Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
KarinvdM schreef:Bij speltproducten moet je iig goed lezen, vaak zit er alsnog tarwe(bloem) in verwerkt.
Aan gedroogd fruit wordt vaak suiker toegevoegd.

Daarbij, als ik honger heb moet ik gewoon eten, ik wil alleen gezonder eten 


) en ik heb daar een reepje rauwe chocola met gedroogd fruit gegeten. Dat beviel me ook erg goed! Jammer dat ze zo duur zijn.
Ik doe het ook alleen maar als ik zin heb in zoet, anders ga ik snaaien
Niet als ik honger heb inderdaad
Heeft iemand nog een lekker recept?
Sheran schreef:Ik maak ook wel eens mijn eigen reepjes (als ik tijd heb): een soort pindarotsjes, maar dan met chocola die zo puur mogelijk is. gewoon chocola au bain-marie smelten, nootjes erdoor (veel!) en laten stollen. Ik heb altijd net zoveel chocola erdoor dat ze blijven plakken.
Ben sinds kort ook met gezonde voeding bezig en hoewel ik af en toe wel een slecht moment hebt gaat het me toch goed af! Vind zelf dingen bakken enz. ook heel leuk, maar moet nog wel veel leren wat wel of niet gezond is. Bak bijv. vaak havermoutkoekjes/bananenpannekoekjes en zulke dingetjes, maar zal toch ook eens een x iets anders moeten gaan eten
Wil ook graag een paar kilo eraf. Heb geen overgewicht, maar die vetjes storen soms wel
En dat kan er best af!
Bhriseis schreef:Sheran schreef:Ik maak ook wel eens mijn eigen reepjes (als ik tijd heb): een soort pindarotsjes, maar dan met chocola die zo puur mogelijk is. gewoon chocola au bain-marie smelten, nootjes erdoor (veel!) en laten stollen. Ik heb altijd net zoveel chocola erdoor dat ze blijven plakken.
Dit is echt zooo lekker! Ik had alleen gemengde noten staan en heb er ook wat rozijntjes doorgedaan, maar mmm, heerlijk!
Pikolino schreef:Oh dit topic is weer actief, had het idee dat het een beetje was stil gevallen dus was dit topic een beetje vergeten![]()
Ik zag in één van de posts iets over pompoenhummes staan, dat lijkt me nog echt heerlijkHeeft iemand nog een lekker recept?
Bij die Mug cake kan ik me echt niks voorstellen; ei, banaan en havermout in de magnetron en dan wordt het cake?![]()
Ik heb ook zo'n zin om quinoa te gaan proberen, morgen ga ik het maken! Ik kook de quinoa zoals rijst, misschien iets langer en daar doe ik broccoli, ananas en kip geprutteld in kokosmelk door heen.
TM: heb je ook het voedsel zandloper basis boek gelezen? Zit nog steeds te twijfelen of ik hem zal aanschaffen, denk dat ik het iets te scheikundig vind of valt dat wel mee?
Heb het eerst in een grote pan gedaan en gevuld met water zodat ik het kon wassen, ten eerste kreeg ik amper die zaadjes tussen m'n handen (teveel water?) en ten tweede bleef het water helder maar dat zou een beetje troebel moeten worden door het laagje dat je er af wast?
Vervolgens moest ik het uit laten lekken in een theedoek (moet dit niet gewoon na het bereiden??) als ik geen fijne zeef had, wat ik alleen niet bedacht had, was dat die natte zaadjes aan de theedoek blijven plakken
Heb geprobeerd zoveel mogelijk weer in de pan te krijgen, inmiddels zat de quinoa door de hele keuken en iets meer dan de helft van waar ik mee begon in de pan