Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 11:44

ClaudiaHS schreef:
Oh bedankt Prakkie.
Hebben ze alleen wit of ook gekleurd?
Misschien straks ff bij Sligro kijken dan.


Voor zover ik weet alleen wit in kiloverpakkingen. Ik had laatst wel zwart en rood in de aanbieding. Dat waren pakketjes van 250 gram. Ik heb er gelijk een zooitje gekocht. Dat kleur ik zelf namelijk niet (andere kleuren wel).

DaisyE

Berichten: 254
Geregistreerd: 30-09-11

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 12:50

Nog een klein opdrachtje van vandaag.
2 boltaartjes, moest iets zijn met tennis en voetbal...
Resultaat:
Afbeelding

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 12:57

Mooi!

Anoniem

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 13:29

Die voetbal vind ik erg mooi geworden!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 17:34

Hallo! :wave:

Bij deze meld ik mij ook aan voor de "taartenclub" :)
Ik ben slechts een beginneling en heb dan ook nog een hoop te leren en te ervaren omtrent het bakken en decoreren van taarten en cupcakes.
Komende zaterdag houdt mijn zus een high tea en in al mijn enthousiasme heb ik aangeboden om cupcakes te bakken.
Maarja? Waar begin je?
Allereerst heb ik een heleboel informatie op het internet gevonden en uiteraard kon ik Bokt daarbij niet overslaan, onder het motto van 'er zal vast wel een topicje zijn over het maken van cupcakes'. Verrassing, het waren er een heleboel!
Het zal even wat tijd gaan kosten om het allemaal door te lezen, maar dat komt vast wel goed. Lang leve de zoekfunctie.

Afijn, voor het bakfestijn heb ik al de nodige spullen ingeslagen (mede mogelijk gemaakt door marktplaats), uiteraard met de intentie om het niet bij deze ene high tea te laten:

-genoeg fondant & marsepein voor een complete banketbakkerszaak
-bakblik voor 12 cupcakes
-Textuurmat 'whimsy swirl'
-Funky alphabet & number tappits (upper case & lower case)
-Wilton kleurstof (rood, blauw, geel, groen, roze)
-spuitzak
-"Spuit"flesjes
-Perfect height rolling pin met extra guide rings: 1/16 inch; 3/16 inch; 1/8 inch
-Modelling toolset
-Wilton cutter / embosser
-Diverse plunger cuttersets
-Tylose
-Crisco
-Diverse strooiseltjes
-Zeefje voor poedersuiker

Lijkt me toch wel even voldoende zo :=

Amyyy

Berichten: 3573
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 17:35

Ik heb de mixer bij de makro gehaald *\o/* Komende dagen alleen geen tijd om hem uit te proberen.

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 17:52

Zal je altijd zien en natuurlijk ben je heel nieuwsgierig hoe en wat met een nieuw apparaat.

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 18:41

Leuk Jolien, lekker fanatiek!

Hier is mijn vriend volgens mij ook aangestoken door het bakvirus. Hij gaat zo slagroomsoezen proberen te maken :=

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 20:08

Pff.. Ik heb zin om een grote chocoladebiscuit te bakken en die met drie lagen te vullen met bonbonbloc vulling en af te smeren met witte chocolade ganache en die helemaal alleen op te eten... *baalt* -O-

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 20:16

Wat is er? :(:)

Ik ben blij, mijn tweede poging tot een groot biscuit ziet er goed uit!

Edit:
Resultaat gister (restant biscuit lag al in de prullenbak -O- )

Afbeelding
Resultaat vandaag:

Afbeelding
Laatst bijgewerkt door S_in_Balance op 19-06-12 20:35, in het totaal 1 keer bewerkt

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 20:34

Slecht nieuws gehad over mijn voet.. Heb even een giga-baalmoment, mag ook wel vind ik :o Morgen is m'n positiviteit weer terug..
Zal morgen ook ff de foto's plaatsen van de madeliefjestaart van bovenaf :)

Je biscuit ziet er goed uit!
Laatst bijgewerkt door Patriciavt op 19-06-12 21:00, in het totaal 1 keer bewerkt

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 20:35

:(:) He naar zeg.. Maar wel een moment voor veel choco ja :j :D Morgen is het weer vroeg genoeg dan om posi te zijn.

Mieke93

Berichten: 495
Geregistreerd: 11-09-10

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 20:53

Iemand zin in een cakepop? :D
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 20:55

Nokie! Wat veel! En wat zijn ze leuk!! :D :9

Mieke93

Berichten: 495
Geregistreerd: 11-09-10

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 21:10

75, was een bestelling en ik had er nog 8 over dus de kinderen van de buren zijn ook weer tevreden :D

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 21:52

Oooh wat tof! Mooi Nokie!

Kallandso
Berichten: 1233
Geregistreerd: 01-02-09
Woonplaats: Achter de duinen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 22:00

Zou ik me ook aan mogen sluiten hier?
Ben al een heel tijdje van het cupcakes maken, maar ben nu alweer eventjes aan het voorbereiden voor mijn eerste echte taart. A.s. vrijdag heb ik een Zweeds midzomer feestje en naast de traditionele taarten met aardbeien en slagroom ga ik een fondant taart maken. Het idee is om het een beetje in de stijl van de taart uit het linkje te doen http://annicake.blogspot.nl/2010/06/mid ... ecken.html. Behalve slagroomtaarten en appeltaarten heb ik nog nooit alleen een hele taart gemaakt, dus ik ben benieuwd...

