Bijenpollen doe ik een lepel over m'n ontbijt. In combinatie met (rauwe) cacao vind ik ze prima te doen, maar de smaak is zeker aparte Het overheerst snel, dus beter 2x per dan klein beetje dan een grote hoeveelheid door je smoothie of wat dan ook. En in combi met banaan en wat (rauwe) honing is het ook fijn.
Kanelly: voel jij er wat van? Mijn mams zei dat ze er hetzelfde gevoel van kreeg als van een energydrink Prak je ze gewoon door een banaan?
Hihi is goed Daenerys. Ik vond 11 euro voor een potje prijzig, maar nou ja, je moet wat Ik wou ze eerst dagelijks door mijn havermout doen, maar nee, dat is mijn favoriete maaltijd van de dag, en die kan ik toch niet verpesten...
Euh nee, voel er niets van Let er eerlijk gezegd ook niet op en wist ook niet dat die eigenschap aan bijenpollen toebedeeld was Ja banaan in stukjes, wat rauwe honing en rauwe cacaonibs + klein lepeltje bijenpollen erover.
Hihi oke. Dan ga ik mams maar even vragen of ze het nog een weekje uittest vooraleer ik mijn smaakpapillen verder op de proef stel. Wat een gezond tussendoortje btw!
Denk dat je ook goed moet kijken of het niet (net als bij bijna alle amandelmelk) soyamelk met suiker of dextrose/fructose en 2% havermelk is.
Ik maak m'n amandel of cashewmelk gewoon zelf, weet ik tenminste wat erin zit. Rijstmelk is ook niet moeilijk om zelf te maken (Google) en voor spelt en havermelk zijn ook vast wel recepten te vinden.
Al maak ik m'n notenmelk gewoon met de staafmixer. Doe ong. een maatbeker (liter) voor 1/6 vullen met amandelen. Gewoon een goede bodem zeg maar. Dan water erbij, tot 800 ml of zo (anders stroomt het over als ik ga mixen ) en dan een nacht laten weken. Volgende dag staafmixer erop voor twee minuutjes en klaar. Wil je nog een beetje structuur dan zeef je niet en als je geen structuur in je melk wil, dan giet je het door kaasdoek of een schone theedoek. En trouwens, als ik snel wat nodig heb, laat ik dat weken achterwege. Kan ook prima.
En je kan er ook goed mee koken, moest laatst romige kaassaus maken en bleek geen gewone melk meer in huis te hebben. Snel cashewmelk gemaakt, roux gemaakt en verder kaassaus maken zoals ik het altijd doe...resultaat een super lekkere saus
Mag ik me hier ook melden? Ik ben langzaam steeds wat gezonder aan het eten. Ik drink dagelijk 1 tot 1,5 liter water en alleen savonds 1 glas sap. Ook 200 gram groeten en 2 stuks fruit gaat goed. Maar iets waar ik echt tegen aanloop is broodbeleg. Wat is nou echt gezond beleg? Vroeger dacht ik dat jam en kaas al vrij gezond is maar daar zitten natuurlijk gewoon veen suikers en vet in. Iemand suggesties? (ik eet wel vega dus vlees valt af)