Als het om smaak gaat ook niet btw, maar goed ik vind vis smerig dus daar kan ik moeilijk advies over geven
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Suliko schreef:Vuna inderdaad! Die bestaat voornamelijk uit erwtenproteïne, dus dat valt mee.
Heerlijk als tonijnsalade, op pizza, door pasta.
Verder voeg ik zelf graag zeewier toe aan gerechten, als poké bowls of ramen.
Vega vissticks vind ik ook erg lekker, niet persé heel gezond, maar zitten ook niet veel rare of verkeerde dingen in.
@Urbanus, heb je een recept van de oesterzwam calamari’s?
Menino schreef:Ik slik wel vegan visolie capsules momenteel. Dat is dus niet van vis, maar van algen.
Kun je evt. Ook overwegen.
Fly_high schreef:Plantaardige vervangers van vis hebben nooit vergelijkbare voedingswaarde als vis dus in die zin schiet er niets mee op. Er is voor zover ik weet geen enkel vega product waarmee je vis 1:1 kunt vervangen als het om micro en macro elementen gaat.
Ik heb begrepen dat vissen hun omega 3 ook gewoon via algen binnen krijgen, dus als je die rechtstreeks via algen eet dan mis je niks. Is zelfs schoner dan vis(olie) omdat in vis ook nog eens oa kwik en andere zware metalen zitten. 8nnemiek schreef:Ik heb ook een zakje met algenolie capsules staanIk heb begrepen dat vissen hun omega 3 ook gewoon via algen binnen krijgen, dus als je die rechtstreeks via algen eet dan mis je niks. Is zelfs schoner dan vis(olie) omdat in vis ook nog eens oa kwik en andere zware metalen zitten.
het is net wat je lichaam specifiek nodig heeft afhankelijk van je doel, activiteit, bestaande gezondheidsproblemen etc en hoe bepaald product aansluit bij de rest van je voedingspatroon. Dagelijks tonijn en makreel bunkeren kan dan zeker een risico zijn, maar 1 portie per week heeft nog steeds meer voor- dan nadelen.
algenolie is idd prima vervanging als het om omega 3 gaat en kant en klare visvervangers hebben aan zich 0 toegevoegde waarde t.o.v. andere vega eiwitbronnen en vaak ook nog best veel suikers of andere smaakmakers. 8nnemiek schreef:Ik heb ook een zakje met algenolie capsules staanIk heb begrepen dat vissen hun omega 3 ook gewoon via algen binnen krijgen, dus als je die rechtstreeks via algen eet dan mis je niks. Is zelfs schoner dan vis(olie) omdat in vis ook nog eens oa kwik en andere zware metalen zitten.
en krijg het gezonde van fruit (vezels, vitaminen zoals A, C, B11 etc) veel liever uit groenten. Annetje schreef:8nnemiek schreef:Ik heb ook een zakje met algenolie capsules staanIk heb begrepen dat vissen hun omega 3 ook gewoon via algen binnen krijgen, dus als je die rechtstreeks via algen eet dan mis je niks. Is zelfs schoner dan vis(olie) omdat in vis ook nog eens oa kwik en andere zware metalen zitten.
IK heb inderdaad ook vegan omega3. Het is gewoon bij de Kruidvat of Etos te koop.
Nikaas is denk ik pescotariër en eet nu nog wel vis, maar geen zoogdieren en vogels.
Ik eet ook vooral wat ik lekker vind, maar ik ben toch ook wel bezig met wat gezond is. Beetje van allebei de werelden.
lies_sparkle schreef:Aaah wat leuk een update!
Laat je weten welke burger het beste is? Ik ben dol op burgers! Ik had vandaag ook een zelfgemaakte burger. Maar de bosh! BBQ pasta burger is mijn favoriet.
Ijs kan ik je niet mee helpen, ik houd mijn ogen even open
Nikass schreef:Van die bakjes rulstukjes? Plakt dat?
Annetje schreef:Nikass schreef:Van die bakjes rulstukjes? Plakt dat?
Die plakken inderdaad niet. De rauwe nepgehaktvarianten zeker wel. Er zijn er heel veel verkrijgbaar. Je zou ook een rauwe hamburger zoals de sensational van garden gourmet kunnen gebruiken. Dit laten zich ook goed kneden.
Ik vind zelf aan al die dingen een raar smaakje zitten. Ik laat balletjes eruit of ik vervang ze door plantaardige balletjes kant en klaar of plantaardige kipstukjes.
Nikass schreef:Ik zoek een vegetarisch gerecht zonder kaas en zonder paddenstoelen. Liefst ook zonder vleesvervangers. Heeft iemand een leuk idee?