Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 13:38

Nee precies, maar bij het opgeven van inkomsten uit overige werkzaamheden gaat het meestal mis :P .

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 13:42

Tja, en dan heb je 't inderdaad over "zwart werk" en daarmee belasting fraude plegen.....
Dat is sowieso nooit een goed idee :P Maar het gebeurd wel erg veel.

Dus gewoon even in april aan de belastingdienst melden dat je een paar euro bij hebt verdient. Daar over netjes een paar euro inkomstenbelasting afrekenen.... En dan is er niets aan de hand en kun je gewoon zonder zorgen door bakken als hobby-bakker :j

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 14:49

TinkerTom schreef:
dank je :-)

Mayo, ze waren goed te eten hoor.
werkt nog wat handiger als die dingen eronder zitten

een tip....maak je verschillende laagjes niet te dik. ik had er een mooie toef chocobc op zitten maar dan begin je dus met een flinke hap BC....dus miss beter een klein toefje...
maar hij was wel superrrrrr lekker!

Die dingen? Wat bedoel je?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 15:57

Ik denk de stokjes van de push cakes :D (die was ze toch vergeten eronder te doen)

tienus63

Berichten: 17264
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 16:29

Rinske schreef:
Ze zeggen van botercreme dat het houdbaar is tot de houdbaarheidsdatum die op de verpakking van het pakje boter stond. Maar ik zeg in de koelkast max. een week.
Ik weet niet of het makkelijk in te vriezen is, ik vries nooit iets in :P .

Roomboter zonder iets staat bij ons gewoon in de broodkast, alleen in de zomer zet ik het in de koelkast.
Bij mijn ouders thuis ging het ook zo en die zijn er nooit ziek van geworden, ik evenmin.
Boter wordt niet ranzig of zurig.
Dus in de koelkast moet het goed gaan, bovendien weggooien kan altijd nog, gewoon proeven voor het verwerken.

Als je boter invriest wordt het toch vlokkerig (kristallen), door de lactose die in melkprodukten zit.

Er zit wel verschil in de smeerbaarheid tussen de goedkopere (buitenlandse) boter en de nederlandse merkboters.
Die van Campina is het lekkerst en het smeerbaarst.

Stukje uit de Stentor, interessant voor bakkers in de regio Ommen, iemand heeft een winkel geopend onder de vlag van de leukstetaarten.nl

http://www.destentor.nl/regio/vechtdal/ ... -maken.ece
http://www.taartenvanbrenda.nl/

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 16:53

Mayo schreef:
TinkerTom schreef:
dank je :-)

Mayo, ze waren goed te eten hoor.
werkt nog wat handiger als die dingen eronder zitten

een tip....maak je verschillende laagjes niet te dik. ik had er een mooie toef chocobc op zitten maar dan begin je dus met een flinke hap BC....dus miss beter een klein toefje...
maar hij was wel superrrrrr lekker!

Die dingen? Wat bedoel je?


Het stokje moet je nog vastmaken aan de bodem en die bodem moet nog onder in het glaasje... :D en dat was ik vergeten...

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 17:52

Ik ben gevraagd om een HK stapeltaart te maken. Waar moet ik om denken als ik dit ga doen. Een aantal van jullie heeft dit al eerder gedaan. Ik heb wel de nodige how to's bekeken, maar nog nooit geprobeerd. Kunnen jullie tips geven om zo'n taart te maken. Normaal vraag ik voor taart € 25.00 voor doorsnede van 26 cm ik zat te denken aan een 24 cm en dan een 17 cm erop. Doen jullie onder de bovenste taart een taartkarton of een drum? Wat vragen jullie ongeveer voor zo'n stapeltaart?
Laatst bijgewerkt door woldhoeve op 05-12-11 17:58, in het totaal 1 keer bewerkt

Bo_Y

Berichten: 4864
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 17:56

dit weekend met mijn zusjes aan het freubelen geweest met taart... (erg slechte foto's, gemaakt met mijn telefoon)

Pieten cakjes.. gevuld met pepernotenbc..
Afbeelding

mijn creatie..
Afbeelding

creatie van mijn oudste zus
Afbeelding

creatie van mijn jongste zus
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Bo_Y op 05-12-11 17:57, in het totaal 1 keer bewerkt

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 17:57

Ik gebruik een kartonnetje onder de bovenste laag, stutten doe ik met kittekats...

Als ikd e onderste laag bekleed heb steek ik de kittekats in de taart op de plaatst waar de bovenste laag moet komen , wel verdelen dat hij op alle vlakken ondersteund wordt.

xNK

Berichten: 3037
Geregistreerd: 28-08-11

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 18:21

Gaaf! vooral die onderste :P Lekker druk!

