tylose zorgt ervoor dat de fondant uithard en dat het zowiezo steviger wordt wanneer je er mee werkt. Wordt een soort kauwgomachtig spul met tylose erin.
Zonnetje81
Berichten: 19795
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant
Geplaatst: 25-02-11 10:54
Leuk prakkie, ik ga zondag maar bij het begin beginnen, mijn aller eerste zelf gemaakte taart. De koeientaart was bij een vriendin.
*huiver*
Ik heb trouwens nog steeds geen inspiratie wat ik moet gaan maken voor mijn vriend. (verjaardag) Ik wil wel een gewone taart dus niet zo zeer een jongenstaart. Ik maak de taart omdat ik dat leuk vind en hij krijgt hem omdat hij hem op moet eten en dat lekker vindt MIjn dumpplaats Ik ging sowieso een taart maken en bedacht me ineens dat hij maandag jarig is.
ah ok dus dat is wel erg handig als je wilt gaan boetseren...
prakkie
Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam
Geplaatst: 25-02-11 11:00
wel wat minder, maar zou gewoon 250 gram doen. De rest kan je bewaren (wel goed luchtdicht, anders wordt het hard). Maak wel een paar extra lussen, want ze kunnen wel eens breken.
Mannentaart....hmmm. Ik heb veel voetbaltaarten gemaakt, met het logo vd favo club erop. Heb voor mijn man taarten gemaakt met zijn auto geboetseerd. En ook een keer met het logo van zijn auto. Verder kan je denken aan zijn hobbies (houdt ie bijv. van vissen, kan je een grote vis maken, of een visser). Wat ook altijd leuk is, is een taart in het thema Casino (mits hij daar van houdt). Met spelkaarten en fiches en een draaitafel etc.
Polivy
Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03
Geplaatst: 25-02-11 11:01
Trouwens, ik had nog een vraag: mijn vorige taart, daar kwamen wat plasjes botercreme onderuit. Denk dat het iets te grote 'scheutje' patidess dat doet. Maar nu de vraag: hoe los ik dat op?
prakkie
Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam
Geplaatst: 25-02-11 11:03
ik doe nooit patidess in mijn bc (ik gebruik bc nooit als vulling) dus zou het niet weten.
Kinke
Berichten: 21156
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 25-02-11 11:04
omg.....zie net op het DLT forum een aanvraag van iemand die graag een kindertaart wil laten maken. Daarop kwam er een reactie: ik had al getwijfeld met antwoord geven op je eerste vraag; had ik dus niet moeten doen lijkt me zo
Dus ik ff kijken wat er aan de hand is: nu blijkt diegene die de taart aanvraagt gister eerst een vraag te hebben gesteld wat de kostprijs is als je zelf een taart maakt....
Nogal dubieus vind ik, eerst ff vragen wat het eigenlijk kost als je zelf een taartje maakt en dan een topic openen in 'bakken voor anderen' waarin je vraagt of iemand een taart voor je kan maken en wat de kosten zullen zijn.
Tylose, dat heb ik laatst ook gebruikt, maar het werd niet hard? Te weinig zeker? En ik vond het ook zo korrelig?
Dorus
Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 25-02-11 11:14
benangelique schreef:
ik heb funcakes. ik ga wel even rommelen. hoeveel heb je ongeveer nodig voor een flinke strik? 250 gram ofzo?
Tylose schijnt nauwelijks effect te hebben op FunCakes fondant. Het wordt wel stugger, maar niet kei-hard. Maar misschien dat het geneg is om de lussen overeind te laten staan.
Ik ga zaterdag naar Taart & Decoratie. Welke fondant hard wel uit van deze merken die ze hebben? Ik heb nu alleen funcakes, maar dan kan ik dat mengen met iets wat wel uithard.
ik gebruik altijd pettinice (Bakels). deze hard uit. De rest weet ik niet. Maar in de winkel staat een lijstje met welke fondant er uithard en welk niet.
Ik had laatst een 5kg emmer van Wilton Fondant gehaald. Fijn spul!
Dorus
Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04
Geplaatst: 25-02-11 11:34
Pettinice = Bakels, die hard dus goed uit. Easy Cake is hun huismerk en als je het mij vraagt overheerlijk, maar ik weet niet hoe die reageert op tylose. Dat zou je dan even in de winkel moeten vragen. Die dames kunnen je echt overal antwoord op geven.
Als je trouwens op de DLT shop kijkt bij de fondant per merk dan staat erachter de eigenschap van dat merk fondant.
Yep, en dan nog niet eens bij alle merken fondant. Hoewel er schijnbaar wel truukjes zijn om ook marsepein hard te laten worden, maar echt ideaal is het niet.
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 25-02-11 12:21
Polivy schreef:
Trouwens, ik had nog een vraag: mijn vorige taart, daar kwamen wat plasjes botercreme onderuit. Denk dat het iets te grote 'scheutje' patidess dat doet. Maar nu de vraag: hoe los ik dat op?
Scheutje? Heb je niet per ongeluk de trempeersiroop van Patidess te pakken?
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 25-02-11 12:22
Samantha_ schreef:
Tylose, dat heb ik laatst ook gebruikt, maar het werd niet hard? Te weinig zeker? En ik vond het ook zo korrelig?
Waarmee heb je het gebruikt? Merk fondant? Marsepein? Hoeveelheid? Hoe lang laten drogen?
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 25-02-11 12:23
Samantha_ schreef:
Was met marsepein...
Tylose maakt marsepein wel wat steviger en als je er genoeg doorheen doet goed stevig, maar uitharden doet het niet