Taarten Decoreren II

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Karina_1979

Berichten: 636
Geregistreerd: 24-11-08
Woonplaats: Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 17:49

Hihi, heb de 2 foutjes gewoon niet op de foto gezet :o

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 18:02

Valsspeler :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 21:40

Leuke taart Karina +:)+

Blablabla11

Berichten: 7882
Geregistreerd: 27-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 22:07

MamaMiesje schreef:
Heeft iemand trouwens ervaring met tylose?
Hoeveel te gebruiken bij hoeveel marsepein? Of is het gewoon ff experimenteren? En kan het ook door mijn papje van poedersuiker en water van mijn "Vlinder II" experiment? :=


4 gram tylose aan 250 gram marsepijn of fondant en laat het minimaal 4 uur inwerken

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 22:55

Karina leuke taart hoor! En ook mooi strak zo :D

Catmax

Berichten: 298
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Waar mijn hartje is..

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 23:06

Even een vraagje;

Na een aantal keren een boltaartje zonder al te veel "versieringen" te hebben gemaakt wilde ik wel wat anders. Omdat ik nog een cadeaubon van de taartenshop had liggen en geinspireerd werd door alle super mooie creaties hier heb ik dus een siliconen mold, fondant (ik was erg benieuwd hoe dat werkt ipv marsepein), tylose en kleurpoedertjes besteld.

Maar nu komt het.... Hoe krijg je de fondant heel uit de vorm? :oo :o?

Ik heb het geprobeerd door er eest maizena in te strooien en dat er weer uit te kloppen. Maar doordat dat toch een beetje in de gleufjes blijft zitten komt dat in de fondant wat ook niet mooi is en ik krijg het er nog steeds niet mooi uit. Ook heb ik het met bloem geprobeerd maar alles blijft plakkerig.

Ik heb aan de fonadant tylose toegevoegd. Is het de bedoeling dat je de fondant in de vulling laat zitten totdat het "uitgehard" is of moet je het juist eerst uit laten harden voordat je het in de vorm stopt? En hoe "hard" wordt je fondant eigenlijk?

Alvast bedankt!!

Blablabla11

Berichten: 7882
Geregistreerd: 27-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 23:51

Je rolt je fondant toch gewoon uit en legt hem daarna over je cake/biscuit heen die doe je toch niet in een vorm..
of begrijp ik je nu verkeerd

wat voor een vormpjes heb je
als je bedoelt bijv letters uit de vorm te halen dan zou ik Tylose gebruiken

hier de uitleg :

http://www.maakjetaart.nl/home.php?PID=OverOns&AID=98

Catmax

Berichten: 298
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Waar mijn hartje is..

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-09 23:57


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 09:23

Ohhh! Ik dacht ook al dat je je fondant in de bakvorm deed :+

Kan je anders transparante huishoudfolie/vershoudfolie in de deco-vorm leggen en dan je fondant erin? Zo kan je makkelijk je fondant eruit halen, want het plakt niet aan de vorm. Dan voorzichtig de folie van je fondant af halen.

Catmax

Berichten: 298
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Waar mijn hartje is..

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 09:39

Haha, ik lees nu eigenlijk pas dat ik het een beetje krom neer heb gezet ja, en dat het helemaal niet duidelijk is dat ik bedoelde dat ik iets anders wilde qua decoratie voor op de taart i.p.v. de "bedekking" van de taart.... :oo

Ik had nu eigenlijk het idee om brownie cupcakes te maken en dan te versieren met 1 van die gezichtjes er op. Je kan ze namelijk ook makkelijk apart maken ipv de hele rij tegelijk.

Maar het idee van de vershoudfolie ga ik vanmiddag eens uit proberen. Ik weet niet of het werkt omdat de mold erg gedetailleerd is en best klein, maar ik ga gewoon een poging wagen! Bedankt voor de tip!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 09:43

Moet volgens mij te doen zijn, ik doe het met marsepein ook als ik zo'n letterlineaal (tappit) gebruik. Marsepein uitrollen, folie glad erop, tappit erop, goed aandrukken en een paar keer er overheen wrijven, tappit eraf, folie er voorzichtig af en klaar om verder te gaan :)

Blablabla11

Berichten: 7882
Geregistreerd: 27-05-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 10:10

gaat het folie dan niet stuk... ik krijg die letters er ook amper uit haha

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 10:12

Nee, vershoudfolie niet. Je moet dat plastic folie gebruiken, niet dat zilverfolie hè :)

Siggislief

Berichten: 15491
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 10:58

Ik heb een vraagje, wat kan ik beter in de Boter crème beter doen? Cacao of gesmolten chocolade als smaak?

Sunshine80

Berichten: 2298
Geregistreerd: 02-05-06
Woonplaats: Hoeksche Waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 11:01

Dat is wel echt een heel erg goed idee Mayo! Ik wil nog wel heel graag van die molds bestellen, maar eerst maar eens wat tools enzo. Dan kan ik wat mooier en gedetailleerder werken! :D

Sunshine80

Berichten: 2298
Geregistreerd: 02-05-06
Woonplaats: Hoeksche Waard

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 11:02

Cacao, want boter smelt van de warme chocolade... (denk ik)

Siggislief

Berichten: 15491
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 11:06

Ik ga gewoon cacao proberen, het moet vandaag klaar zijn. :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:22

Sunshine80 schreef:
Dat is wel echt een heel erg goed idee Mayo! Ik wil nog wel heel graag van die molds bestellen, maar eerst maar eens wat tools enzo. Dan kan ik wat mooier en gedetailleerder werken! :D

Ik heb gewoon dit setje, werkt prima en kost geen drol! :D http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... ts_id=1995

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:23

Ik zou ook cacao doen, idd ivm het eventueel smelten van de boter, maar ik denk ook dat het te vloeibaar zou kunnen worden überhaupt al zou de boter niet smelten.

Siggislief

Berichten: 15491
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:26

Oke :)

Ik dacht net ik ga 24 cupcakes maken, zaten de laatste 12 in de oven.
En bij de wekker trek ik em er zo uit, zie ik ze allemaal bubbelen.
Kan ze denk ik het beste weg gooien.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:27

Huh? Iets mis gegaan met de ingrediënten?

Siggislief

Berichten: 15491
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:30

Ik denk met de melk [een beetje teveel] maar voor de rest heel keurig er aan gehouden volgens mij.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:33

Oei, zonde! :)

Siggislief

Berichten: 15491
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:34

Dat zeker, want tjah nu moet ik nog wat mee nemen van de Appie naar de manege.

De chocolade taart die ik maandag heb gemaakt is heeeeeeel machtig!
Nu is er nog maar een kwart van de taart op _O-

Jeska_

Berichten: 106
Geregistreerd: 28-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-09 12:37

dat was gistermorgen ook op tv :o
ik was ziek en er was niks anders op tv haha :+
ook met dat marsepein en glazuur erop, heel leuk :j