Hey! Ik kom even binnenvallen maar heb een dringende vraag
Ik moet het avondeten maken en op het menu staat een bloemkool, gehakt en aardappels. Ik heb geen eieren meer om door het gehakt te doen (gehaktbal) en stiekem wil ik wel eens wat anders proberen. Ik wil graag roerbakken. Maar voor de meeste recepten die ik online vind, heb ik of niet alles in huis, of er moet iets door (van knor) waarvan ik de ingrediënten niet weet. Het klonk namelijk heel lekker (http://www.knorr.nl/recepten/detail/125 ... -bloemkool)
Weet iemand toevallig waarvoor ik dit kan vervangen? Zat zelf te denken aan knoflook, kerriepoeder.. en toen hield mijn fantasie een beetje op
Heb ondertussen bovenstaande.. Ongeveer gemaakt met een eigen insteek. Bloemkool in kleine roosjes, even voorkoken tot ze net niet gaar zijn.
Verder wat boter in een pan, teen knoflook er bij en een ui. Dit even aanfruiten. Dan de kleingesneden wortel er bij en ff roerbakken 2/3 minuten. Daar bij heb ik een klein scheutje zoute ketjap gedaan en een eetlepel sambal (wij houden wel van pittig en deze sambal is niet zo extreem pittig). Dan de bloemkoolroosjes er bij en kwam ik er achter dat er ook nog aardappels bij hooren. Gelukkig had mijn mams, heel lui haha, een zakje geschilde aardappels gekocht dus die snel gekookt. Bij de roerbak heb ik nog een theelepel kerriepoeder gedaan en wat peper en een beetje zout. Aardappels nog even (in plakjes) mee bakken, zo'n 3 minuten en.. Heb echt lekker gegeten!
Heb ondertussen bovenstaande.. Ongeveer gemaakt met een eigen insteek. Bloemkool in kleine roosjes, even voorkoken tot ze net niet gaar zijn.
Verder wat boter in een pan, teen knoflook er bij en een ui. Dit even aanfruiten. Dan de kleingesneden wortel er bij en ff roerbakken 2/3 minuten. Daar bij heb ik een klein scheutje zoute ketjap gedaan en een eetlepel sambal (wij houden wel van pittig en deze sambal is niet zo extreem pittig). Dan de bloemkoolroosjes er bij en kwam ik er achter dat er ook nog aardappels bij hooren. Gelukkig had mijn mams, heel lui haha, een zakje geschilde aardappels gekocht dus die snel gekookt. Bij de roerbak heb ik nog een theelepel kerriepoeder gedaan en wat peper en een beetje zout. Aardappels nog even (in plakjes) mee bakken, zo'n 3 minuten en.. Heb echt lekker gegeten!
merel_gomez
Berichten: 10041
Geregistreerd: 14-01-07
Geplaatst: 03-01-16 21:42
.
Laatst bijgewerkt door merel_gomez op 06-03-24 11:02, in het totaal 1 keer bewerkt
merel_gomez
Berichten: 10041
Geregistreerd: 14-01-07
Geplaatst: 06-01-16 13:17
.
Laatst bijgewerkt door merel_gomez op 06-03-24 11:02, in het totaal 1 keer bewerkt