Taarten decoreren XIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:00

Goeie vraag Frouk! Ik kreeg van de schoonouders van mijn zusje namelijk de vraag of ik misschien binnenkort voor hun een taart zou kunnen maken. Ik heb aangegeven dat dat kan, maar dat er wel kosten aan verbonden zitten (die ik nog moet berekenen :+). Maar ja, hoeveel reken je dan?
Ik denk dat ze trouwens uiteindelijk als puntje bij paaltje komt terug krabbelen omdat het ze te duur is oid. Ik vermoed dat ze vergelijken met de prijs van een vlaai en niet met die van een gedecoreerde taart.

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:01

Falona schreef:
Goeie vraag Frouk! Ik kreeg van de schoonouders van mijn zusje namelijk de vraag of ik misschien binnenkort voor hun een taart zou kunnen maken. Ik heb aangegeven dat dat kan, maar dat er wel kosten aan verbonden zitten (die ik nog moet berekenen :+). Maar ja, hoeveel reken je dan?
Ik denk dat ze trouwens uiteindelijk als puntje bij paaltje komt terug krabbelen omdat het ze te duur is oid. Ik vermoed dat ze vergelijken met de prijs van een vlaai en niet met die van een gedecoreerde taart.


Ja precies daar ben ik ook bang voor :')

alcootje
Berichten: 812
Geregistreerd: 06-01-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:02

Oh, ik kom even binnenvallen.
Ik heb echt met verbazing alle topic's doorgekeken en is sta versteld wat jullie allemaal maken.

Vorige week heb ik mijn eerste taart(je) gemaakt en ik vond het werkelijk verslavend.
Het was niets geks of speciaals maar wel met fondant (sneeuwvlokjes) en echt iedereen vond hem heerlijk en prachtig.
Op naar de volgende.

Ik blijf jullie zeker volgen. Prachtig wat er allemaal gemaakt wordt.

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:03

Ik heb gisteren zitten berekenen in excel wat een gemiddelde taart maken kost, toch meer dan ik had ingeschat :+

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:04

Waar kwam je op uit Zon?

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:05

Zonnetje81 schreef:
Ik heb gisteren zitten berekenen in excel wat een gemiddelde taart maken kost, toch meer dan ik had ingeschat :+


En op welk bedrag kwam je uit?

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:19

Even kijken! :)

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:20

Sommige dingen met de natte vinger zoals klopfix, ik wist niet meer wat het per zakje kost maar goed dat zijn de kosten niet. Zonder arbeid en materialen kost het dit op een schatting van een grote taart. De vulling heb ik even fictief genomen, dus hoeveelheden kunnen afwijken. Maar zeg dat het tussen de 10 en 15 euro kost. Botercrememix wist ik niet wat het kostte en hoeveel ik moet rekenen voor afsmeren. Dus heb ik het 1:1 poedersuikerverhaal gepakt.

Biscuit mix 440 gram € 1,87
Eieren 6 stuk € 0,96

Botercreme 0 gram € -
Grasboter ongezouten 250 gram € 0,36
Bakkerspoedersuiker 250 gram € 1,31

Fondant 650 gram € 3,87
Kleurstoffen 10 gram € 0,62

Slagroom 500 ml € 1,15
Overige vulling 1 : Mona toetje 1000 gram € 2,54
Overige vulling 2 : Bananen 250 gram € 0,45
Overige vulling 3 : Chocolade AH 200 gram € 1,58
Overige vulling 4 0 € -

Suiker 1 stuk € 0,05
Klopfix 2 stuk € 0,20
Crisco 15 gram € 0,16

Materialen kosten 0 eenmalig € -
Uren 0 kwartier € -



€ 15,13

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:24

Hoe een grote taart heb je dan? Voor een vorm van 24cm gebruik ik 290gr mix en 4 L eieren.

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:25

De mix/eieren heb ik toen gebruikt voor mijn 27 cm vorm. En dat was de biscuit waarvan ik foto's geplaatst heb.

