Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Kinke schreef:Dan zou ik inderdaad een nieuw airbrush apparaat aanschaffen. Er is wel eetbare verf voor
! Waar heb je cursus gedaan? 



sundance11 schreef:A.s maandag ben ik jarig nu ben ik van plan om een stapeltaartje te maken. Ik wil vandaag de vullingen maken ( 1 taart met zwitserse room en aardbeien jam de ander met citroenbavarois en lemon curd afsmeren met botercreme) Morgen wil ik dan de taart vullen en bekleden met marsepein en fondant, kan ik hem dan tot maandag in de koelkast bewaren? Ik krijg namelijk zondag ook al visite dus dan wil ik de taart ook aanbieden.
Of kan ik de taart het beste vrijdagavond in de vriezer doen en zondagochtend er weer uithalen?
Zwitserse room is gemaakt met slagroom, daar hou ik vanaf het opkloppen maximaal 2 dagen voor aan. Bavaroise is ook een lactose product, zelfde aantal dagen.

Kinke schreef:Die is toch leuk geworden Laura?
Tip tegen scheurende marsepein, meng er een beetje fondant door. Als je echt witte marsepein wilt dan is dat lastig, om het echt wit te krijgen moet je er heel veel kleurstof door mengen met het risico dat de structuur verandert. Fondant is veel witter dus als je het mengt krijg je veel sneller wit
Heel snel uit vorm en te snel dun