Ik geloof dat je voor de courgettes het volgende moet doen. Exacte verhoudingen weet ik niet meer.
Courgette flinterdun snijden of raspen.
De plakjes courgette in een andere pan even aanzetten/grillen.
Redelijk wat teentjes knoflook fruiten in olijfolie + citroenschil geraspt. Vuur uitzetten.
De courgette even in de nog warme (maar niet brandende pan) knoflookpan aanzetten/marineren, zodat alle smaken worden opgenomen. Een citroentje er over uitknijpen. Alles in een bakje doen, goed alle olie uit de pan er bij lepelen. Peper, zout, basilicum/munt er bij, en het kan een week de koelkast in

Tomaatjes werden gehalveerd en ingestreken met een mengsel van honing, zeezout, kruiden die je lekker vindt en olijfolie. In de oven zetten voor toch wel een poosje, en nadien in een bakje in de koelkast bewaren. Smaken heerlijk zoet!
Groentenspreads kan je hier in de Delhaize verkrijgen, qua aanbod komt dat overeen met de AH in NL.