[FOTO] Show jouw maaltijd!

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
KletsKoekje
Berichten: 3505
Geregistreerd: 20-01-06

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 14:36

Oh mandarijn rechts onder je bord linkt net een slangenkop moest even 2x knipperen haha

Exitium

Berichten: 8180
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 14:47

Banh mi :)

Afbeelding

romyamb
Berichten: 676
Geregistreerd: 20-04-13
Woonplaats: den bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 17:50

KletsKoekje schreef:
Oh mandarijn rechts onder je bord linkt net een slangenkop moest even 2x knipperen haha


ik ben dus niet de enigste ahah

Jorinda

Berichten: 13523
Geregistreerd: 01-05-10
Woonplaats: Groningen

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 17:52

Ik moest een ook een paar keer naar kijken :')

Supervixen

Berichten: 14512
Geregistreerd: 28-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 18:01

Afbeelding

Afbeelding

Zelf sushi gemaakt. Geen perfecte roltechniek, maar was heerlijk!

Leffroi
Berichten: 4657
Geregistreerd: 01-03-08

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 18:46

Wrap met kip en andijvie. Met een sausje van creme freche, knoflook en bieslook

Afbeelding

Miesjex

Berichten: 2957
Geregistreerd: 14-05-08
Woonplaats: Bellingwolde

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 20:06

Hee ik kom me ook even melden
Ik heb lekkere fusili met eigen gemaakte saus van verse slagroom ei parmezaansekaas en spekjes mmmmm...

En een frisse sla erbij!Afbeelding

Barron

Berichten: 373
Geregistreerd: 22-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-17 21:09

Afbeelding

Afbeelding

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 03:55

Creamy chicken noodle soup

Afbeelding

Exitium

Berichten: 8180
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 11:34

Ontbijt, met een kopje Orange Jaïpur thee :)

Afbeelding

Gimme_Joy

Berichten: 7779
Geregistreerd: 27-10-10

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 19:03

Let vooral op die zwarte op de achtergrond _O-

Afbeelding

En ze had er al eentje gehad he...

Afbeelding

Barron

Berichten: 373
Geregistreerd: 22-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 19:09

Haha, de hond heeft zin in nog een.


Afbeelding

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 112907
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Down The Witches Road

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 20:42

Afbeelding

Pizza besteld!!

Exitium

Berichten: 8180
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 20:51

Hier juist uitgebreid in de keuken gestaan, kalfsstoof gemaakt. :) Met aardappelpuree en geroosterde groenten. :9

Afbeelding

Gimme_Joy

Berichten: 7779
Geregistreerd: 27-10-10

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 20:53

Mjam!!! Stoof is echt lekker! Had je het niet warm tijdens het eten? Meer een wintergerecht toch? ;)

Hoe krijg je het vlees mals? Soms lukt het niet bij mij...

Exitium

Berichten: 8180
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 21:21

Ach, zomergerecht, wintergerecht, ik eet waar ik zin in heb. :P En had nu vakantie en nog kalfswang liggen, dus een perfect moment om er wat mee te doen. :)

Vlees mals krijgen is een kwestie van het goede vlees kiezen (voor goulash enzo neem ik altijd riblappen, nu had ik dus nog kalfswang liggen), heel kort aanbakken en dan op het allerlaagste vuur heel langzaam laten garen. Veel spannender is het niet. :P Staat hier standaard 4,5 tot 6 uur op. Vandaag ging het tegen 15:00 in de pan en heb ik 'm om 19:30 uitgezet.


Anoniem

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 21:22

Voor lekker mals stoofvlees is het ook heel belangrijk om zo gemarmerd mogelijke riblappen te nemen, dus degene waar het meeste vet aan zit. Dat smelt en zorgt dat het vlees lekker zacht blijft. Verder inderdaad echt zo lang mogelijk open laten staan, als je het niet op het vuur wilt/kan laten staan kan je het ook in een oven heel zachtjes verder laten pruttelen, niet veel warmer dan 50 graden en dan gewoon aan laten staan. Wij hebben ooit kalfswang gemaakt die 3 dagen in de oven heeft gestaan, en dat was echt verrukkelijk.

Mandyy

Berichten: 31110
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Barneveld

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 21:25

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gimme_Joy

Berichten: 7779
Geregistreerd: 27-10-10

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 21:35

Ah joh ik haal ook seizoenen door elkaar hoor... wij zijn fan van de winterbbq :Y) :brr: overigens vind ik het wel heel lekker om veel seizoengebonden producten te gebruiken. In de herfst veel wild en paddestoelen en in de lente asperges en lam.

