Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ullaatje

Berichten: 3133
Geregistreerd: 06-01-06
Woonplaats: op mijn landgoed

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 07:21

Nokie, lekker!

Wauw DIVA wat een creatie!!!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 07:28

Jeumig, die aap. Gaaaaaaaf!!!!

sharonalover
Berichten: 2693
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 07:33

Die aap is vet :D

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 07:36

Icing is eigenlijk alles wat er aan suikerspul op gaat :) fondant is ook icing. Frosting is een amerikaans woord voor icing.

Diva: super leuk!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 07:42

Thankss meiden!!!
Het allerfijnste van die aap was dat ik er zo klaar mee was :-)
Had nachtwerk bedacht maar was in 1.5 uur klaar. Zooooo fijn!!!!!

roosje78

Berichten: 2361
Geregistreerd: 10-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 07:57

Mooi Apie!!! :oo

Patricia: :(:) Wat voor nieuws heb je gehad dan met je voet? Hopelijk gaat het een beetje beter vandaag.

spotless

Berichten: 427
Geregistreerd: 12-09-02
Woonplaats: Bispgården, Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:00

WAUW DIE AAP! Echt geweldig :j

Semra

Berichten: 851
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: St. Maartensdijk

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:06

Wat gaan jullie hard!!
Wat een prachtige aap zeg. Erg creatief geweest.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:22

waauuww diva je apie is prachtig even een vraag he als jullie ganache gebruiken om af te smeren hoe maken jullie die dan strak?

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:24

Opstijven en daarna met een warm mes denk ik dancertje

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:27

Mijn witte ganache was meer vloeibaar dan dik, afsmeren was echt een prachtig gezicht geworden, ik heb er een foto van gemaakt ik zal die eens uploaden :j

Tooeet
Berichten: 2260
Geregistreerd: 26-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:53

Super knap dat aapje Diva! Wat een werk, hahah.

En jeutje Nokie, wat een hoop cakepops zeg! Zien er wel lekker uit!

Patricia :(:) Balen van het slechte nieuws.

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:55

Afbeelding

Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:56

branka16 schreef:
Mijn witte ganache was meer vloeibaar dan dik, afsmeren was echt een prachtig gezicht geworden, ik heb er een foto van gemaakt ik zal die eens uploaden :j

Heb je hem eerst laten opstijven in de koelkast voordat je ging afsmeren?

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 08:57

Falona schreef:
branka16 schreef:
Mijn witte ganache was meer vloeibaar dan dik, afsmeren was echt een prachtig gezicht geworden, ik heb er een foto van gemaakt ik zal die eens uploaden :j

Heb je hem eerst laten opstijven in de koelkast voordat je ging afsmeren?


Nee maar vond em super goed werken zo :P

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 09:52

Wacht maar tot je hem wel een keer war harder laat worden, dan is ie nog veel fijner om mee te werken :D .

Super gave aap Diva!!!!

Mieke93

Berichten: 495
Geregistreerd: 11-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 09:54

branka16 schreef:
nokie wat mooi!!
Hooe maak je zoiets? :D


Met mijn cakepop maker (gekocht bij bol.com) :D

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:20

DIVA2 1 wordt waaaaauuuwwww echt super mooi zeg :D echt graaf netjes gedaan

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:26

Falona schreef:
@jolien: het recept wat jij noemt is bij mijn weten voor royal icing dus dan zou dat hetzelfde zijn als icing. Hoe frosting in het geheel past weet ik eerlijk gezegd ook niet.
Ipv eiwitten kan je trouwens ook eiwitpoeder gebruiken, dan blijf je niet met rauwe eieren in je eindproduct zitten.
Als ik het goed hebt droogt (royal) icing op tot van die harde suikerdecoraties. Hard, maar wel gewoon eetbaar dus.
Als je trouwens een kant en klare tube royal icing van Wilton pakt dan wordt deze niet hard.

Mijn telefoon weigert het aapje te laten zien -O-


Ah mooi, bedankt! Weet je ook hoe lang ik alles moet kloppen etc?
Waar ligt het nadeel in het gebruik van de rauw eieren dan? Merk je hier veel van terug?
En waar zou ik eiwitpoeder kunnen krijgen? Is dit duur?

Mieke93

Berichten: 495
Geregistreerd: 11-09-10

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:28

Rauwe eieren is gevaarlijk in verband met salmonella

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:30

In rauw ei kan salmonella zitten. Daar kun je ziek van worden. En zwangere vrouwen mogen dat helemaal niet ivm risico's.

Anoniem

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:32

Er zijn tegenwoordig voor o.a. de horeca gewoon salmonella vrije eieren te koop.

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:36

Hm dan wordt het toch echt eiwitpoeder. Waar kan ik dat kopen? (afgezien van een webshop)
Zag wel dat er bij de Tuinen allerlei poedertjes zijn, maar dat lijkt me geen pure eiwitpoeder, of wel?

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:44


Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 10:47

Ah thanks!
Ik vrees alleen dat het dus inderdaad weer bestellen in de webshop wordt.
Dat is de 3e dag op rij hihi, ik vergeet telkens iets bij m'n bestelling te doen. Dus heb zowel gisteren als eergisteren een bestelling bij hun geplaatst. Daarnaast vind ik het een beetje te zot om voor een zakje poeder van 2,95, het dubbele aan verzendkosten te betalen.
Het voordeel is gewoon dat het er ook direct de volgende dag is.

EDIT: ik zie ook dat er vaak meringuepoeder wordt gebruikt. Kan je hiermee de eiwitpoeder vervangen of is dit een extra ingrediënt?