Taarten decoreren XIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:24

Prakkie, je taarten zijn weer super +:)+

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:24

Pfoe Mayo jij bent wakker, wat een vragen. :D

Was met marsepein, van euhm, hoe heet dat merk, van DLT? Ik had gelezen dat je een balletje moest vormen en er doorheen moest rollen, dat heb ik gedaan. Lang laten drogen maar gebeurde niks mee.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:30

Dat is sowieso te weinig om marsepein steviger mee te krijgen. Op mijn verpakking staat een theelepel op 500gram product. Maar meestal doe ik meer. Maar let wel, marsepein zal niet keihard worden zoals met sommige merken fondant. Bijvoorbeeld dat hondehok van de Pluto taart van Prakkie ga je er niet mee kunnen maken. Wel bijvoorbeeld een rechtop zittend figuurtje, voor staande figuurtjes zou ik alsnog voor fondant gaan. Mijn handvat van de Louis Vuitton tas was marsepein met tylose, maar dat heeft wel even geduurd voordat het écht stevig was en dan bedoel ik dagen. Fondant met tylose duurt al meerdere uren tot dagen, afhankelijk van het ontwerp/hoeveelheid.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:30

Marsepein kán trouwens wel keihard worden, maar dat duurt maanden :D

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:31

@Mayo, volgens mij niet. Staat op: voor het op smaak brengen van botercreme, etc.

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:32

Hahahaha dus als je vlinders en bloemen rechtop wilt duurt dat ook lang? Toch heb ik bij ettesil roosjes gemaakt die vlug kei hard waren....met fondant uit een pakje zonder tylose bijvoegen dus daar zat al iets in?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:33

Polivy schreef:
@Mayo, volgens mij niet. Staat op: voor het op smaak brengen van botercreme, etc.

Hmm.. transparant potje? Dan is het wel de goede iig. Misschien teveel toegevoegd? Ik hou het altijd wel in de gaten of het té smeuïg word, dan voeg ik extra poedersuiker toe.

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:33

O ok, dat duurt wel even dus?
Wat ik wou, ik wou vlindertjes met van die opstaande vleugeltjes. Dat moet ik dus met fondant doen, en langer laten drogen? Hoe laten jullie dat drogen? Ik had ze in een eierdopje gedaan maar daar vielen ze uiteindelijk doorheen.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:34

Mayo schreef:
Polivy schreef:
@Mayo, volgens mij niet. Staat op: voor het op smaak brengen van botercreme, etc.

Hmm.. transparant potje? Dan is het wel de goede iig. Misschien teveel toegevoegd? Ik hou het altijd wel in de gaten of het té smeuïg word, dan voeg ik extra poedersuiker toe.

Ja, dat denk ik dus ook. Vandaar de plasjes denk ik ook. Oplossing is dus poedersuiker toevoegen. Mooi. Ik vreesde al dat ik aan de gang moest met nog meer neutrale botercreme erdoor mixen ofzo.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:35

Zonnetje81 schreef:
Hahahaha dus als je vlinders en bloemen rechtop wilt duurt dat ook lang? Toch heb ik bij ettesil roosjes gemaakt die vlug kei hard waren....met fondant uit een pakje zonder tylose bijvoegen dus daar zat al iets in?

Ze harden wel bruikbaar uit op een vlot tempo, maar keihard en volledig uitgehard is een ander verhaal :)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:35

Samantha_ schreef:
O ok, dat duurt wel even dus?
Wat ik wou, ik wou vlindertjes met van die opstaande vleugeltjes. Dat moet ik dus met fondant doen, en langer laten drogen? Hoe laten jullie dat drogen? Ik had ze in een eierdopje gedaan maar daar vielen ze uiteindelijk doorheen.

Papier als een harmonica vouwen. En dan ze daar in leggen met de vleugeltjes omhoog. En dan een nacht laten drogen :)

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten decoreren XIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:36

Harmonica?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:36

Samantha_ schreef:
O ok, dat duurt wel even dus?
Wat ik wou, ik wou vlindertjes met van die opstaande vleugeltjes. Dat moet ik dus met fondant doen, en langer laten drogen? Hoe laten jullie dat drogen? Ik had ze in een eierdopje gedaan maar daar vielen ze uiteindelijk doorheen.

Yup, met fondant en een beetje tylose, ik leg ze meestal wel een paar uurtjes te drogen, dan zijn ze echt hard (is maar een miniscule hoeveelheid, opstaande cijfers etc leg ik minstens een dag te drogen). Ik vouw dan een V vorm (of een dubbele) van stevig papier of een kartonnetje en leg daarin de vlinders te drogen :)

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:37

Mijn vlinders (FunCakes fondant zonder tylose) hebben een nacht en dag aan de lucht liggen drogen en daarna nog een uur of twee in de oven op 50 graden gestaan. Ze waren hard genoeg om overeind te blijven staan en waren ook nog eens goed eetbaar.
Helaas plakten ze nog teveel aan de ondergrond, waardoor ik de meesten niet heelhuids eraf heb kunnen krijgen, maar ik had er gelukkig genoeg gemaakt.

Ettesil heeft waarschijnlijk een ander merk fondant gehad. Ik weet dat Bakels/Pettinice best wel hard wordt uit zichzelf.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:37

Polivy schreef:
Mayo schreef:
Hmm.. transparant potje? Dan is het wel de goede iig. Misschien teveel toegevoegd? Ik hou het altijd wel in de gaten of het té smeuïg word, dan voeg ik extra poedersuiker toe.

Ja, dat denk ik dus ook. Vandaar de plasjes denk ik ook. Oplossing is dus poedersuiker toevoegen. Mooi. Ik vreesde al dat ik aan de gang moest met nog meer neutrale botercreme erdoor mixen ofzo.

Neuh, poedersuiker is je savior in dit geval :D Waarschijnlijk wel een flinke hoeveelheid, maar ach :D

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:37


Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:38


Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:38

Ok, ga ik dat eens proberen. En dan op de taart plakken met eetbare lijm? (tylose ook?)

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:38

Afbeelding

Samantha_

Berichten: 11748
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:38


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:39

Yep met eetbare lijm (kant en klaar gekocht) of water met tylose vermengt (ziet er eerst heel ranzig uit, niet schrikken :D) of een beetje royal icing.

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:39

Samantha_ schreef:
Ok, ga ik dat eens proberen. En dan op de taart plakken met eetbare lijm? (tylose ook?)

Dat heb ik gedaan, maar werkte maar mwa, omdat je ze moet ondersteunen (met papiertjes heb ik het gedaan, maar kan natuurlijk ook met ander materiaal). Iemand op DLT zei dat het makkelijker was om dan met wat royal icing te plakken omdat dat sneller hard wordt en je dus geen ondersteuning meer nodig hebt.

Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:40

Zit er ook iets in een tube waarmee je kan lijmen? Ik moet nog iets kopen om te lijmen. Anders kan ik mijn 1e taart niet maken....

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:40

Vind lijm van tylose ook ruiken naar lijm die je met kleuters gebruikt :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-11 12:41

Royal icing kant en klaar uit de tubes hard niet uit trouwens.