Bloemkoolsoep heb ik in tijden niet meer gehad! Gazpacho is mijn ding zo niet; hoewel dat het kan zijn dat ik tweemaal een niet zo lekker recept proefde natuurlijk.
Kan je de quiche invriezen denken jullie?( deze: http://allrecipes.nl/recept/6983/vegeta ... uiche.aspx is op basis va ricotta/kwark). recept is voor 6 porties en aangezien ik alleen ben . Wil hem al halveren, maar dan zit ik nog met 2 porties teveel.
Ik zou het toch een keer proberen. Als ik mij niet vergis zijn er ook diepvriesquiches te koop, toch? Misschien dat de vulling wat waterig wordt, maar als je toch eentje gaat bakken kan je het evengoed een keer uittesten
ik denk wel dat die in te vriezen is hoor, je zal het hooguit weer even in de oven moeten doorwarmen vermoed ik . maar ik vries vrijwel alles in hoor...behalve andijvie
ergens, in 1 van de gezonde topics kwam iemand aan met het blog "osheglows" heb ik gister een amandelmelk recept van gemaakt met dadels, vanille en amandelen...donders das lekker echt een aanrader dat blog, staat nog veel meer op wat ik wil gaan proberen, ben ook spontaan weer zelf aan de experimenteer geslagen
Bhris, 1 cup amandelen, 4 dadels en 2 leeggeschraapte vanillepeulen uit de suiekrpot in een liter water, nacht laten trekken en dan in zijn geheel de blender in en flink blenderen , dat goedje door een verse panty in een kom zeven/uitknijpen et voila heb het in een weckpot in de koelkast staan, en blijft denk ik een krap weekje goed.
ik hoop dat de natuurwinkel eerdaags weer een goede noten aanbieding heeft , ga ik gelijk inslaan voor verse notenmelk met smaakjes.
Die blog lijkt me ideaal! Staan erg interessante recepten op. Maar ik heb geen idee hoe dat zit met die ounces en cups enzo allemaal. Is er iemand die misschien een bestandje heeft hoe dat zit en wat wat is?
Ik ben ook erg blij met mijn cups! Ik heb ook een setje waarmee je precies een kwart/halve/hele theelepel kunt afmeten, maar dat gebruik ik veel minder.
Nou ik ben benieuwd, mijn 'quiche' staat in de oven. Ik had geen springvorm en geen aluminiumfolie (Snap steeds meer waarom mijn moeder altijd zulke volle keuken kastjes had DUs heb het in een ovenschaal met bak papier gedaan. Hoop dat het lukt.
Nu de paprika soep maken. Word helemaal blij van de geur al in huis van beide recepten Gazpacho lijkt me juist wel lekker ook!
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 12-08-13 18:49
Many schreef:
Ik ben ook erg blij met mijn cups! Ik heb ook een setje waarmee je precies een kwart/halve/hele theelepel kunt afmeten, maar dat gebruik ik veel minder.
die heb ik ook, antiek oranje van tupperware lang leve de kringloop
Vanavond zo gelachen. Ging met vriendinnen te wokken en bij zo'n wok kan je nog best 'verantwoord' uit eten. Gamba's en peultjes en wat andere verse groenten en champignons enzo Maar de wok-meneer vond me toch wat raar 'Welk saus?' 'Ik hoef geen saus, alleen een beetje verse knoflook alstublieft' 'Geen saus ' 'Nee dank u. Alleen knoflook is prima' Toen wilde hij er wel zout op doen..... Hoooooo! 'Ook geen zout hoor!' 'Geen saus? Geen zout?'
Aan de niet-ontbijters: Na het ontbijt zit ik te vol om te sporten en 's avonds durf ik wel eens skippen tegenwoordig, dus besloot ik deze ochtend BR te doen voor het ontbijt. Ik heb sowieso een rammelende buik als ik opsta, en dat werd er tijdens het sporten niet beter op. Een half uurtje na het sporten (moest nog ontbijt maken + douchen) heb ik 100 g havermout gegeten mét roomboter (in plaats van normaal 80 gram), maar een uur er na begon mijn buik alweer te rammelen
Hebben jullie dat ook? En luisteren jullie er naar of niet?
Echt een rammelende buik. Ik heb sowieso al meer dan een liter gedronken; een halve liter tijdens de shred, een groot glas sojamelk en een grote kop thee nadien.