Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
F_Orumster schreef:Tomaat 100gram is 1.9gr khd, ui 1.5gr/100gr...
Ik heb het recept iets aangepast omdat ik niet alles in huis had en een wat zoete variant wilde maken (1 el haverzemelen ipv voedingsvezel, sojaroom ipv melk en kaneel en wat zoetstof) en het is echt een heerlijk baksel geworden! Het is alleen zo veel dat ik het over heel de morgen eet. Steeds een kwart koek met wat kwark.

phormicola schreef:Forumster, als jij mij een abstract van een echt goede, langdurige, klinische studie kan geven waarin staat dat meer dan 1.2 gr per kg lichaamsgewicht aan eiwitten slecht is, dan geloof ik je. Tot dan moet je gewoon 100-160 gr eiwithoudend voedsel bij elke maaltijd eten
Ik snap ook echt niet waarom je zo panisch bent voor vet. Als je kh arm gaat eten (en je kh moeten echt verder naar beneden) dan heb je dat vet keihard nodig. Ga in roomboter bakker of kokosolie. Alle andere olieën kun je beter koud gebruiken.
Je kunt niet eerst bang zijn voor vet en daarna ook nog eens de kh verminderen én denken dat je niet teveel eiwitten mag eten. dan blijft er natuurlijk bar weinig over om te eten. En helaas is dit het resultaat van een ES denk ik. Het is iig geen gezond denkpatroon.
Echwel schreef:http://www.koolhydraten.nl/
Wat ook best eens mag als lekkertje is optimelvla met ongezoete slagroom, werkelijk een tractatie.
Helaas Forumster ben ik het met bovenstaande eens en zeg ik nogmaals zoek hulp bij je voeding, niet via inernet maar in het echie

Ik zit nog in de compensatie fase
Vind dit 'nieuwe' alleen nog een beetje lastig en vind het fijn dat ik hier mn vragen kan stellen, het SB forum heb ik niet zoveel zin in.

tenzij je natuurlijk om mee te beginnen al te weinig at, dan is het bij elk 'normaal' eetpatroon zo lijkt me..