Annemiek80 schreef:Kruiden/planten die ik nu heb:
Basilicum/peterselie (volgens mij heb ik 2 soorten??)/rucola, oregano, tijm, lavas (wasda?)/dille/koriander/salie (waar gebruik je dat in??)/rozemarijn/munt/bieslook/tuinkers/radijsjes/paprika en bosui

Die struik in het midden is lavas. Dat noemen ze ook wel Maggi. Van oorsprong werd t meegekookt in de soep, als smaakmaker. Zelf vind ik het heerlijk door de gebakken aardappeltjes.
Opmerking: koop alleen wat je lekker vind
Er is zoveel te krijgen!
Salie wordt door stoofvlees gebruikt. Ik gebruik het soms als thee, tegen de keelpijn.
Wat je bij elkaar zet, zijn de waterminners en de droogteminners.
Radijs, rucola, paprika en bosui vallen niet onder de kruiden. Hou er rekening mee dat sommigen groot worden en de rest wegdrukken. Lavas en dragon groeien hier bijv de pan uit. Maar ook de citroenmelisse en oregano moet ik blijven plukken, anders staat er een bos van een meter doorsnee
Natuurlijk zorg je ervoor dat het water weg kan.
Kruiden zijn kwetsbaar, maar sommigen doen het hier heel goed. Lavas, dragon, oregano, munt ed hoef je echt niet voor te kweken.
Succes ermee!