Gevulde speculaas:
http://www.youtube.com/watch?v=IzCLWrI3M1gHier wordt alles stap voor stap uitgelegd

500 g bloem
150 g bruine bastardsuiker
150 g gewone suiker
10 g speculaaskruiden (ik doe wat ietsjes meer, gewoon even het deeg proeven tot je het genoeg vind

)
200 g boter (kamertemperatuur!)
sneufje zout
10 g bakpoeder
40 g melk
Ongeveer 500 g tot 1 kg spijs, maar net wat je lekker vind, als je het dikker of minder dik wilt maken

1 ei (of een half ei als je maar 500 g spijs gebruikt)
55 g garneeramandelen
*wijzig post*
Ohja tipje van mij..
Ik haalde het deeg uit de koeling (na 2 uur dus) en wilde het daarna meteen soepel uitrollen..

nou dat ging dus niet en alles brokkelde uit elkaar
Maar het moet dus eerst weer op kamertemepratuur worden en eerst weer goed 'warm' kneden zodat het deeg weer soepel wordt
*wijzigt post nog een keer

*
Je kan het ipv in een ovenschaal ook in een ronde taartvorm doen
Of een klein balletje rollen en dan platrollen, daarop de spijs doen en dan weer een klein rondje erop, dan heb je een klein gevuld speculaaskoekje

Ohja. hij zegt ook op het einde; ''Snijd de kantjes eraf, want die zijn droog'' Nou, die kan je ook gewoon opeten hoor, net zo lekker