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 18:24

TT en de vullingen. Moet je de bovenste taart niet te zwaar vullen? Ik doe altijd een laag jam en dan de tweede laag doe ik slagroom. Je kan toch ook van die mint sticks gebruiken? Ben bang de kitkat te kort is.

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 18:49

Je kunt met van alles stutten! Zelf gebruik ik nooit iets eetbaars, of lolly stokjes.. en voor grotere taarten van die holle buisjes.

Zwaarte van de vulling maakt geloof ik niet zo veel uit.. botercreme/jam/kwark/mousse..

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 21:34

hou nooit rekening met vulling, vul gewoon met de wensen van de "klant"

goh sint heeft nog een kadootje gebracht. ik heb een cupcake maker gekregen :-)
schijnen binnen 10 minuten klaar te zijn...morgen maar eens testen...

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 22:03

Bij botercrème houd ik de houdbaarheid van het kortst houdbare product aan. Dus als de smaakstof het kortst houdbaar is, houd je die datum aan. Is het de boter, dan pak je die datum. :)

Leuke taartjes en cupcakes! Vind dat taartje helemaal vol met bloemetjes het leukst :D

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 22:06

Even een kort vraagje.
Ik wil voor de familie met kerstmis een Kerstbiscuit maken, maar aangezien ze allemaal verlekkerd zijn op chocomousse, wou ik dit als vulling gebruiken.
Wat is jullie mening van chocomousse tussen biscuit? Vinden jullie dit lekker?
En doen jullie hem ertussen als hij net gemaakt is, of als hij al een aantal uur heeft opgesteven in de koelkast?

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 22:13

Heerlijk! Al maak ik m niet zelf maar gewoon uit een pakje.

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 22:24

Ben weer bijgelezen.. Wat zijn er leuke (sinterklaas) creaties gemaakt!!

@ IngridB: Dat is nogal een pakket geweest! Super leuk zeg dat ze dat besteld hebben!

@ TT: Heb die ook weleens gezien. Ben benieuwd hoe dat ie bevalt :)

milou123

Berichten: 7674
Geregistreerd: 16-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-11 23:26

DaisyE schreef:
Even een kort vraagje.
Ik wil voor de familie met kerstmis een Kerstbiscuit maken, maar aangezien ze allemaal verlekkerd zijn op chocomousse, wou ik dit als vulling gebruiken.
Wat is jullie mening van chocomousse tussen biscuit? Vinden jullie dit lekker?
En doen jullie hem ertussen als hij net gemaakt is, of als hij al een aantal uur heeft opgesteven in de koelkast?

Erg lekker! En ik laat hem idd wel even opstijven. :j

Wat een lieve taartjes en CC senila. Die van je zusje is echt heel leuk!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-11 11:33

TinkerTom schreef:
Het stokje moet je nog vastmaken aan de bodem en die bodem moet nog onder in het glaasje... :D en dat was ik vergeten...

Oh... :') Dat is wel een handige tip, want dat doe ik ook gerust :))

meggiemeg

Berichten: 12609
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-11 16:33


TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-11 16:36

Volgens mij zijn het idd dezelfde!

En ik heb hem al een tijdje en hij bevalt prima!
Vooral heel handig dat er een spatdeksel bij zit die je er op kan doen maar ook eraf kan laten...
mijn keuken zit niet meer onder het meel sindsdien :-)

meggiemeg

Berichten: 12609
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-11 16:42

Dat scheelt een hoop poetswerk achteraf!

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-11 16:53

Ik heb overigens mijn cupcakemaker uitgetest vanmorgen...
best handig...

Jammer dat er maar 6 in kunnen...

maar zo gaan ze erin, ik heb 42 gram beslag per cc gedaan, denk volgende keer 45 pak dan zouden ze mooi vol moeten zijn.
beslag dat ik gebruik is 100 gr roomboter, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram fijne suiker, 2 eieren en een kleine eetlepel melk.
Afbeelding

dan steek je de stekker erin en zet de kookwekker op 12 minuten...
vervolgens komen ze er zo uit na 12 minuten, niet zo n bruin laagje maar wel gaar.
Afbeelding

voorzichtig even plankje erop leggen dan zijn ze mooi plat
Afbeelding

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-11 17:00

Tsja en met 18 minuten, een oven en een bakvorm heb je er 6, 12 of 24 of zelfs meer :D

Maar als je geen goede oven hebt is het handig :)

meggiemeg

Berichten: 12609
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-11 17:07

Ik vind ze op zich mooi gevuld.