Zaterdag, patatje en een broodje hamburger. Gisteren, kippensoep, zelfgemaakte friet en een biefstukje Vandaag, aardappelen, prei en voor de anderen een sucadelapje erbij.
Ingrediënten: - teen knoflook - 2 grote kruimige aardappels, ongeschild in grove blokjes - 1 flinke prei in dunne ringen - pakje uitgebakken spekjes - ongeveer 3 eetlepels grove mosterd (ik gebruik zaanse mosterd van AH, glazen pot met wit etiket, kost nog geen euro geloof ik) - 1,5 liter groente bouillon (gebruik ik tabletjes voor) - kookroom (eventueel een light variant) - eventueel een lepel honing
Bereiden: 1. Snijd de knoflook fijn en fruit kort aan in een beetje olie in een soepen 2. Schenk de bouillon erbij samen met de mosterd 3. Voeg de aardappelblokjes toe en laat een minuut of 8 koken 4. Maak de soep glad met een staafmixer of blender 5. Roer 2 of 3 lepels kookroom door de soep 6. Proef de soep. Vind je hem te scherp? Doe er dan wat honing door en eventueel nog wat room 7. Snijd de prei in ringen en voeg deze samen met de uitgebakken spekjes toe aan de soep 8. Maak af met peper en serveer
Het soepje heeft zich al vaak bewezen hier, heerlijk De hoeveelheden doe ik vaak maar een beetje op de gok. Vind ik hem wat dik, dan doe ik er nog wat bouillon bij. Ik maak hem liever iets dikker, dan vult hij lekker
Kieffer, ik heb je soepje even opgeslagen, het ziet er erg lekker uit!
Vandaag gesmokkeld met groente, ik had er geen trek in... Dus het restant van de riblap met gebakken krieltjes... Morgen uit eten met mijn neef, meestal gaan we naar de Griek! Donderdag vis met spinazie en gekookte aardappels, lekker met de jus van de riblap. Dan kan ik vrijdag iets met de rest van de spinazie doen en aardappels bakken of pureren, en dan nog iets van vlees erbij. Heb nog spekjes liggen, ik denk dat ik daar ook wel iets mee kan doen, met nog kastanjechampignons...