[Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-09 19:35

Inderdaad die bloemcutter die Lizz heeft opgezocht die zit onder de baby. Ik heb hem ergens anders gehaald, maar dat maakt niet uit. Ik plak alles vast met een klein beetje water. De bakvormen van de action zijn inderdaad niet helemaal rond. De overloop van kleuren is met kleurstof en een kwastje gedaan. Anders nog iets? :+

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-09 20:09

Vandaag en gisteren aan een barbietaart gewerkt voor mijn zusje die op atletiek zit en erg goed is in speerwerpen

Afbeelding
Gevuld met slagroom, allerlei vruchten, gelatine en botercreme

De speer die erin komt in het donker
Afbeelding

En bekleden met fondant en suikerbloemen
Afbeelding

Afbeelding

Mijn vierde taart ooit, en ik vind hem erg goed gelukt al zeg ik het zelf :o :D

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-09 21:21

Jeetje Cody, hij is erg leuk zeg!

RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-09 14:21

Dinsdag wordt mijn dochter 2 jaar maar vieren het morgen. Dit heb ik voor dr gemaakt:

Afbeelding

Afbeelding

Lizz

Berichten: 9116
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-09 14:57

Leuke taarten, ik heb ook eens een barbie taart gemaakt, wat een werk is dat hè.
Overigens had ik geen tulband gebruikt, maar dat doe ik de volgende keer wel denk ik!! Stukken makkelijker met dat gat er al in.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-09 16:56

RoxyVip: Erg leuk! Hoe heb je die streepjes nu gedaan dan? :)

RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-09 21:31

Ben begonnen in het midden met een roze stip en toen elke keer een wormpje gerold en die eromheen gedaan. Daarna met de deegroller eroverheen en klaar!

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-09 08:58

Dit taartje hbe ik gemaakt voor een vriendin van mij. Ze was jarig. Roosjes en de M zijn gemaakt van royal icing. Taartje is bekleed met marsepein en daarna gouden glitters er overheen gedaan. Vulling is citroen mona toetje en lemon curd.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

nienke07

Berichten: 1156
Geregistreerd: 25-11-04
Woonplaats: Wormer

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-09 09:35

Ik vind die rozen echt té mooi!! :oo Hoe heb je dat gedaan met royal icing?

Ik heb gisteravond wat gefröbeld '' voor de zomaar" ;)
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-09 10:18

Wow, echt prachtige taarten komen er weer voorbij! Ik ga vanmiddag aan de slag voor mijn verjaardag en die van mn zwager.

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-09 10:34

Haha, nienke, in een kerststemming? :P

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-09 13:19

Bij mij stort de taart iedere keer in :\ in het midden zit iedere keer een putje. Wat kan ik hieraandoen? Als ik nu de marsepein erover doe zit er een gekke bubbel.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-09 18:10

Voor de lijners onder ons, ik kreeg dit recept binnen op de mail:

Citaat:
Muesli-Rozijn muffins
Recept ingestuurd door: Tancaliel

Keuken: Noord-Amerikaans
Moment: Tussendoortje of snack
Gerecht: Gebak
Aantal personen: Geschikt voor 12 personen
Energiewaarde: 112 kcal per persoon

Ingrediënten
1 1/4 kopje (170g) tarwebloem
1/2 kopje (50g) volkoren muesli
1/2 kopje (75g) blauwe rozijnen
2 el (20g) suiker
1 kopje (250ml) halfvolle melk
1 ei
1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Klop het ei samen met de suiker los in de melk.
3. Roer de bloem erdoor tot er een dik beslag ontstaat.
4. Schep de rozijnen en bijna alle muesli erdoor. Roer tot slot het bakpoeder erdoor.
5. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in. Of, makkelijker en nog vetarmer, zet er 12 van die papieren cakevormpjes in.
6. Verdeel het beslag over de vormpjes. Zorg dat ze niet helemaal tot de rand vol zitten, zodat ze nog kunnen rijzen (daar heb je sowieso niet genoeg beslag voor, waarschijnlijk).
7. Bak ze 20 tot 25 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin is en een prikker er droog uit komt.
8. Hoewel ze veel smaak krijgen van de rozijnen, zijn de muffins niet super zoet. Je kunt ze eventueel doorsnijden en er een likje jam tussen doen.

Beoordeling door voedingsdeskundige Willemijn
Heerlijk slanke manier om muffins te maken. En nog gezond ook door het gebruik van volkorenmeel. Aanrader! Door het gebruik van melk in plaats van boter wordt het deeg direct een stuk slanker. Wil je nog slanker? Gebruik zoetstof in plaats van suiker en magere melk in plaats van halfvolle.


