Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Citaat:Hier is het originele recept uit het boek.
Ingrediënten;
3 eieren
100 gram Hüttenkäse = Cottage cheese
vloeibare zoetstof
Splits de eieren (doe dit heel zorgvuldig, er mag geen sliertje eigeel in het eiwit zitten) en meng het eigeel door de gladgemixte kaas en voeg er 5 druppels zoetstof bij.
Sla de eiwitten zo stijf als mogelijk (pieken moet rechtop kunnen blijven staan) Dan deze stijf geslagen eiwitten door het eigeel/kaas mengsel spatelen, niet te veel gaan roeren anders wordt het te dun en te vloeibaar.
Maak 6 bergjes van ongeveer 5 á 6 centimeter hoog op een ingevette bakplaat en zet het een uur te bakken in een voorverwarmde oven van 150 gr.
Citaat van: Marian op 30 september 2003, 13:28:37
Zelf doe ik het liever zo:
8 eieren
1 bakje hüttenkäse (200 gram) roomkaas kan evt. ook
3/4 eetlepel natrena vloeibaar
kaneel
Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier en vet in. Verwarm de oven voor op 160 graden. Splits 7 van de 8 eieren en klop de eiwitten stijf.
Mix de eidooiers met de rest van de ingrediënten (dus ook dat ene ei) in blender of keukenmachine tot een glad papje. Spatel het stijfgeslagen eiwit hierdoorheen.
Verdeel nu alles gelijkmatig over de bakplaat, zet hem onder in de oven en bak ca. 80 minuten.
Je krijgt nu een grote plak brood, die je in 12 of 16 makkelijke sneetjes kunt snijden om met van alles te beleggen.