Wat ik anders heb gedaan is dat is de ui vervangen heb voor de egyptische ui en dat ik de chili vervangen heb voor een hele rode peper (ik had echt een huge pan tomaten) . Op het zout na kwam alles uit de tuin.
Ik ben begonnen met de egyptische ui bladeren in stukjes te knippen en met twee bollen knoflook waarvan ik alle teentjes uitgeperst heb en 1 grote rode pittige peper inclusief zaadjes aangebakken in olijf saus. Alles op zeer zacht vuur zodat ik de tijd had om mijn tomaten schoon te maken samen met mijn man
Toen de tomaten in stukjes erbij waren en wat zachter begonnen te worden heb ik de helft van alle tuinkruiden erbij gedaan (origano, citroen tijm, 2 soorten peterselie, paar blaadjes salie en natuurlijk basilicum. Dat heb ik lekker laten pruttelen waarbij ik 2 grote lepels zeezout met tijm erbij heb gedaan.
De schone potten met deksels werden ondertussen in een kort afwasmachine programma heet gewassen
VErvolgens heb ik alles met de blender gepureerd en de andere helft van de kruiden dat al klein gesneden klaar stond erbij gedaan en toen heb ik de boel wat in laten koken. En de potten klaar gezet op het aanrecht. Wij zeven de saus niet, vind ik zonde, want ik hou van een robuuste saus waarvan de smaaksensatie duidelijk aanwezig is.
Vervolgens potten goed afgevuld, snel deksels erop en op hun kop weggezet zodat het vacuüm kan trekken.
Iedereen kan ik aanraden om zelf pasta saus te maken want het is zo vreselijk lekker en je hebt er even werk aan maar zo lang plezier van en je weet wat je eet. Heb je bv geen eigen tuin, kijk dan eens of je op de boerderij paar kilo grote vleestomaten kunt kopen voor weinig geld. Dit is nu de tijd. Of koop eventueel de lekkere zoete Spaanse tomaten. Koop bv bij de turk zakjes kruiden die je er dan zelf bijdoet en ben niet te zuinig met de kruiden. Voor het pepertje kun je chili gebruiken.
En het is zo simpel, had geen zin om te koken namelijk! Zwarte bonen, mais, uitje, paprika, verse koriander met wat zout en komijn door elkaar gemengd. Beetje tomatenpuree op de wrap smeren, op de ene helft kaas strooien, mengsel erop, nog een beetje kaas en de andere helft van de wrap eroverheen vouwen. 20 minuutjes in de oven op 175 graden en klaar!
naranja1
Berichten: 726
Geregistreerd: 10-05-18
Geplaatst: 10-08-22 19:28
gaucho schreef:
Courgette met camembert, bramen en gemarineerde rode ui. Heeeeel lekker.
[ [url=m/xwVfkP.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/jUcsGm.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dit ga ik ook eens maken! Ziet er heerlijk uit! Jij maakt ook altijd lekker eten
Hier bbq vanavond,man en kinderen hadden er ook nog aardappelschijfjes van de bbq bij,
DieL_Zor
Berichten: 3891
Geregistreerd: 04-04-08
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 10-08-22 19:52
Granoek schreef:
Iets Turks maar heb de naam niet verstaan Lekker weer! [ [url=m/8KRwdl.jpg]Afbeelding[/url] ] [ [url=m/2JzTGd.jpg]Afbeelding[/url] ]
Oeh ziet er jummie uit!
Je kunt weer vooruit met pastasaus Pien
Vanmiddag Japanse ramen
En ik ga nu beginnen aan een zomerse vegaschnitzel met couscous en wat gegrilde groente in frisse limoenstijl
marygoround
Berichten: 798
Geregistreerd: 24-04-11
Geplaatst: 10-08-22 20:15
Die ramen ziet er super uit! Courgette met bramen, camembert en gemarineerde rode uit vind ik waanzinnig lekker klinken en ziet er ook echt mooi uit. Dat ga ik onthouden.
De tomatensaus van Pien is ook fantastisch, niks boven uit eigen tuin of vers van de boer! Mijn vriend heeft vandaag ook pastasaus gemaakt van de tomaten uit de moestuin, het stond klaar toen ik thuis kwam. Foto pas na een paar happen gemaakt en er zat meer saus bij dan op de foto lijkt haha.
Zowel vandaag als gisteren niet zelf hoeven koken; gister werden er verse frietjes voor me gemaakt
En vanmiddag kreeg ik op het terras een mooi drankje en een vegan paté in een potje