Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Unravelation
Berichten: 334
Geregistreerd: 30-07-07
Woonplaats: Assendelft

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-11 20:42

Baking soda kan je in een amerikaanse winkel vinden (in amsterdam en utrecht zitten er 1) of bestellen via usfoodz, het is niet zo duur. Volgens mij hebben we niet iets vergelijkbaars in nederland. Maar de hoeveelheid die in een recept zit is maar heel klein, dus misschien is wat extra bakpoeder ook geen drama..

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-11 20:55

backing soda = zuiveringszout en te koop bij natuurwinkel !

lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-11 12:14

oooh! ik had al eerder een keer zuiveringszout op een recept zien staan.. :D thanks!

Lidewijke

Berichten: 1533
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-11 22:32

Zo, ik heb net mijn oventje op mijn studentenkamer 'gedoopt' met een marmercake. Hij is wat ingezakt, maar hij heeft een goeie structuur en is heel lekker :9

Alleen is de boter weer naar de bodem gezakt. Heeft iemand daarvoor een tip misschien? (Dus het onderste laagje van de cake is veel vettiger dan de rest zegmaar)

Samo

Berichten: 2123
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Dtc

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-11 11:56

Mmm marmercake! Heb ik nog nooit gehad dat de boter naar de bodem is gezakt.
*Was toch nieuwsgierig en na gegoogled te hebben, kwam ik paar keer de opmerking tegen dat te grof gesneden boter in het beslag later naar de bodem gaat zakken. Of het echt zo is, ik weet het niet, misschien heb je er wat aan?

Had van de week Millionaires Shortbread gemaakt voor op het werk, had nog best wat karamel over. Heb ik even gezocht wat ik daar nog van kon maken, kwam ik Banoffee Pies tegen. Ga ik morgen maken! http://yummyinmytummy.nl/dessert/toffee ... et-banaan/
Laat wel weten of ze lekker waren! :)

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-11 13:36

boter naar de bodem gezakt?
daar heb ik nog nooit van gehoord..

ik zoud enken dat het dan niet goed gemixt is,
of dat je het blik Teveel ingevet hebt dat dat de oorzaak is??

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-11 13:56

Van boter naar de bodem zakken heb ik ook nog nooit gehoord.. Ik smelt de boter altijd voor ik het door het cakebeslag doe. Die cake mislukt nooit en ook geen geklooi met klonten boter die er niet goed door willen ; ideaal!

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-11 14:55

voor cake gebruik ik altijd de margarine van de aldi, groen/witte kuip
die kan je vanuit de koelkast direct mixen, ideaal en cake mislukt nooit :)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-11 15:57

Margarine? Dat lijkt me nou echt ontzettend vies in een cake. Maargoed, ik lust het op brood ook niet :=

MightyJoe

Berichten: 4999
Geregistreerd: 12-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-11 16:55

Saskiaa_ schreef:
Van boter naar de bodem zakken heb ik ook nog nooit gehoord.. Ik smelt de boter altijd voor ik het door het cakebeslag doe. Die cake mislukt nooit en ook geen geklooi met klonten boter die er niet goed door willen ; ideaal!

Doe je dat ook als er dat neit in het recept staat? het smelten? Want ik wil graag wat gaan bakken met margarine/bak en braad maar het blijft altijd erg hard als het op kamertemperatuur is :P roomboter word super zacht. Dus ik ben bang dat het anders mislukt?

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-11 19:19

Als ik cake maak, doe ik dat volgens één recept, waarin je de boter dus ook moet smelten. Of ik er nou niets bijzonders of bijvoorbeeld appels door doe. Als ik een ander recept gebruik mislukt het bij mij altijd. _O-
Ik weet niet of het ook werkt met andere recepten eigenlijk.. Als het niet in het recept staat dat je het moet smelten, laat ik de roomboter (ik bak nooit met margarine/bak en braad) altijd een tijd buiten de koelkast liggen, dat het mooi zacht is voor ik het verwerk. :)

Samo

Berichten: 2123
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Dtc

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 11:21

Heb gisteren nog Banoffees Pies gemaakt, erg lekker! Had er een foto van willen maken, maar dat kan niet meer..

lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 12:45

*\o/* heb een nieuwe mixer gekregen voor mijn verjaardag, hij is echt goeeed! Waar mijn oude mixertje stotterde en sputterde in bisccuitdeeg, vliegt dees erdoorheen :+
en krijg het hummingbird bakeryboek van een vriendin!

