Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
) Maar ik vind het met een schep cacao wel lekker, dan smaakt het gewoon naar chocolade. Ik doe er ook altijd gojibessen bij en laatst ook nog een sinaasappel.
ik kan je dus niet helpen.
Magere yoghurt, magere kwark en 20+-smeerkaas (mijn favo lunch: magere yoghurt met een beetje pure honing, lijnzaad, zemelen, vezels en een paar druiven). Ik geloof niet dat aan magere zuivelproducten veel is toegevoegd (behalve aan de smeerkaas, daar zit een e-nummer in). Aan lightfrisdranken etc. wel, dan kun je inderdaad beter de 'gewone' nemen. Of nog beter: het helemaal niet nemen 
. Die is van Zuivelmeester. Misschien kun je eens googelen op de bereidingswijze? 
Duuk2011 schreef:even een vraagje, eten jullie ook producten als kaas/yoghurt/melk etc? En eet je dan de volle variant of juist mager?
Ik ben zo gewend altijd maar light te nemen maar na wat lezen en informatie ben ik er achter gekomen dat overal waar je iets van weg neemt (vet/suiker) er vaak iets anders wordt toegevoegd. Dus ik zit nu te twijfelen om de vollere variant te gaan eten. Maar ik ben zo bang dat ik dan ontzettend aankom?

Maar als ik dan vergelijk met hoevaak ik wel niet ziek was voordat ik bewuster ging eten... las gister op nu.nl dat de griepepidemie er nog aan moet komen dus misschien ben ik één van de eerste.
Zo en nu dan een lekkere lunch met een zelfgemaakte smoothie.


Ik ben zelf nooit voor light producten, daar wordt vaak troep aan toegevoegd om het toch lekker te maken. Ook fop je daar je hersenen als het ware mee door dat light toch zoet smaakt en je toch een piek krijgt in je bloedsuikerspiegel en daarmee insuline ( het belangrijkste vetopslaghormoon) Je kunt beter dit soort producten vermijden en voedsel eten die je bloedsuikerspiegel niet zo laten schommelen, dan heb je veel minder hongergevoel en trek in zoet.
_Malu_ schreef:Ik eet zelf helemaal geen zuivel omdat ik lactose intolerant bentIk ben zelf nooit voor light producten, daar wordt vaak troep aan toegevoegd om het toch lekker te maken. Ook fop je daar je hersenen als het ware mee door dat light toch zoet smaakt en je toch een piek krijgt in je bloedsuikerspiegel en daarmee insuline ( het belangrijkste vetopslaghormoon) Je kunt beter dit soort producten vermijden en voedsel eten die je bloedsuikerspiegel niet zo laten schommelen, dan heb je veel minder hongergevoel en trek in zoet.
Ik snap zelf niet echt waarom mensen zuivel eten, behalve dat sommige het lekker vinden. Maar echt nodig heb je het niet, melk is voor baby's. En tja of het gezond is, ik heb daar mijn twijfels over, en zolang de zuivelindustrie in Nederland heel machtig is en veel onderzoek financieert zal Nederland ongetwijfeld beweren dat zuivel gezond is