Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Suliko schreef:Stumper_, wat zijn ongeveer de prijzen bij ACU? Heb niet zo veel te spenderen maar het lijkt me erg leuk mijn vriend eens mee uit eten te nemen.![]()
Gisteren hadden we eten gehaald bij SOY een vegetarisch/veganistisch afhaalrestaurent in Utrecht. Ik ben altijd erg huiverig om chineesachtig afhaaleten omdat ik er al eens goed ziek van ben geworden (thais of indo vind ik wat dat betreft meestal veel beter aan kwaliteit), maar ik had zo'n hip restaurant als SOY wel wat hoger ingeschat, helaas hing ik vannacht alsnog boven de wc met misselijkheid en buikpijn.
(De serveerster raadde ons tweeën een grote portie aan, maar dat was denk ik zonder ons toen al bestelde hoofdgerecht meegerekend.) Dessert was 3 euro maar dat konden we helaas ook niet meer op. We hebben het halve hoofdgerecht al in een bakje meegekregen omdat het teveel was (wel heel fijn dat het kon, we schaamden ons echt een beetje dat het nodig was...).
De courgette frittelle en de groene dahl smaakten echt fantastisch! En de aardappel-tofugratin met tomatensaus was ook lekker, al was het schaaltje met bloemkool en broccoli ernaast nog beter.
https://veganchallenge.nl/recepten/citr ... zaad-cake/
. Eelmo schreef:Is dat met verse of met gewelde oliebol? Wil je het recept delen?
J0anieke schreef:Ik heb daar ook last van, maar niet met alle warme chocolademelk... Die van de Starbucks kan ik ook niet hebben, cappuccino dan weer wel. Ook kon ik bij mijn ouders altijd nog toetjes eten na een warme maaltijd, nu ik dat niet meer doe bij mijn vriend krijg ik altijd diarree als ik bij mijn ouders weer toetje neem na het eten. Nu weet ik het en sla ik het over, wel jammer want ik hou echt ontzettend van toetjes...Een toetje zo spontaan in de middag (dus niet na een warme maaltijd) kan ik dan weer wel verdragen... Echt heel apart
Sheran schreef:Probleem is dat de vleesindustrie dat natuurlijk totaal niet positief vindt. Zij zien liever afschrikwekkende namen als sojaburger, kikkererwtenballetjes en bonenburger.
Daar reageerde iemand op dat het echte probleem is dat de kipstuckjes van DVS naar piepschuim smaken... Nou er zullen er vast mensen zijn die het niet lekker vinden maar dat vond ik echt wel een flink pak aanstellerij
8nnemiek schreef:Dan heb je een nog grotere bril nodig, als je de verpakking gaat bakken ipv de kipstuckjes![]()
Al die mensen die roepen dat vleesvervangers nergens naar smaken hebben ze nog nooit geprobeerd, daar durf ik om te wedden.
8nnemiek schreef:Dan heb je een nog grotere bril nodig, als je de verpakking gaat bakken ipv de kipstuckjes![]()
Al die mensen die roepen dat vleesvervangers nergens naar smaken hebben ze nog nooit geprobeerd, daar durf ik om te wedden.
En maar zeuren dat het nergens naar smaakt. 
poes schreef:Eelmo schreef:Is dat met verse of met gewelde oliebol? Wil je het recept delen?
Ik had ze wat nat gemaakt en en in maizena.
https://www.facebook.com/bosh.tv/videos ... 376303958/
en ik ben er ook echt van overtuigd dat het echt een gerichte aanval is naar DVS.
Jotoma schreef:Ik was ook altijd vleesliefhebber. En dan bij voorkeur culinaire hoogstandjes. Ik heb aardig wat vleesvervangers geprobeerd, maar ik eet de liever niet. Vind het echt niet lekker of ben er gauw op uitgekeken.
Tot dusver enige waar ik me op kan verheugen is de bamischijf van mora (of in kroketvorm van ah), maar dat is nauurlijk verre van gezond.