[Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-09 15:22

Ah thanks!!

Hoe hoog zijn jullie bakvormen? Ik zie ze van 7,5 maar ook hoger?

Lizz

Berichten: 9116
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-09 16:50


wietske100

Berichten: 1590
Geregistreerd: 11-04-08
Woonplaats: GN

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-09 17:56

handig lijstje!

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-09 22:35

Lizz schreef:
Er later omheen doen werkt denk ik niet.
Ik zou eigenlijk niet weten hoe je dit wel moet doen :n

edit: het was even zoeken maar... je kan ze invriezen en als het goed is blijven de papiertjes zitten :)

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... p?id=41683 (even scrollen)


Ik denk dat dat wel kan toch?
Als jij zo'n cupcake schaal hebt dan is dat dezelfde vorm toch?
Waarom zou dat dan niet passen?

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-09 22:36

Jaffel schreef:
Een ronde taart voor plm 10 personen is een bakvorm van 20cm. Voor het bekleden heb je dan ongeveer 500 gram marsepein nodig.

Gewoon blanke marsepein, en de kleuring van Wilton en Sugarflair zijn goed te doen (gelkleuring) de setjes van Wilton zijn super!
Botercrememix is ook een aanrader!


Of BANKETBAKKERSROOM :9 :9 :9 :9

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 09:35

Lizz, super! Ook heel erg bedankt!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 09:35

Hoe hoog is jullie bakvorm meestal?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 09:40

Het RVS IEKA-bolletje van 20cm doorsnee is denk ik 15 cm diep?
Maar een gewone ronde taartvorm of een rechthoekige is gewoon het standaard aantaal cm's hoor; 7,5 denk ik idd?

Lizz

Berichten: 9116
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 14:27

Monique1985 schreef:
Lizz schreef:
Er later omheen doen werkt denk ik niet.
Ik zou eigenlijk niet weten hoe je dit wel moet doen :n

edit: het was even zoeken maar... je kan ze invriezen en als het goed is blijven de papiertjes zitten :)

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi ... p?id=41683 (even scrollen)


Ik denk dat dat wel kan toch?
Als jij zo'n cupcake schaal hebt dan is dat dezelfde vorm toch?
Waarom zou dat dan niet passen?


Bij bij is het niet dezelfde vorm, onderkant is breder dan het papiertje volgens mij (gaat even kijken :D )
Het scheelt niet veel, maar het papiertje is iets kleiner dan dat cupje.

Maar hoe wil je dan die papiertjes vastplakken/vastmaken :? want die zitten dan toch los?

@mayo, ik gebruik vaak bolletjes van de action of een springvorm, maar heb ook een verstelbare ronde ring, die is ong 7 cm hoog :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 14:31

Thanks!

Springvorm heb ik :j Daar kan ik dus de ronde platte mee maken gok ik zo? Dan wil ik nog een bolvorm en een vierkante vorm :)

Voor degene die dit misschien weten: Hoe lang duurt het ongeveer voordat de voorraden bij de website weer aangevuld zijn? Er is nogal wat tijdelijk uitverkocht wat ik wil hebben natuurlijk :+

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 14:37

NieneWiep schreef:
Leuke taarten hoor. Mag ik vragen hoe dik ze waren dan? Want mijn taarten zijn toch vaak wel 10 cm hoog, en zo lijken die van jou niet.


Kaal 10cm hoog? Of gevuld en bekleed?

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 14:45

Lizz schreef:
Monique1985 schreef:
Ik denk dat dat wel kan toch?
Als jij zo'n cupcake schaal hebt dan is dat dezelfde vorm toch?
Waarom zou dat dan niet passen?


Bij bij is het niet dezelfde vorm, onderkant is breder dan het papiertje volgens mij (gaat even kijken :D )
Het scheelt niet veel, maar het papiertje is iets kleiner dan dat cupje.

Maar hoe wil je dan die papiertjes vastplakken/vastmaken :? want die zitten dan toch los?


