Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, ynskek, Ladybird, Polly, Muiz, Telpeva, NadjaNadja

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
NorwayFjord

Berichten: 3433
Geregistreerd: 10-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 16:57

Sterker nog, ik vind hem meestal na zo'n 2 dagen het lekkerst :')

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 17:00

claudiaaxx schreef:
huhm dat zou ik denk ik niet doen.. het mooist is als je hem af kunt werken op de dag zelf.. dan is die het lekkerst.. wel kun je de bodem maken en die in de vriezer doen..

De dag(en) na het maken zijn de taarten het meest smaakvol! Dit heeft te maken met het feit dat dan de smaken ook echt in de taart zijn getrokken. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze op de dag van maken niet lekker zijn. :9

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 17:00

Je was mij net even voor Sharon ;-)

claudiaaxx

Berichten: 54
Geregistreerd: 17-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 17:03

toch had ik een vulling erin die niet in de koelkast hoefde.. (dus had hem ook buiten de koelkast staan).. bij mij was die echt na twee dagen niet meer lekker.. de fondant was plakkerig.. hoe kan dit dan? heb hem toen echt weg gedaan :o

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 17:09

Voor het eerst frosting gemaakt en gespoten, foto is niet denderend
Afbeelding

BelleFleur

Berichten: 1855
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: België

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 17:34

Dames mag ik even inbreken? Onze dochter verjaart rond half augustus voor het eerst, en dat moet natuurlijk gevierd worden. En daarom had ik graag taart, ik droom van zo'n mooie taarten als ik hier voorbij zie komen. Echter : zij is allergisch aan koemelk. De taart en de vulling zouden dus volledig koemelkvrij moeten zijn (dus ook geen weipoeder ofzo in de ingrediënten) wat het werken met mixen bijvoorbeeld amper mogelijk maakt.

Is er iemand die deze uitdaging ziet zitten? Ik ben terwille van haar inmiddels 9 maanden op dieet en heb zo veel zin in een lekker stukje taart dat ik gewoon kan eten samen met de rest. We wonen in België, tegen Zeeland aan. Ziet er iemand die uitdaging zitten of kan je mij doorverwijzen naar iemand die dit ziet zitten? Ik heb in ieder geval een zeer lekker recept voor red velvet cupcakes als ik het terugvind, heb er geen bezwaar tegen om mee te helpen zoeken.

Alvast bedankt!

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 17:50


KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-06-13 18:44

Dat zweten komt door het weer. Dat is gewoon vocht. Was hier vorige week tijdens het maken al, verser dan tijdens het maken kan toch niet. Niks aan de hand... behalve dan dat het wel irritant is ;)

Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 18:45

even een vraagje:
Ik ben nu een biscuitbodem aan het maken via hetvolgende recept:

5 eieren
150 gram kristalsuiker
125 gram patentbloem
25 gram maizena
zakje vanillesuiker
mespunt zout


Nu staat mijn taart 10 min in de oven, en ik kom erachter dat ik het mespuntje zout ben vergeten. Is dit erg belangrijk? :')

Kinke

Berichten: 21288
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 20:02

En zolang de taart zweet....niet met je tengeltjes er aan zitten!! :D

asjemenou

Berichten: 9082
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 20:51

Ik heb er nog nooit zout in gedaan, dus moet goedkomen!
Waarom zit er maïzena in het recept?

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-13 23:55

Mooie cupcakes Diva2!

@ josie: Jou cupcakes zien er ook netjes uit! Misschien wel leuk: Als je eerst in het midden zo'n dotje spuit dan gewoon door gaan en eromheen draaien dan krijg je een mooie roos :) Maar zien er leuk uit hoor

Ik denk ook niet dat dat mespuntje zout het verschil gaat maken :)

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 09:03

ziet er goed uit die cupcakes Irene en Josie :9

gretoes
Berichten: 1057
Geregistreerd: 25-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 10:07

hoi!

het is al even geleden... maar ben nog steedsfanatieke stille meelzer :-)
ik maak vaak buiktaarten en nu lijkt het me leuk om de vulling (banketbakkersroom)
te kleuren,
weet iemand of dat kan?

nu zal t niet echt blauw worden of roze......aangeziend de room geel is en dan krijg je misschien meer groenachtig
en oranje achtig..
maar misschien heeft iemand een idee of banketbakkersoom te kleuren,
of een ander idee voor een gekleurde vulling

dancertje

Berichten: 3460
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 10:32

volgens mij kun je het gewoon kleuren hoor gretoes

gretoes
Berichten: 1057
Geregistreerd: 25-12-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 11:18

Ok! thanx! ik ga t toch maar es proberen.... lijkt me leuk alsje dan de taart open snijdt :-)

dancertje

Berichten: 3460
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 11:35

je kunt ook de taart zelf kleuren

gretoes
Berichten: 1057
Geregistreerd: 25-12-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 11:48

ja das waar, dat wil ik ook zeker nog een keer gaan doen, alleen moet ik vanmiddag de taart vullen... .en
ik bedacht het me gister, van ooh dat zou ookwel leuk zijn, toen was t al gebakken

Kinke

Berichten: 21288
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 12:25

ik zou het biscuit kleuren ipv de room, groene room lijkt me niet heel aantrekkelijk :)
Ben gisteren aan het shoppen geweest van mijn gewonnen kadobon van Dille & Kamille...doe nu een poging om madeleins te maken. Ben nu beurre noisette aan het maken..zit al op 90 graden, op naar de 165 :+ :D

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 12:57

We zijn benieuwd Kinke!

Maakt mij niet uit hoor welke kleur het heeft, als het maar lekker smaakt :D

Mespuntje zout maakt inderdaad niet uit, dat verschil is te klein om goed te proeven (althans voor de meeste mensen :P )

Dank voor je tip Lindas, ik durfde dat nog niet aan :o , was bang dat ik dan een rand zou overhouden of dat het er overheen zou gaan, dus voor de veilige manier gekozen, ik ga het een volgende keer wel uitproberen :)

Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 14:02

asjemenou schreef:
Ik heb er nog nooit zout in gedaan, dus moet goedkomen!
Waarom zit er maïzena in het recept?


Ik heb geen idee, maar de taart smaakte prima.
Misschien om te binden ofzo?

Kinke

Berichten: 21288
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 14:42

ok ladies.....echt gevaarlijk lekker!!!!! En dat zegt iemand die helemaal niet van koekjes houdt. Er zijn veel verschillende recepten (het lijken wel macarons ;) ), maar ik heb het recept van Robert van Beckhoven gebruikt (die moet het tenslotten weten als meester patissier).
Afbeelding

MarloesNatje

Berichten: 1880
Geregistreerd: 04-03-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 17:20

Die hierboven zien er echt heel lekker uit!!! :9
En nog even een vraagje, Ik heb nu wat dingen gemaakt van gum paste, zijn ook al hard geworden. Maar sommige dingen zien er een beetje 'stoffig' uit door de poedersuiker. Enig idee hoe ik dit kan oplossen? Moet ik er iets overheen smeren o.i.d.?

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 18:56

Kinke en waar vinden we dat recept dan? ik ben gek op koekjes :9

Kinke

Berichten: 21288
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-13 21:22