Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Kristie schreef:Oo lekker ladyflame! Wat is je recept?
Ik heb vandaag op mijn werk een chocolade torte (naam vergeten) gemaakt, het was een chocolade taart, die door de helft gesneden en abrikozen jam op gedaan, taart weer op elkaar gedaan en chocolade overgegoten: hij was zoet maar wel lekker volgens de bewoners.
Kristie schreef:Oo lekker ladyflame! Wat is je recept?
Ik heb vandaag op mijn werk een chocolade torte (naam vergeten) gemaakt, het was een chocolade taart, die door de helft gesneden en abrikozen jam op gedaan, taart weer op elkaar gedaan en chocolade overgegoten: hij was zoet maar wel lekker volgens de bewoners.
SpikkelFire schreef:De apple cake is heerlijk! Alleen voor mezelf ga ik de volgende minder noten doen (had nu al minder hazelnoten) en meer appel.
[ Afbeelding ]
FuGeLiCu schreef:Heb het recept gevonden en opgeslagen, thanx SF.
Ben de hele middag aan het bladeren geweest in mn bakboek(gekregen van de Sint), staan heerlijke dingen in! Wilde eerst bij de lekkere dingen een plakkertje doen, maar dat zijn er te veel, haha! En sommige dingen passen beter in de zomer of eerder in de winter. Wil komend weekend iets maken met bosbessen of cranberries. Die haal ik dan uit de diepvries en doe ze denk ik bevroren door het beslag. (tenzij jullie denken dat ontdooien echt beter is, maar bevroren blijft de vorm nog behouden)
De recepten verschillen alleen nog al, soms moet je met minder meel meer cakejes oid krijgen. Dus nog maar even uitvogelen hoe dat werkt, zal er al bakkende wel achter komen denk ik.
Veel recepten gebruiken yoghurt, kwark of karnemelk ipv melk. Iemand daar ervaringen mee wat nu precies het verschil in eindresultaat is? Is het smeuïger of ook echt wat zuurder?
Edit: oja, zuiveringszout, waar vind ik dat in de supermarkt, gwn bij de bakspullen? Want het schijnt een andere werking te hebben als gwn zout (reactie met zuur), maar wat is het verschil met bakpoeder? Als ik het zuiveringszout google, verwijst het veel naar bakpoeder. Maar mijn gevoel zegt dat het toch wat anders is.
SpikkelFire schreef:FuGeLiCu schreef:Heb het recept gevonden en opgeslagen, thanx SF.
Ben de hele middag aan het bladeren geweest in mn bakboek(gekregen van de Sint), staan heerlijke dingen in! Wilde eerst bij de lekkere dingen een plakkertje doen, maar dat zijn er te veel, haha! En sommige dingen passen beter in de zomer of eerder in de winter. Wil komend weekend iets maken met bosbessen of cranberries. Die haal ik dan uit de diepvries en doe ze denk ik bevroren door het beslag. (tenzij jullie denken dat ontdooien echt beter is, maar bevroren blijft de vorm nog behouden)
De recepten verschillen alleen nog al, soms moet je met minder meel meer cakejes oid krijgen. Dus nog maar even uitvogelen hoe dat werkt, zal er al bakkende wel achter komen denk ik.
Veel recepten gebruiken yoghurt, kwark of karnemelk ipv melk. Iemand daar ervaringen mee wat nu precies het verschil in eindresultaat is? Is het smeuïger of ook echt wat zuurder?
Edit: oja, zuiveringszout, waar vind ik dat in de supermarkt, gwn bij de bakspullen? Want het schijnt een andere werking te hebben als gwn zout (reactie met zuur), maar wat is het verschil met bakpoeder? Als ik het zuiveringszout google, verwijst het veel naar bakpoeder. Maar mijn gevoel zegt dat het toch wat anders is.
Ik zou het bevroren erdoor doenMmm i love bosbessen en cranberries, zo lekker! Vooral cranberries met witte chocola
FuGeLiCu schreef:Edit: oja, zuiveringszout, waar vind ik dat in de supermarkt, gwn bij de bakspullen? Want het schijnt een andere werking te hebben als gwn zout (reactie met zuur), maar wat is het verschil met bakpoeder? Als ik het zuiveringszout google, verwijst het veel naar bakpoeder. Maar mijn gevoel zegt dat het toch wat anders is.