Gisteren boven alles opgeruimd. Laatste dingen in de tuin gezet, aantal dingen apart gehouden voor familie, geef het weg. Er staat alleen nog een nieuwe zaai broccoli. Die gaat nog niet de tuin in, even wachten tot ze wat groter zijn.
Maar wat is dat heerlijk opgeruimd, en zo staat je minimoestuin ineens behoorlijk vol haha.
Vraagje over de zomer-framboos de struik heeft bloemen en knoppen niet overdreven veel maar nu word al het oude blad geel en sterft langzaam af, wat kan ik hier tegen doen? De struik heeft sinds dit jaar 2 nieuwe scheuten aangemaakt met mooi groot en groen blad (waar geen knoppen/bloemen in zitten ) misschien de nieuwe scheuten toch maar verwijderen? Of ligt het aan de zuurgraat van de bodem of te weinig bemest? Er zitten geen beestjes in/op of onder...
Juist de nieuwe scheuten laten zitten zou ik zeggen
Hier komt toch wel veel tegelijk op ineens
Moet eigenlijk sla plukken, maar ook spinazie, en Chinese Broccoli is ook oogstrijp, bladbiet bladeren zijn ook al zo groot als een hand (hoe groot oogst je die eigenlijk voor het avondeten ) en de andijvie zou ook al kunnen...
Gelukkig zijn de bonen nog lang niet goed, krijgen nu net bloemetjes
Dat durf ik niet te zeggen, ik doe ook maar wat en spit internet uit als ik vragen heb
Hier doen de frambozen het toch nu toe prima, het is ook wel een onkruid-achtige plant dus volgens mij krijg je die niet zomaar dood als je geen al te rare dingen doet
Ik heb de eerste radijs uit eigen tuin op! Alleen was even vergeten dat ik helemaal niet van kale radijs houd, dus mik de rest maar een keer door een salade...
Sperziebonen en komkommer staan in de bloei
Antheman
Berichten: 11856
Geregistreerd: 08-02-04
Woonplaats: bij de plas
Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-13 23:13
Sjolvir schreef:
Wat grappig! Was het ook nog te eten? Ziet er namelijk eigenlijk echt niet uit..
Ja, was echt lekker
kebie
Berichten: 1589
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluws dorp aan de rijn
Geplaatst: 14-06-13 11:30
De chips zien er inderdaad niet uit
Ik denk dat je frambozen net zo moet snoeien als braam. Daar moet ik in februari/maart alle oude scheuten wegsnoeien en dan alleen de mooie van het jaar ervoor laten staan. Verder is het net onkruid, dus heel erg is een beetje snoeien niet.
De eerste aardbeien beginnen hier rood te worden Verder een vraagje: kan ik geknipte rucula laten staan, loopt dat weer uit? Of kan ik beter rooien en opnieuw zaaien?
Rytir
Berichten: 5367
Geregistreerd: 30-05-04
Geplaatst: 14-06-13 11:34
Hier staan de paddenstoelen in mijn courgette bak
Ik heb trouwens een vraag over mijn pepers daar weet peperkoningin sonja vast wel een antwoord op
Mijn pepers zijn een beetje verschillend in groei en hoogte. Nu heb ik er twee die flink in de knop en bloei staan maar de bloemetjes zien er van 'binnen' hetzelfde uit. Zijn pepers uniseks en kan ik gewoon met een stokje wat stuifmeel overbrengen? Ik wil heeeel graag pepers maar ze staan binnen...
kynshiri
Berichten: 2730
Geregistreerd: 01-09-06
Woonplaats: Mechelen
Geplaatst: 14-06-13 11:36
ik heb gisteren de eerste rode bietjes gegeten. dat was een probeerseltje omdat ik niet zo goed wist wat te maken met bieten, maar zo lekker!
is bladbiet hetzelfde als snijbiet of warmoes? want in dat geval kan je dat net als spinazie maken en jonge blaadjes zijn ook rauw lekker onder een salade
Ik ben net terug van een weekje oostenrijk.. drie bloemkolen rijp Eentje heeft m'n moeder al opgegeten De andere twee liggen in de ijskast. Ze begonnen uit te springen. Vanavond ovenschotel met bloemkool En de andere krop doe ik invriezen. Ook al twee aardbeien geproeft Echt heerlijk! En dik ook!
aikon
Berichten: 3771
Geregistreerd: 11-12-09
Woonplaats: Bijna in drenthe
Geplaatst: 14-06-13 16:11
kynshiri schreef:
is bladbiet hetzelfde als snijbiet of warmoes? want in dat geval kan je dat net als spinazie maken en jonge blaadjes zijn ook rauw lekker onder een salade
Geen idee, maar heb wel ergens een recept uit de middeleeuwen waar dat bietenblad in een stoofpot gebruikt word. Dus wel eetbaar. Heb nog blad in de vriezer liggen voor het maken van de stoofpot.
Wat een waardeloze troep is het worteldoek van de Action trouwens zeg
Ik heb dat in het voorjaar gelegd, flink wat rollen ervoor gehaald... en een paar weken terug ontstonden er overal scheuren en inmiddels is het helemaal in snippers aan het vallen...kan ik alles weer weg gaan halen want bij de volgende windvlaag gaan die uiteen vallende snippers de hele tuin door denk ik
cursus zeisen lijkt me wel fijn. Ik kan goed zeisen, maar het is wel een kunst.
Ik heb vandaag de valeriaan die op de wei groeit, in de vaas gezet. En de enorm grote radijsen roergebakken, en met een appeltje en pecorini door mijn 3 soorten sla ( veldsla, rucola en eikenbladsla) gedaan. Heerlijk!
En vanavond weer mijn beruchte brandnetelrisotto klaargemaakt. Jammie jammie!
Zozo, iedereen kan beginnen met oogsten uit eigen tuin Wie van jullie kent recepten waarin bladmoes verwerkt is? Bladmoes is familie van spinazie qua bereiding.
@ Antheman wil jij mij het recept doorsturen voor je brandnetel risotto? Ik wil het wel proberen, er staat toch brandnetel in overvloed hier
Rucola sla kan je gewoon plukken, restjes laten staan en na 1 a 2 weken kan je weer opnieuw oogsten van dezelfde plant Het blad blijft doorgroeien, zo erg dat je er bijna van moet blijven eten
Rytir, ik doe eigenlijk zelf weinig aan de pepers, je kunt eventueel helpen door gewoon met je vinger even tegen een bloemetje aan te tikken , ik knijp wel eens bloemetjes trouwens, gewoon heel zachtjes knijpen om alles binnen even tegen elkaar te drukken maar wind zou al genoeg moeten zijn zo ongeveer , pepers bestuiven zichzelf zeg maar