Als je hem langer wil laten rijzen dan in het recept staat dan kun je hem het beste op een koelere plek zetten, of in de koelkast en dan ‘s ochtends nog een paar uurtjes op kamertemperatuur.
lianne304
Berichten: 1053
Geregistreerd: 09-09-12
Woonplaats: kootstertille
Geplaatst: 18-04-20 20:41
tamary schreef:
een no-knead brood bedoel je? Want die kunnen de eerste rijs tot 20 uur zonder problemen. Enkel 2e rijs is max. 2 uur tot de oven in.
Ja no-knead brood is het. Bij ons in de woonkamer is het 19 graden. Zal ik hem dan gewoon de nacht over laten kunnen staan ?
Dat is vrijwel dezelfde temperatuur als mijn huis, 's avonds opzetten en midden in de ochtend bakken lukt hier gewoon, dus dat moet goed gaan mits tochtvrije plek.
lizy29
Berichten: 6391
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin
Ik bewaar ook veel in een theedoek, voor brood heb ik wel een brooddoos. Jouw recept vandaag geprobeerd Lizy, was lekker! Nu nog een keer volkorenmeel bestellen.
Even een blond moment. Wat is het verschil tussen meel en bloem. Ergens is er iets blijven hangen dat meel grover is dan bloem. Maar of dit klopt.... geen idee.
Set_Elkol
Berichten: 14941
Geregistreerd: 06-06-06
Geplaatst: 18-04-20 21:55
Met bloem maak je wit brood, dat is alleen het binnenste van de tarwe korrel. Met meel maak je bruin brood dat is tarwe korrel inclusief het vliesje/zemelen en de tarwekiem. (Zelfde verhaal uiteraard voor speltkorrels en roggekorrels etc)
lizy29
Berichten: 6391
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin
Dat vind ik van de duits meel/bloem juist fijn, want die zetten dus vaak type nummers op hun meel/bloem. Vind dat best een nadeel van een hoop NL meel/bloem.
lizy29
Berichten: 6391
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin
Even snel overgetikt uit receptenboekje van de silvercrest van de lidl.
Zeeuwse bloem: zeer fijn gemalen tarwebloem voor gebak. Slechts beperkt geschikt voor het bakken van brood. / Type: 405 Patentbloem: fijngemalen tarwebloem, ideaal voor brood of broodjes. / Type: 550 Gebuild meel: middelfijn gemalen meel, geschikt voor gemengd brood en hartig gebak. / Type: 1050 Volkorenmeel: grof gemalen, geschikt voor donker brood. / Type: 1600
De type nummers zijn van Duitsland. En heb ze ook nog voor roggemeel.
Barramundi
Berichten: 1898
Geregistreerd: 31-07-08
Woonplaats: The Sunshine State (AUS)
Geplaatst: 19-04-20 00:36
Zijn die nummer aanduidingen van meel internationaal of alleen Europees?
Die vlechtbroden die voorbij komen, prachtig ziet dat eruit!!
Het eindresultaat No knead Bread wat ongeveer 17 uur gerezen heeft, gewoon op het aanrecht en gebakken in een Dutch oven:
Iets platter dan de vorige keer, ik vond het deeg ook vrij slap. Het was een heel geworstel om dat in de pan te krijgen omdat het haast onmogelijk was er een bal van te maken (het was meer een flats )
Smaak is prima. Mijn man kwam z’n bed uit door de geur en zit nu al aan zijn tweede plak brood (normaal bestaat zijn ontbijt uit koffie en een peuk), goedgekeurd
Dorien66
Berichten: 1885
Geregistreerd: 06-09-04
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 19-04-20 10:11
Mijn eerste No knead is nu een half uurtje uit de oven.... en ik denk mislukt
Ik had 2/3 bloem en 1/3 kulmbacher gebruikt en ik vermoed dat er door de leverancier toch al wat zout gemengd is door de kulmbacher. Gevolg: verhoudingsgewijs teveel zout en dus een achterblijvende rijs. Hij voelt niet gaar, ondanks dat ik hem al 20 min langer in de oven heb laten staan. Volgende keer doe ik toch maar eerst alleen met bloem, strak volgens het recept, dan kan ik van daaruit verder gaan experimenteren.
Veriye
Berichten: 2706
Geregistreerd: 28-04-14
Woonplaats: Eerbeek
Geplaatst: 19-04-20 10:52
Wat is Kulmbacher? Ik ken alleen de duitse brouwerij Kulmbacher
Hier nu trouwens een soort casino brood in de oven. Ben benieuwd.
Mijn aller eerste brood no-knead brood hopelijk lukt het!
Dorien66
Berichten: 1885
Geregistreerd: 06-09-04
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 19-04-20 11:04
Veriye schreef:
Wat is Kulmbacher? Ik ken alleen de duitse brouwerij Kulmbacher
Hier nu trouwens een soort casino brood in de oven. Ben benieuwd.
Kulmbacher is een meergranenmeel dat wij bij onze lokale bakker kopen.
Net het brood aangesneden, het is onvoldoende gerezen en onvoldoende gaar. Kijk maar naar het broodmes. De korst gaat wel, maar is niet knapperig. Helaas... Deze week maar gauw een nieuwe poging wagen.
Hier gaat ook het een en andere fout. Maar zodoende leert men. Ben nu ook vergeten het brood nog in te snijden voor het de oven ingaat. Dus je, wij zullen zien hoe die eruit komt.