1 ei 1 banaan 50 gram havermout scheutje sojamelk Alles bij elkaar in de blender doen, 20 min op laten stijven in de koelkast, en dan 8 min in een wafelijzer. Heerlijk!
Woooh... die ga ik proberen!
Fantabulouss
Berichten: 3355
Geregistreerd: 10-01-03
Woonplaats: Wieringerwerf
Geplaatst: 04-10-13 18:06
phormicola schreef:
Fantabulouss schreef:
Phor ik heb nog geen lijstje?
Dan heb je vast je email niet naar me opgestuurd
Jij stuurde naar mij: ik zet je op de lijst van gegadigden ...
Dus ik dacht dat het goed zat Maar dan ga ik je nu m'n email pb-en
Trouwens ik wilde morgen lasagne maken met zalm, spinazie, bechamel saus, courgette, ui, knoflook en wat dille. Eigenlijk wilde ik zo min mogelijk bechamel saus gebruiken. Ik bedacht me dat uit de spinazie natuurlijk veel vocht komt. In principe worden de lasagne bladeren gaar als ze in vocht staat toch? Zou ik dan iets minder saus kunnen gebruiken als ik lekker veel spinazie erin gooi?
Ja hoor En bij jou heet het platte kaas geloof ik.
Oh en trouwens, al je de saus gewoon lekker laat indikken dan zorgt de verse spinazie niet voor een zwembad. Ik deed steeds : laag saus, laag verse spinazie, laag pasta, repeat. En een mooie compacte lasagna gekregen
Laatst bijgewerkt door Grapjasjes12 op 08-10-13 20:08, in het totaal 1 keer bewerkt
Laast, bij gebrek aan melk, had ik witte saus (bechamelachtig) gemaakt op basis van cashewmelk. Was prima gelukt. Maatbeker van een liter en net ff iets minder dan 1/4 met cashewnoten. Tot bijna 3/4 aanvullen met water, uurtje laten weken en dan met de staafmixer er melk van maken. Dat bij de boter en bloem en had zo een prima roux Op smaak gemaakt met wat kruiden en top sausje!
En vorige week op het werk druk aan het experimenteren geraakt vanwege collega. Zij eet enkel raw food en was jarig, en had een late dienst. Gewone taart bakken etc was dus niet aan de orde, dus maar experimenteren met raw food En het was toch goed gelukt! Stond versteld van mezelf en het was echt super lekker. Zo heb ik nu ontdekt dat cashewroom echt briljant is (zelfde principe als de melk, maar dan minder water) Je krijgt echt een heerlijke, zachte room-crème die je naar wens op zoeter of hartiger kan maken.
Het passeerde vast al een keer de revue, maar hoe denken jullie over ongeraffineerde rietsuiker? Ik zag een pak in de bio-winkel liggen, en het bevatte van die korreltjes die op insectenkeutels lijken. Dus ik dacht, als het er zo vreemd uitziet, moet het wel gezond zijn
Bhri, dat denk ik ook vaak, dát moet wel gezond zijn. Ik hbe laast ook quino? meegenomen omdat ik hier had gelezen dat het ook gezond was en lekker. Ook nog eens kijken hoe ik het moet bereiden en wat ik er mee kan maar dat zag er ook al zo gezond uit in de verpakking