Hmm ja dan weet ik het ook niet meer.. Dan maar niet in de vriezer doen!
Ze zijn ook veelste lekker om in de vriezer te doen ;)

RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 14:48

Monique1985 schreef:
Lizz schreef:
Ik denk dat dat wel kan toch?
Als jij zo'n cupcake schaal hebt dan is dat dezelfde vorm toch?
Waarom zou dat dan niet passen?


Bij bij is het niet dezelfde vorm, onderkant is breder dan het papiertje volgens mij (gaat even kijken :D )
Het scheelt niet veel, maar het papiertje is iets kleiner dan dat cupje.

Maar hoe wil je dan die papiertjes vastplakken/vastmaken :? want die zitten dan toch los?


En ze maken in een siliconen vormpje en dan in de vriezer? Denk dat dat wel moet lukken! ;)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 15:32

Kan je icing op marsepeintaarten gebruiken? Ik zie mooie patronen die je dan na moet vullen met icing, maar ik heb geen idee welk product ik voor de icing moet hebben :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 15:37

En van die smoothers, wat is handiger voor strakke lijnen, 2 smoothers (zo'n set op de site) of zo'n smoother in 90 graden hoekvorm?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 15:52

Oh ja, welke kleur op de site is het als je van dat mooie diep-fel-roze wil?

Lizz

Berichten: 9116
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-09 16:32

Als het goed is kan je icing gewoon op marsepein gebruiken :)
deze moet je daar voor hebben:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... ts_id=1938

Ik zelf gebruik geen smoothers, maak voornamelijk bolletjes en dan heb je niets aan een smoother :)
Als ze wilt zou ik voor die set met twee gaan http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod ... ts_id=2860

En als je diep fel roze wil? Voor marsepein?
Volgens mij heb je dan gewoon red nodig, want daar kan je nooit echt rood mee krijgen (volgens mij) :) Die moet je volgens mij maken met een andere kleur er door of kant en klaar kopen.

Siggislief

Berichten: 15791
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 11:44

Ik ga vandaag een Cheesecake maken, voor de 3de keer :)

WillemYntJee
Berichten: 6331
Geregistreerd: 16-02-05
Woonplaats: Ljouwert

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 11:57

Ik ga vandaag proberen om Brownies te maken (gewoon uit een pakje Home Made waar alleen nog water bij hoeft hoor :P ), even testen hoe de gebaksfunctie op onze oven werkt :)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 12:03

Kun je ipv die smoothers niet gewoon een mes gebruiken? Of denk ik nou weer heel raar?

WillemYntJee
Berichten: 6331
Geregistreerd: 16-02-05
Woonplaats: Ljouwert

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 12:19

Lijkt mij ook imd! Of een pannenkoekenmes ofzo, die zijn wat flexibeler. Nou mn browniemixje is klaar, oven staat voor te verwarmen, ben echt zoo benieuwd :P

Paardenmeis1

Berichten: 10659
Geregistreerd: 15-11-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 12:22

De mixen van Home made zijn lekker :j

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 12:23

WillemYntJee schreef:
Lijkt mij ook imd! Of een pannenkoekenmes ofzo, die zijn wat flexibeler. Nou mn browniemixje is klaar, oven staat voor te verwarmen, ben echt zoo benieuwd :P

Ja zoiets, want ik vind het zo zonde van het geld om zo'n ding te kopen als het ook gewoon met een mes kan.

WillemYntJee
Berichten: 6331
Geregistreerd: 16-02-05
Woonplaats: Ljouwert

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 13:05

Nou volgens mij zijn mn brownies uitstekend gelukt :D Staat nu af te koelen en dan ga k er maar is een hapje van proeven hihi. Dus volgende keer maar is een taartje oid proberen, kijken of k echt zo'n bakprinses ben :P

Siggislief

Berichten: 15791
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-09 13:09

Of je moet het met een zaag mes doen op school deden we dat ook altijd met een zaag mes om een taart door midden te snijden.
Maar dan met je hand er boven zodat je kon voelen waar de mes heen ging.