BloemBloem schreef:Ik vind bloemkool mwah helemaal als het zacht is hihi, maar toch ben ik benieuwd naar het recept.
Ik hou ook helemaal niet echt van bloemkool haha.
Maar had nu een bloemkool over en heb met mezelf afgesproken dat ik niet meer onnodig eten ga weggooien.
Dus ik dacht... soepie maken want dat vries je makkelijk in.
Was aangenaam verrast!
Recept:
Uitje/sjalot en een teentje knoflook (of 2 in mijn geval.. hou van knoflook) fijn snijden en fruiten in soeppan
500 ml (kippen)bouillon (of groente- of rundbouillon naar eigen smaak) toevoegen met 500 gram fijngesneden bloemkoolroosjes.
Kruiden naar smaak erbij. Ik heb er peper, zout en curry bijgedaan maar kurkuma schijnt ook lekker te zijn.
Kwartiertje laten pruttelen tot bloemkool zacht is en dan pureren.
Na het pureren 250/300 ml kokosmelk toevoegen en goed roeren.
Dan even proeven en evt nog wat kruiden toevoegen.
Ik heb het gegarneerd met bosui maar daar zou je ook peterselie oid voor kunnen kiezen (had ik niet in huis).
Super simpel en zo klaar