Flinke emmer stoofperen

Popcornmaïs

Bietjes

Me ma ging leterlijk met kruiwagen vol naar huis

Kan nu al niet wachten tot volgendjaar

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
8nnemiek schreef:Ik zou me niet te druk maken om de gistsoort. Voor het smaakverschil moet je volgens mij echt wijnkenner zijn, ik proef het iig niet. Je kan zelfs een prima drinkbare wijn maken met bakkersgist. Het grootste verschil is hoeveel alcohol een gist aan kan. Sommige gisten door tot 18%, andere gaan dood als het alcoholpercentage boven de 12% komt. Maar appelwijn hoeft niet heel zwaar te zijn, dus daar kun je in principe elk soort gist voor gebruiken.
Paralian schreef:Marcella schreef:O nee zulk soort schema's maak ik niet echt is namelijk ook zoveel afhankelijk van het weer.
Maar hoe begin je dan op tijd met ontkiemen? Of doe je dat niet binnen in een kasje?