Taarten decoreren XXII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 22:01

MssMaris schreef:
Wat bedoel je met 'in die tijd'? Dat je aan het bekleden bent? Ik heb nu een beetje het idee dat als je bijv. vanavond bekleed met Bakels, en je geeft de cake morgen dat hij dan een harde laag heeft zeg maar? Of valt dat mee en is het gewoon steviger om mee te boetseren/vormpjes te maken etc.?


In bedoel in de tijd dat de taart op is :) Dat uitharden duurt echt wel even, zeker met een taart eronder.

Dorus

Berichten: 13658
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 22:23

ClaudiaHS schreef:
Falona, wordt Bakels uit zichzelf zo hard dan?

Als je lang genoeg wacht uiteindelijk wel, maar dan moet je volgens mij best lang wachten. Met tylose wordt het sneller hard.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 22:27

Spottless, lekker ben jij :P Gelijk in het taalbloopertopic :+ Ik bedoel natuurlijk, dat ik aangezien ik een taart voor 30 pers moest maken, het niet redde om voor 12 uur in bed te liggen :+

Branka, ik heb een sterbakvorm van Wilton. Die is alleen best laag (denk 5cm) dus die verhoog ik altijd met bakpapier. Gaat prima en ze zijn een ware hype, wordt veel besteld :j

Femke ben benieuwd naar je cupcakes! Zie dat je in hoofddorp woont, is niet méga ver van Almere. Ik heb nog grote uitstekers liggen in letters (ong 4 cm hoog, cm per lijntje breed), die gebruik ik niet (en liggen eigeniljk alleen maar in de weg :P ) Dus als je ze wil mag je ze komen halen :)

Roosje, ik heb van het weekend 'schitterende kindertaarten' van debbie brown gekocht.. Die is wel echt heel erg leuk :+:

Blarhiminn welkom, leuke cupcakes heb je gemaakt!

Ik heb fondant van het eigen merk van de winkel waar ik altijd kom, die is ook echt heel fijn en lekker :)

Is er hier iemand die gumpaste gebruikt? (speciaal voor bloemen enzo?) Werkt dat echt fijner dan gewoon fondant?

En ja.. Je blijft kopen :o Heb nu aankomende maand nog een páár dingetjes en dan is het even klaar :+ Heb zát spullen en als ik nog wat zou kopen is dat alleen maar voor de leuk.. Eerst maar even zo :P

MssMaris, daar leer je alleen maar van!!

xLoki, mooie taart! Vulling klinkt heerlijk :D

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 22:35

Voor echte mooie bloemen is gumpaste echt veel fijner dan fondant. Je kan het veel dunner uitrollen, het blijft elastischer, waardoor het minder snel scheurt en je kan het veel beter bewerken met tools.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 22:46

Misschien ga ik t een keer proberen dan :) Is best prijzig dat spul :P

spotless

Berichten: 427
Geregistreerd: 12-09-02
Woonplaats: Bispgården, Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 22:53

Ik heb een keer zelf gumpaste gemaakt (recept uit een suikerbloemenboek wat ik heb) en dat werkte wel fijn. Dus toen de mix gekocht van Wilton. Ben ik zaterdagavond even mee aan het pielen geweest maar was erg plakkerig. Dus meer bakkerssuiker erbij. Maar het roosje is niet gelukt en in de vuilnisbak beland. Misschien dat het, nu het wat langer gerust heeft, beter gaat maar ik heb nog geen tijd gehad er daarna iets mee te proberen.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 23:18

Patriciavt schreef:
Is er hier iemand die gumpaste gebruikt? (speciaal voor bloemen enzo?) Werkt dat echt fijner dan gewoon fondant?

JA!! Ik :+
WERELD van verschil!!
Tijdens de PME mag je ook alleen maar met gumpaste werken.
Nadeel is dat het snel uitdroogt, heel snel. Dus doorwerken :D :+

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-12 23:23

Diva, welk merk spul gebruik jij dan?? Of maak je het zelf? *recept?* O:)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 00:06

Zelf maken???!!!! Hahahahaahaha, echt niet!!
Ik ben van het makkelijke hoor.
Heb hier een zakje van Wilton liggen en ik heb emmertjes van Satin ice.
Wilton is duurder dan Satin Ice.
Nu schijnt het wel zo te zijn dat de Wilton beter is. Maar om eerlijk te zijn merk ik dat nooit zo hoor, ik piel net zolang totdat het uiteindelijk lukt en denk daarbij vooral aan mijn eigen onkunde en niet aan het spul wat ik gebruik.

Patriciavt

Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 00:10

Hmm... toch maar eens proberen dan.. Ik vind dunne vlindertjes ook zo mooi <3

Is het wel eetbaar?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 07:00

Ja, is eetbaar maar wordt keihard.
Dunne vlindertjes zeker(!!!) met gumpaste!
Dat randje kant bij die prinssentaart was ook van gumpast. Flinterdun.
Anders lukt het niet met de Patchwork cutter.
De bloem op de babytaart is ook gumpaste.

