ahhh vanmorgen werd er een borsten taart opgehaald, en ik vond hem super gelukt.. Maar ik ben vergeten een foto te maken.. Balen.. Ik had deze namelijk graag op mijn site gezet...
Oh, ik wil dat schort ook nog, haha. Mijn bestelling van de Taartenshop is binnen Heb net boodschappen gedaan, dus ga straks beginnen met bakken van de taart. Ik heb een taartvorm van 7,5 cm hoog, tot hoe ver moet ik deze vullen met beslag zodat 'ie er met bakken niet (te ver) over heen gaat?
ik vul meestal 3/4 en doe voor de zekerheid een randje bakpapier aan de binnenkant die er iets bovenuit steekt
imd
Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06
Geplaatst: 16-07-10 13:38
Diana_Mabel schreef:
kun je de klant niet vragen een foto te mailen?
ik heb net dat leuke schort gekocht met cupcakes nu alleen nog even naar xenos voor dat leuke taartblik
Hij is lief hè? En je kunt hem ook helemaal verstellen als je die plastic kaartjesschietdingen eraf haalt, ideaal!
wereld
Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling
Geplaatst: 16-07-10 14:16
Ik heb mijn kennie nu aan, maar hij slaat telkens over zeg maar.. Hij mixt op de hoogste stand en dan af en toe hoor je dat het toerental iets terugloopt maar gelijk wel weer snel gaat daarna..
Herkent iemand dit of is die van mij gewoon niet goed?
Ik ben er ondertussen achter dat hij dat doet om zijn snelheid aan te passen aan de massa... Als je mix wat dikker word moet hij harder draaien om de snelheid te houden..
Is er nog een andere mixer dan kenwood? ik heb nu een philips maar op termijn heb ik toch een zwaardere jongen nodig...
wereld
Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling
Geplaatst: 16-07-10 15:19
Zojuist de eerste biscuits gebakken met de kennie.. Maar volgensmij is de biscuit veel minder luchtig geworden als met mijn oude mixer... Hij is veel minder omhoog gekomen met bakken..
Gebruiken jullie voor het mixen van de biscuitmix ( mix uit de webshop ) de garde klopper, of dat platte witte ding?
imd
Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06
Geplaatst: 16-07-10 15:23
Diana_Mabel schreef:
Is er nog een andere mixer dan kenwood? ik heb nu een philips maar op termijn heb ik toch een zwaardere jongen nodig...
KitchenAid maar die is nog duurder geloof ik.. Oh, en die home-nogwat toch?
Ik heb een kitchenaid, en ben er erg tevreden over. De biscuits komen mooi omhoog (ik mix met die ballongarde en meestal zo'n 10 minuten). Ik bak de taarten circa 45 min. op 175 graden.
wereld
Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling
Geplaatst: 16-07-10 16:04
Jaime_ schreef:
Ja redelijk, maar het is wel verschillend ene keer wordt die hoger/luchtiger dan de andere keer ondanks dat ik alles t zelfde doe..
hmmm dat is vreemd.. Nou ik zal het binnenkort nog eens proberen..
wereld
Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling
Geplaatst: 16-07-10 16:05
prakkie schreef:
Ik bak de taarten circa 45 min. op 175 graden.
Zooo wat bak je ze lang.. Ik gebruik de mix van funcakes, en ik bak een taart van 20 cm een half uur op 175 graden en dan is hij echt wel gaar, als ik hem langer doe krimpt hij naar binnen..
Ehona
Berichten: 2950
Geregistreerd: 09-04-07
Geplaatst: 16-07-10 16:14
Even een vraag tussen het kokkerellen door. Ik heb zo'n kilopak fondant gekocht. Als ik dit open maak, wordt het natuurlijk hard en kan ik het daarna niet meer gebruiken, dus ik moet dat wat ik over houd inpakken. Kan ik dat gewoon in huishoudfolie doen? En dan op kamertemperatuur of in de koelkast?