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:25

Maar ik heb het zo gemaakt dat ik zelf hoeveelheden kan invullen en dat hij het automatisch uitrekent :D

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:27

Daar was ik ook mee bezig geweest, maar ik kwam er niet uit omdat ik het te precies in wilde vullen :+

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:27

Ja dat heb ik ook maar TE TE TE moet je dan niet doen... ik vind dat ik het al best TE heb :P

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:28

Die schatting heb ik zelf ook ongeveer gehad, met een 'normaal' formaat taart :j

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:28

Ik laat hem prijs per gram uitrekenen en dan kan je gewoon invullen hoeveel je gebruikt :)

Eleionomae

Berichten: 19632
Geregistreerd: 08-01-05
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:32

qua producten voor vullingen etc kun je nog best besparen, ik gebruik altijd de meest cheapass boter van de AH of van Aldi of lidl en voor vullingen in de botercreme ook zoveel mogelijk huis/goedkope merken.
En ik kan mn eieren meenemen van stage, dan zijn ze 10ct per stuk en kakelvers haha :P

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 17:36

Ja het is ook maar een indicatie he :)

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 18:01

Ik had laatst uitgerekend dat een 20 cm taart (gevuld met slagroom en kersenvlaaivullig, afgesmeerd met botercreme) €9,- kostte. Allebei onze prijzen komen dus uit op €1,20 per persoon :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 18:02

Basisregel voor de verkoop: 1,- per cm doorsnee vragen _O-

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 18:35

Wat gaat het topic snel!!

Weer even bijgelezen.. mooie taarten voorbij gekomen!

Wil binnenkort ook eens fondant gaan proberen..

Had pas geleden toch een taart gemaakt voor mn nichtje? Een collega van haar had gevraagd hoe ik de biscuit had gemaakt.. Ze maakte zelf ook taarten maar kreeg ze niet zo luchtig en haar taarten waren schijnbaar altijd wel mooi maar niet te eten... ben dan toch wel benieuwd wat ze met de taart doet...

Zarah_L

Berichten: 496
Geregistreerd: 15-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 18:44

Ik bewonder nu al een tijdje jullie geweldige werken en na heel wat lezen vond ik het tijd om zelf eens aan de slag te gaan.
Dus bij deze, mijn eerste zelfgemaakte taartje is een feit! :+
Afbeelding
Afbeelding

Zit trouwens bastognevulling in en heb botercrème gebruikt om hem af te smeren. :)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 18:47

Ziet er netjes uit hoor!

magnificent
Berichten: 209
Geregistreerd: 12-05-09
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 20:06

Dat beloofd wat, taarten bakken/decoreren is zwaar verslavend :j

Lightielight

Berichten: 763
Geregistreerd: 31-10-06

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 20:18

Mooi hoor, lekker strak...

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 20:27

Mayo schreef:
Samantha_ schreef:
Was met marsepein...

Tylose maakt marsepein wel wat steviger en als je er genoeg doorheen doet goed stevig, maar uitharden doet het niet :n

Bij zeelandia marsepein werkt dat, aan funcakes kun je 300x tylose toevoegen zonder enig effect..

Falona schreef:
Mijn vlinders (FunCakes fondant zonder tylose) hebben een nacht en dag aan de lucht liggen drogen en daarna nog een uur of twee in de oven op 50 graden gestaan. Ze waren hard genoeg om overeind te blijven staan en waren ook nog eens goed eetbaar.
Helaas plakten ze nog teveel aan de ondergrond, waardoor ik de meesten niet heelhuids eraf heb kunnen krijgen, maar ik had er gelukkig genoeg gemaakt.

Ettesil heeft waarschijnlijk een ander merk fondant gehad. Ik weet dat Bakels/Pettinice best wel hard wordt uit zichzelf.


Voor dit soort dingen gebruik ik altijd fondant uit een 5kg emmer van pettinice/bakels! Nooi funcakes fondant voor mij..

Polivy schreef:
Samantha_ schreef:
Ok, ga ik dat eens proberen. En dan op de taart plakken met eetbare lijm? (tylose ook?)

Dat heb ik gedaan, maar werkte maar mwa, omdat je ze moet ondersteunen (met papiertjes heb ik het gedaan, maar kan natuurlijk ook met ander materiaal). Iemand op DLT zei dat het makkelijker was om dan met wat royal icing te plakken omdat dat sneller hard wordt en je dus geen ondersteuning meer nodig hebt.

Ik pak idd zware dingen/rechtopstaande dingen met een beetje royal icing, dat maak ik heel simpel als een klein papje in een klein kommetje, mespuntje eiwit, paar druppels water en n ietsie beetje suikerbakkerspoeder (of poedersuiker) werkt ideaal!