Zal straks eens wat foto's opzoeken van eerdere cupcakes en slagroomtaarten.

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 22:28

nokie wat mooi!!
Hooe maak je zoiets? :D

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 22:30

@ nokie: hmmm dat ziet er lekker uit! M'n tandglazuur begint spontaan te bruisen bij het zien van al die kleurtjes hihi.

@ MSSMaris, stiekem moest ik wel een beetje lachen om het hoopje cakebeslag. Gelukkig ziet de tweede poging er prachtig uit. Een mooie goedmaker dus ;)

@Patriciavt: ik zeg DOEN! :D

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 22:48

Patriciavt schreef:
Pff.. Ik heb zin om een grote chocoladebiscuit te bakken en die met drie lagen te vullen met bonbonbloc vulling en af te smeren met witte chocolade ganache en die helemaal alleen op te eten... *baalt* -O-

:(:)

Wat veel cakepops!!!!!

Jolien87

Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 23:01

Na een boel geblader en diverse zoekfuncties, kom ik er maar niet uit:
Wat is nu het verschil tussen icing, frosting en royal icing?
En wanneer gebruik je dit? Puur voor toefjes?
En hoe hard wordt het eigenlijk? Is het te vergelijken met de hardheid van een suikerfiguur of breek je echt je vulling / kiezen?

Ook zie ik allerlei verschillende recepten langskomen voor icing.
Onderstaand recept sprak me wel aan:
450 gram poedersuiker
2 grote eiwitten
1 theelepel citroensap

Is dit voor zachte icing of harde icing? Of wordt icing altijd even hard? Ik heb namelijk begrepen dat dit afhankelijk van de ingrediënten en hoe lang de je ingrediënten klopt/mixt.

Is die theelepel citroen puur als smaakmaker?
En als ik kleurstof wil toevoegen, hoeveel druppels heb ik dan nodig?

Een hoop vragen, maar ik kom er maar niet uit -O-

Anoniem

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 23:04

Prachtige popcakes! Wow

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 23:07

Ik ben een soort van blij!!! *\o/* *\o/*
Paar dagen geleden vroeg ik of iemand een idee had voor iets met een aapje.
Helaas had niemand dat idee.....
Gelukkig kreeg ik 'm gisteren zelf, zomaar, uit het niets. Soms sta ik versteld van mezelf, haahahahaha.
Wat ik wilde had ik namelijk nog nooit zo gezien en aangezien ik echt NIET!!! (echt met hoofdletters en uitroeptekens want zo erg is het) creatief ben in het verzinnen/bedenken van iets was het nog maar de vraag of het zou lukken.
Na-apen kan ik overigens wel, héél goed zelfs :D , beetje eigen draai er aangeven en KLAAR is de taart ;)

Goed, hoe het gisteren begon.
Twee kleine blanda's in de oven gezet want dat leek mij de meest logische vorm.
Van de onderste heb ik de bovenkant afgesneden en dat stukje weer op de bovenste geplakt.
Afbeelding

Vanmorgen afgesmeerd met een dikke(heeeeuuuuullllleeee dikke) laag ganache. De vorm moest er immers in en dat ging het makkelijkst met dikke lagen.
Afbeelding Ziet er niet echt smakelijk uit he?
Vervolgens lekker een paar uur in de koelkast laten staan.
Aan het begin van de avond nog een beetje glad gemaakt en hier en daar wat vorm in proberen te krijgen.

Toen het boek van Wendy erbij gepakt.
Op blz 60 stond mijn voorbeeld ;) . Met als groot verschil dat die geheel van fondant/marsepein is en die van mij dus van twee blanda's.

Bij het bekleden werd ik al een soort van blij, mijn plannetje leek te gaan lukken *\o/* *\o/* *\o/
De foto's zijn niet geweldig(Iphone en bijna donker) maar morgen maak ik nieuwe en dan staat ie op de taart.
Die taart moet overigens nog gemaakt worden....
Maar hier is ie dan, mijn Apie.
Afbeelding
Afbeelding
Morgen maak ik van Apie een echte meissies Apie. Roze strikjes heeft ze al, de ruches volgen nog.

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 06:57

Wat een leukie! Echt mooi gedaan :oo

Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-12 07:18

@jolien: het recept wat jij noemt is bij mijn weten voor royal icing dus dan zou dat hetzelfde zijn als icing. Hoe frosting in het geheel past weet ik eerlijk gezegd ook niet.
Ipv eiwitten kan je trouwens ook eiwitpoeder gebruiken, dan blijf je niet met rauwe eieren in je eindproduct zitten.
Als ik het goed hebt droogt (royal) icing op tot van die harde suikerdecoraties. Hard, maar wel gewoon eetbaar dus.
Als je trouwens een kant en klare tube royal icing van Wilton pakt dan wordt deze niet hard.

Mijn telefoon weigert het aapje te laten zien -O-