@Elaine:
Ik denk dat je dan niet lang genoeg wacht en het biscuit dus nog (te) warm is, als je al aan het werk gaat?

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-09 18:47

Nee, hij stort echt gelijk in als hij uit de oven komt. Maar hij is toch wel goed gelukt hoor :D Foto's komen nog!

Niwla

Berichten: 4166
Geregistreerd: 23-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-09 16:51

Hallow :wave:

Morgen is mijn vriend jarig dus ik ga vanavond maar weer eens aan de bak.

Heeft iemand nog tips voor de vulling? Vorige keer heb ik banketbakkersroom en aardbeienjam gebruikt, dat was lekker maar een beetje "gewoon". Ik zit zelf te denken aan:

- Monchouvulling met Kersenvlaaivulling. Is dit lekker? of
- After eightvulling met ..?, is dit lekker in combinatie met de Marsepein? of
- Bokkepootjesvulling met ..?

Bedankt alvast :D

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-09 17:56


Niwla

Berichten: 4166
Geregistreerd: 23-11-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-09 09:10

Bedantk MamaMiesje, ik heb idd de Monchou met Kersen gemaakt. Ik vind hem zelf héérlijk! Vanavond even kijken hoe hij bij de familie in de smaak valt.

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-09 12:02

de roosjes heb ik gemaakt met een spuitzak met een wilton spuitmondje (als ik het goed heb nr. 104).
Er staan veel howto's op bijv. youtube. Je zoekt dan op "buttercream roses". Deze rozen worden met botercreme gespoten, maar de techniek is hetzelfde.

Oh ja, en gewoon veel doen, de eerste roosjes die ik gemaakt hbe, waren niet zo mooi hoor...;-)

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-09 12:04

@Elaine: je kan ook je taart omkeren, dan zit de deuk aan de onderkant (wle mee wachten todat hij goed is afgekoeld).

Daar heb je de oorzaak niet mee weggehaald, maar om nou al die taarten weg te gooien, is ook zo zonde.

Wat je ook kan doen, als je taart hoog genoeg is, is de bovenkant recht afsnijden met een mes (of een taartzaag), zodat hij recht is.

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-09 10:21

@ prakkie, dat had ik juist de vorige keer, maar dan is hij nóg onsteviger. Dan zakt de bovenkant ook vanzelf in elkaar.

Ik zal even foto's zoeken, toen de marspein eromheen zat was de deuk al een stuk minder zichtbaar

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-09 10:31

Afbeelding
http://img24.imageshack.us/img24/5786/1 ... 272761.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/9991/1 ... 277635.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/6221/1 ... 282977.jpg

En mijn rozencake :P
Afbeelding
http://img14.imageshack.us/img14/4790/1 ... 292982.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/9292/1 ... 297766.jpg


Zoals je kan zien blijft de marspein een beetje wittig van de poedersuiker. Dit trok op een gegeven moment wel een beetje weg, maar het bleef een beetje dof? Wat kan ik gebruiken om het weer mooi te laten glimmen?

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-09 10:48

Wat helpt om de taart niet in te laten storten, is niet te snel uit de oven halen. Ik laat de taart vaak even rustig afkoelen in de oven, met de deur op een kier. Na een minuutje of 10 het deurtje nog iets verder open zetten etc. etc. Dan eruit halen en nog een half uurtje (of langer) in de vorm laten afkoelen. Dan heel voorzichtig vorm eraf halen en nog meer laten afkoelen, tot ie echt niet meer warm is. En dan pas met marsepein etc. beginnen.

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-09 11:04

Oh ja dat is een goede tip. Ik laat m altijd afkoelen buiten de oven.

Lizz

Berichten: 9116
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-09 11:07

Om je marsepein niet dof en wit te hebben, zal je minder poedersuiker moeten gaan gebruiken. Wat je ook kan doen is gaan rollen met een tafelzeil of met een silicone deegroller gebruiken of je deegroller inpakken met huishoudfolie (kan even niet op naam komen, dat plastic spul :D )

En als je taart instort, moet je hem recht snijden :)
Ik heb dat nog niet gehad, ik laat mijn taarten ook altijd even afkoelen. De bult die er meestal opzit, snijd ik eraf.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-09 11:07

Hmm ben benieuwd hoe ik dat ga doen dat afkoelen dan, ik heb 2 volwassen katten en 2 kittens, die kruipen geheid in de oven of gaan de ovendeur eerst verder open doen :\