Ik heb gehoord dat je er ook een zuurtje aan toe moet voegen? (In de vorm van rode wijn oid)

Het ruikt altijd zo lekker in huis als het opstaat he...

Anoniem

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 21:36

Een zuurtje zorgt dat het vet makkelijker loslaat van het vlees, dus dat is wel prettig :) Ook zorgt het ervoor dat de eiwitten wat zachter blijven ipv stollen en hard worden (= taai vlees). Stoven in rode wijn is lekker, als je het stooft in bier kan je ook een scheutje azijn oid erbij gooien.

Exitium

Berichten: 8180
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 21:44

Ik ook wel, maar echt niet elke dag. Zat van de week ook aan de stamppot bijvoorbeeld. :P

Zuur helpt wel, breekt de eiwitten af waardoor het vlees malser wordt. In mijn stoof zat inderdaad rode wijn. Wat ik gedaan heb, helpt je misschien ook:

- Vlees kort aanbakken in wat olie en boter op middelhoog vuur
- Vlees uit de pan, vuur wat lager en tomatenpuree even bakken
- Groenten (sjalotten, wortels, knolselderij, knoflook) erbij en een minuutje of acht laten gaan
- Rode wijn erbij en een paar minuutjes inkoken
- Kalfsfond erbij, vlees weer in de pan en een bouquet garni erbij doen (in dit geval rozemarijn, tijm en salie)
- Urenlang laten stoven op het kleinste pitje (zo laag mogelijk) met het deksel op de pan
- Vlees proberen uit de pan te halen (viel bij mij al uit elkaar toen ik dat probeerde), bouquet garni uit de pan halen en je saus inkoken tot gewenste dikte
- Vlees weer in de pan en even goed doorroeren
- Op smaak brengen met zout en peper (en in mijn geval wat cayennepeper)

Gimme_Joy

Berichten: 7779
Geregistreerd: 27-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 21:45

Exitium schreef:
Ik ook wel, maar echt niet elke dag. Zat van de week ook aan de stamppot bijvoorbeeld. :P

Zuur helpt wel, breekt de eiwitten af waardoor het vlees malser wordt. In mijn stoof zat inderdaad rode wijn. Wat ik gedaan heb, helpt je misschien ook:

- Vlees kort aanbakken in wat olie en boter op middelhoog vuur
- Vlees uit de pan, vuur wat lager en tomatenpuree even bakken
- Groenten (sjalotten, wortels, knolselderij, knoflook) erbij en een minuutje of acht laten gaan
- Rode wijn erbij en een paar minuutjes inkoken
- Kalfsfond erbij, vlees weer in de pan en een bouquet garni erbij doen (in dit geval rozemarijn, tijm en salie)
- Urenlang laten stoven op het kleinste pitje (zo laag mogelijk) met het deksel op de pan
- Vlees proberen uit de pan te halen (viel bij mij al uit elkaar toen ik dat probeerde), bouquet garni uit de pan halen en je saus inkoken tot gewenste dikte
- Vlees weer in de pan en even goed doorroeren
- Op smaak brengen met zout en peper (en in mijn geval wat cayennepeper)


Ik ga dit maken! :9

Mandarijn
Berichten: 9274
Geregistreerd: 10-09-05

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-17 23:24

Nog van gister, uit eten geweest. :)
Weet niet meer precies wat alles was, maar het was allemaal erg lekker. :))

Voorgerechtjes: loempia met brie, honing en walnoot. Paprika met avocado en nog iets :+ en iets met panacotta (?)
Afbeelding

Hoofdgerechtjes: springroll met dumsin. Wrapje. En een spinazietaartje met feta.
Afbeelding

Nagerechtjes: crème brûlée met chocoladeijs. Mango-passievrucht taartje. En een brownie met mintyoghurt dip.
Afbeelding

Supervixen

Berichten: 14512
Geregistreerd: 28-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-17 06:35

Dim sum bedoel je. Bijna goed :D .

Ik maak stoofvlees op zijn mexicaans. Met tomatenblokjes, ui, spaanse chorizo en al andalus kruiden. Later nog borlottibonen erbij. Ik doe het minimaal 4-5 uur in de oven op 140 graden. Daarna met wat creme fraiche in een taco of wrap. Goddelijk.

Helaas vaak niet lang genoeg thuis om dit te maken. Ik ga liever niet het huis uit als de oven aan staat.

Mandarijn
Berichten: 9274
Geregistreerd: 10-09-05

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-17 07:26

Ja dat ja. :')
Nog steeds geen idee wat het was overigens. _O-