Taarten decoreren XXIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
SpikkelFire

Berichten: 6806
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:00

Haha tnx, ik blijf oefenen ja! :j Maar niet meer vandaag :))

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:13

1:1 chocolade en slagroom is alleen voor pure chocolade, niet voor melkchocolade.

1 uur in de koelkast is ook wel erg kort. Maar het heeft sowieso aan je verhoudingen gelegen :j .

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:15

OMG! :oo
Ik denk dat ik een zalig cc-beslagsmaak heb ontdekt: kaneel-Grand Marnier :9
Ze staan nu te bakken, dus het echte eindresultaat moet nog beoordeeld worden maar het ruikt in ieder hemels!

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:15

zoiets zet ik de hele nacht in de koelkast en dan de volgend ochtend opkloppen. is nog nooit mislukt :)

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:16

klinkt goed MM, heb je gewoon op de gok toegevoegd?

SpikkelFire

Berichten: 6806
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:16

Bedankt iig, zal de volgende keer minder slagroom doen. En wat langer in de koelkast (heb ik het geduld nooit voor :'))

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:19

Kinke schreef:
klinkt goed MM, heb je gewoon op de gok toegevoegd?

Ja een halve eetlepel kaneel en twee scheutjes Grand Marnier :=
Feitelijk wel een veilige keus hoor, want GM is sinaasappellikeur en dat sinaasappel en kaneel samen lekker zijn is wel bekend :)

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:21

Heeft iemand trouwens een tip om marsepein te laten glanzen? Voor mijn wijnfles taart vind ik het wel een leuk effect als de fles een beetje glanst :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:33

Glitterpoeder?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:43

Omg zalig die cc's ( ja we MOESTEN er wel eentje proeven want die was in het hoekje van het ccblik een beetje zwart geworden O:) )

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:49

Ik wil eigenlijk echt een glans geen glitter. Ik weet niet of iemand ervaring heeft met de PME Edible Glaze Spray maar zoiets bedoel ik. Als iemand echter een goedkoop trucje heeft wat even goed werkt hoor ik het graag :).

En het klinkt wel heel lekker die cupcakes met sinaasappel kaneel!!

Ik wil een keer drop cupcakes maken, gewoon omdat het kan. Heeft iemand die al een geprobeerd?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:00

Eh..nee.. :')


Nu heb ik het beslag knalrood gemaakt met kleurstof, plus citroensmaak. Dan doe ik kaartjes erbij met de smaken en bij deze schrijf ik "Vandaag is rood...". Hahahaha!

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:01

MamaMiesje schreef:
Omg zalig die cc's ( ja we MOESTEN er wel eentje proeven want die was in het hoekje van het ccblik een beetje zwart geworden O:) )



A Ja goede smoes!! hier net ook eerste van de tig bakblikken uit de oven...gewone simpele....maar tja ik twijfelde over de garing dus er moest er een gekeurd worden... :o

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:13

MamaMiesje schreef:
Eh..nee.. :')


Nu heb ik het beslag knalrood gemaakt met kleurstof, plus citroensmaak. Dan doe ik kaartjes erbij met de smaken en bij deze schrijf ik "Vandaag is rood...". Hahahaha!


tsss niet eens! :n (ik ook niet :j )
Ik zag dit recept, klinkt wel als een lekkere combi :) http://www.njam.tv/recepten/cupcakes-met-drop-pepermunt

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:14

Oh het bestaat dus echt? Hmmm.. Kweenogniehoor :=

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:15

Als ze niet te vreten zijn voer ik ze aan mijn vader, die lust toch alles :+

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:18

_O-

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:19


meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:20

MamaMiesje schreef:
Omg zalig die cc's ( ja we MOESTEN er wel eentje proeven want die was in het hoekje van het ccblik een beetje zwart geworden O:) )


Wat een straf :D

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:31

Altijd ongezouten roomboter! Die in de wit blauwe ruitjes verpakking.

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:36

Oh oke, dan doe ik het toch nog goed denk ik xD Ik heb altijd de ongezouten roomboter van ah huismerk. Zit daar nog een verschil in met die uit de wit blauwe ruitjes verpakking?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:43

Ook altijd ongezouten en als het kan huisMerk. Dat is wel lastig want soms staat er niks vermeld op die goedkopere verpakkingen. Maar dan kijk ik naar de ingrediënten, of er geen 'natrium' (oftewel: zout) in zit :)

wreckh

Berichten: 2556
Geregistreerd: 09-06-05

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 18:49

Ik gebruik meestal ongezouten, maar heb ook wel eens per ongeluk gezouten gehad, en echt verschil merkte ik niet. (Heb ze natuurlijk ook niet na elkaar geproeft)

SpikkelFire

Berichten: 6806
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten decoreren XXIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 19:14

Ik gebruik ook ongezouten.

Nou mn rampentaart smaakt prima. :D

muntdrop

Berichten: 2971
Geregistreerd: 02-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 19:16

SpikkelFire schreef:
Ik gebruik ook ongezouten.

Nou mn rampentaart smaakt prima. :D

Haha nou dat scheelt weer :).

Oke mooi, dan doe ik het toch niet fout met mijn ongezouten roomboter. Mijn moeder beweert namelijk de hele tijd dat ik gezouten moet nemen maar dat lijkt me toch juist niet bij een zoet gerecht? :')