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 07:17

Gumpaste ben ik ook nog wel benieuwd naar. Ik heb gister voor het eerst gespeeld met de fondant van Bakels maar ik vind het wanneer dun uitgerolt (voor bloemetjes/strikjes etc) sneller scheuren dan die van Funcakes :o Ligt dat aan mij? :D Nu is dit na 1x proberen dus wellicht was ik gewoon te ongeduldig :')

Schemerdier

Berichten: 5891
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: België

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 07:21

Hoi, ik heb een vraagje;

Ik bakte een chocolade taart, en hij kwam mooi omhoog, maar na een kwartiertje uit de oven zakte hij weer ineen als een verschrompeld oud opaatje :') . wie heeft een idee waaraan dit kan liggen? :)
Dit is het recept (overgenomen van iemand van bokt)

6 eieren
175 gram roomboter
225 gram poedersuiker
4 eetlepels bloem
250 gram melk chocolade
200 gram witte chocolade
225 gram crème fraiche

Bereiding

Verwarm over voor op 180 graden celcius.
Bekleed de springvorm met bakpapier.

• Breek de melkchocolade in stukjes en laat deze au bain Marie smelten
• Splits de eieren
• Smelt de boter en roer de eierdooiers en het poedersuiker er doorheen
• Roer de bloem erdoorheen
• Roer er nu de gesmolten chocola doorheen
• Klop eiwit stijf en spatel dit luchtig door de chocolademengsel
• Schenk het beslag in de springvorm
• Bak de taart 60 minuten in het midden van de oven
• Laat de taart enkele minuten afkoelen
• Verwijder de springvorm
• Laat de taart verder afkoelen
• Smelt de witte chocolade au bain Marie en roer de crème fraiche er doorheen
• Laat beetje afkoelen
• Bestrijk daarna de taart ermee
• Laat de taart in de koelkast minimaal een half uur opstijven

prakkie

Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 07:23

ClaudiaHS schreef:
Falona, wordt Bakels uit zichzelf zo hard dan?
Of alleen in combi met tylose?
Ik heb laatst 2 emmertjes fondant meegenomen bij Bouwhuis, deze is merkloos? maar ik vind hem ook niet fijn werken.
Dan vind ik Funcakes veeel fijner.
Bij de Sligro schijnen ze ook fondant te hebben, deze was het goedkoopste en als beste getest hoorde ik.
Ga ik binnenkort maar een neuzen dan.
Die van de Xenos is helemaal prut, voor boetseersels wil nog wel, maar in combi met plungers of bekleding :n


Die van de sligro kost 3,50 ex btw,dus idd een stuk goedkoper dan andere fondant.
Hij werkt heel fijn, mooi elastisch en scheurt niet snel.
Ik gebruikte hiervoor altijd bakels,maar nu wil ik niet anders meer.

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 07:49

Oh bedankt Prakkie.
Hebben ze alleen wit of ook gekleurd?
Misschien straks ff bij Sligro kijken dan.

meggiemeg

Berichten: 12610
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 07:52

Damned gefeliciteerd.
Ik denk dat je taart niet gaar geweest is.
Heb je m open gesneden? Hoe zag dat er uit?

roosje78

Berichten: 2361
Geregistreerd: 10-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 08:42

Gefeliciteerd met je verjaardag, Damned!

Dank je voor de tip, Patricia!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 08:57

LindaV schreef:
Haha, dan ben je nog wel even bezig Femke! Daar zit een hoop liefde in straks, in die cupcakes.

Zeker :D

Gisteravond heb ik de laatste vanille af gemaakt.
Vandaag doe ik de chocolade cupcakes overdag tussen 't werk door. Vanavond dan nog snel fotoshoot aan zee.
Morgen een dag naar Brabant voor een fotoshoot.

Dan heb ik donderdag nog om de marsepein te doen tussen 't werk door.
Vrijdag weer een fotoshoot.

En dan kan ik zaterdag ochtend alles uit de vriezer halen, marsepein cirkeltjes erop gooien en de letters spuiten.
Zijn ze 's avonds mooi op tijd klaar voor 't feest :)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 09:00

ik gebruik voor mijn vlinders en bloemen altijd gumpaste en vind het zeer fijn spul om mee te werken het is inderdaad dunner uit te rollen

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 10:25

Ik gebruik 1:1 fondant + gumpaste. Dan heb je de elasticiteit van gumpaste en de stevigheid van fondant. Kan je minder risicovol flinterdun werken.

branka16

Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 10:47

Mensen hebben jullie een leuk idee voor me voor een taart van een vriendin van me?
Ze is in verwachting, zijn pas verhuisd en ik wil dat eigenlijk niet als thema maar gewoon een leuke taart :P
Ik kan gewoon niks bedenken.
Wel hebben ze (ze is getrouwd) allebei een paardenhobby, dat kan wellicht als thema?
Ook welke vorm, en vulling enzo ik ben een beetje out of ideas :')

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 11:08

Mayo, bekleed je de taarten daar ook gewoon mee? Of alleen boetseren etc?

Branka, kun je niet een zwangere merrie maken :))

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 11:09

Daar bekleed ik niet mee. Ik bekleed eigenlijk altijd met marsepein.

Boetseren ook niet, daar gebruik ik gewoon fondant met tylose voor.

Gumpaste + fondant gebruik ik voor flinterdunne decoratie, zoals brocaat vlinders, bloemen, ruches etc.

S_in_BalanceJarig

Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 11:10

Ah zo, thx!

Schemerdier

Berichten: 5891
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: België

Re: Taarten decoreren XXII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-12 11:29

bedankt meggiemeg en roosje :)

goh, dan toch maar net niet gaar denk ik, want we hebben er wel van gegeten en hij smaakte :Y)
Misschien de volgende keer nog een paar minuutjes langer...