Ben geen keukenprinses en kijk hier vooral voor inspiratie. Dus toch even wat plaatjes en wie weet inspireert het me voor wat meer afwisseling in m'n eten (met name het avondeten).




en sushi (kun je me voor wakker maken)

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Roodvos schreef:Dat ziet er prima uit Faringo, doe jezelf niet tekort.
Vandaag parelcouscous met citroen, rozijnen en geschaafde amandelen van Ottolengi. Heb het recept niet helemaal gevolgd maar de fastforward gebruikt. Met falaffel balletjes.
[ [url=m/9u1oTc.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dahl ken ik niet, maar ziet er lekker uit. Ik heb het op mijn menu gezet.
#inspiratie
Tips voor een goed basis recept?
Roodvos schreef:Dat ziet er prima uit Faringo, doe jezelf niet tekort.
Vandaag parelcouscous met citroen, rozijnen en geschaafde amandelen van Ottolengi. Heb het recept niet helemaal gevolgd maar de fastforward gebruikt. Met falaffel balletjes.
[ [url=m/9u1oTc.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dahl ken ik niet, maar ziet er lekker uit. Ik heb het op mijn menu gezet.
#inspiratie
Tips voor een goed basis recept?
Froukje schreef:Voor 16 kadetjes
½ kilo bloem
25 gram verse gist of 1 ½ zakje droge gist
1 ½ eetlepel suiker
1/3 liter lauwe melk ( of half melk / half water)
10 gram zout
25 gram boter ( kamertemperatuur)
Olie/boter rijstemeel
De giststarter: Voeg bij een kopje lauwe melk, wat gezeefde bloem, 1/3 van de suiker en de gist. Laat staan tot het licht gaat schuimen.
HET DEEG: Zeef intussen de bloem met zout langs de rand in een deegkom. Voeg de giststarter in het midden toe. En werk dit door de bloem, blijf roeren tot ook de rest van de melk is opgelost. Voeg dan de zachte boter toe en kneed die ook door het deeg. Kneed door tot het een elastisch niet klevend deeg wordt. Te droog wat lauwe melk extra erbij, blijft het plakken wat extra bloem.
VOORRIJS: Laat het deeg in de deegkom zeker een uur op kamertemperatuur afgedekt rijzen.
VORMEN EN BOLRIJS: Verdeel het deeg in 16 gelijke porties en geef die een bolletjes vorm. Laat die 20 minuten afgedekt verder rijzen.
Strijk er met een kwastje dun olie overheen en druk (bijvoorbeeld met een pannenkoekmes) een gleuf in het midden van elk broodje. Leg de broodjes met de gleuf naar beneden op een met olie ingesmeerde bakplaat.
NARIJS: Laat dit nogmaals 20 minuten toegedekt rijzen.
HET AFBAKKEN: Verwarm in tussen de oven voor op 250 tot 275 °C. Keer de broodjes na 20 minuten om en leg ze op een bakplaat met bakpapier, dat met gesmolten boter dun bestreken en met rijstemeel dun in gestrooid is. Dit geeft gelijk de kenmerkende smaak van kadetjes. Bak ze in 10 minuten tot ze goudbruin en gaar. Na het bakken op een rooster leggen en gelijk nog zeer warm lichtjes besmeren met wat water.