Cake doe ik ook altijd volgens hetzelfde recept, meestal ook gesmolten boter.. of ik mix de boter eerst met het suiker en of de eieren.
Mijn grote biscuit is wel een klein beetje ingezakt, had ie toch iets langer gemoeten denk ik? Had beslag over die heb ik in cupcake cups gedaan en die zijn niet ingezakt.

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 13:22

inzakkende biscuit kan je maar op 1 manier voorkomen,
de temperatuur opvoeren tijdens het bakken !

bak eerst 15 minuten op 150 graden en de resterende tijd op 170 graden.
Als je biscuit inzakt is hij nog niet goed gaar,
een gaar biscuit voelt stevig aan als je bovenop duwt.

Nerwen

Berichten: 16039
Geregistreerd: 02-09-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 15:25

Ik had een vraagje.
Sinds kort lees ik hier wel eens mee (het bakvirus heeft hier ook toegslagen :Y) ) en na een cake, cupcakes en een appeltaart (allemaal gelukt overigens :wow: ) wil ik nu koekjes gaan bakken.
Is de koekjesmix van Koopmans (of een andere koekjesmix?) het proberen waard of kan ik beter op zoek naar een ander recept en zo ja, wat is dan een aanrader?

*ziet soms door de bomen het bos niet meer* :+

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 17:03

Koekjes zijn heel makkelijk zelf te maken hoor! Daar heb je geen Koopmans voor nodig. Weet niet precies waar je van houdt, als je van chocolade houdt en nootjes zou ik de chocolade-pecannoten van de AH site eens proberen, goddelijk! Of ik heb ook wel een recept voor gemberkoekjes, ook errug lekker al zeg ik het zelf. Maar je kan ook beginnen met gewone zandkoekjes en dat je die dan versiert met bijvoorbeeld wat cacaopoeder erdoorheen waardoor je chocokoekjes krijgt, of pinda's erop of met wat suiker versieren. Je kan zoveel kanten op! :D

Nerwen

Berichten: 16039
Geregistreerd: 02-09-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 18:33

Chocolade en nootjes doen het altijd goed :j Zolang het maar zoet is :')

Ik ga morgen een millionair's shortbread proberen. Had hier op Bokt een recept gevonden en dat kon ik niet weerstaan :Y)

Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 18:36

Net simpele breadpudding gemaakt (witbrood over), was erg geslaagd! (en zo makkelijk dat het bijna schaamtelijk is :+ )

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-11 20:49

Hihi, m'n collega haar dochter belde me of ik haar aub wilde helpen met ze allemaal nodig had om cupcakes te bakken. Ze wil zaterdag haar verjaardag vieren met vriendinnen en dan willen ze gaan bakken.
IK heb het roze `100 cupcake recepten' boekje maar meegegeven, kan ze kijken wat ze willen doen.
Ze had ook de Xenos al geplunderd voor vormpjes enzo := .
Benieuwd hoe dat gaat uitpakken (ze is trouwens 20)

Karin92
Berichten: 1744
Geregistreerd: 25-01-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-11 11:16

Ik meld me !
Ik kijk en lees al een tijdje mee maar reageer eigenlijk nooit.

Ik wil gaan bakken en heb een engels recept gevonden.
Hier praten ze over cups. Wat voor kopje moet ik daar ongeveer voor gebruiken?
Weet iemand dit?

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-11 11:29

Op internet zijn wel omrekenhulpen te vinden om cups om te rekenen in grammen. :)

Prince

Berichten: 2511
Geregistreerd: 05-10-03
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-11 12:27

Nouka schreef:
Net simpele breadpudding gemaakt (witbrood over), was erg geslaagd! (en zo makkelijk dat het bijna schaamtelijk is :+ )


Recept ???

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-11 13:45

Alsjeblieft:

1 cup 250 ml
1/4 teaspoon 1 ml
1/2 teaspoon 2 ml
1 teaspoon 5 ml
1 tablespoon 15 ml
2 tablespoons 25 ml

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-11 15:32


lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-11 23:07

BelgenGek schreef:
inzakkende biscuit kan je maar op 1 manier voorkomen,
de temperatuur opvoeren tijdens het bakken !

bak eerst 15 minuten op 150 graden en de resterende tijd op 170 graden.
Als je biscuit inzakt is hij nog niet goed gaar,
een gaar biscuit voelt stevig aan als je bovenop duwt.


-O-
dat gaat niet in mijn combi magnetron! die kleintjes waren dus wel goed.. proberen om 'm iets hoger te bakken? Denk dat de bovenkant dan aanbrand.