Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Fee_
Berichten: 6535
Geregistreerd: 22-10-09
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 12:10

Klopt, dat recept had ik ook geplaatst. :D
Fee_ schreef:
Dispar_Vulgo schreef:
Ik ben wel benieuwd naar dat recept voor die moorkoppen? :D

Het is echt heel simpel. Gewoon soesjes deeg. Grote soezen spuiten. Slagroom kloppen. Chocolade smelten, er overheen gieten en klaar is Kees!
Voor ongeveer 10 stuks, maar ligt er aan hoe groot je de 'soezen' spuit.

Benodigdheden:
-100 ml melk
-100 ml water
-100 g boter
-100 g bloem
- 4 eieren

Oven voor verwarmen op 210 *C.
- Melk, water en boter samenvoegen in een pan en aan de kook brengen.
- Als het kookt van het vuur halen en de bloem er bij voegen, door heen roeren met een spatel, pollepel of zoiets dergelijks.
- Als alles door elkaar gemengd is, weer op het vuur zetten en even door roeren totdat er wat vet uit het deeg komt (het gaat dan wat meer glimmen en het word ook iets makkelijker om door te roeren).
- Dan weer de pan van het vuur halen en de eieren er om de beurt door roeren. Maar LET OP! Je moet vooral het eerste ei er snel door heen roeren, anders krijg je een gebakken ei.
- Wanneer het beslag helemaal klaar is, in een spuitzak doen met gladde spuitmond en dan de soezen spuiten. Zorg wel dat er genoeg ruimte is, want ze worden met het bakken minstens twee keer zo groot.
- Soezen in circa 30 minuten bakken in de oven op 210 graden C. Daarna af laten koelen in de oven (ik was dat vergeten en dan blijven ze nog wat 'vochtig' van binnen). En als ik twee keer moet bakken omdat ik ze er niet allemaal in één keer inpassen, doe ik de eerste lading gewoon aan het einde nog in de oven terwijl de tweede lading staat af te koelen.

Dan de slagroom kloppen met wat suiker er bij. Hoeveel weet ik niet precies, maar minimaal twee bekertjes slagroom (er gaat namelijk behoorlijk veel in de bollen). Dan de chocolade smelten en er gewoon over heen gieten, af laten koelen in de koelkast en smullen maar!

lieniminnie

Berichten: 4536
Geregistreerd: 31-12-05
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 13:00

SpikkelFire schreef:
Tylose toevoegen :)


dat was m! thanks :)

Wat denken jullie, meisje van de babyshower is gek op kaas enzo. Dus dacht haar zusje dat cheesecake cupcakes leuk zouden zijn, is dat mooi als ik daarop een fondant nijntje plaats? Ze wilde namelijk zulk soort cupcakes:
http://www.cakesbysam.nl/nijntje-cupcakes.html

Ik dacht zelf om de cupcakes te vullen..

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 13:24

:wave:

Hallo bakkers, ik ga straks een poging doen tot teruglezen vanaf pagina 109.
Weinig gebakken ivm vakantie, wel veel lekkers gegeten. Taart moeten kopen voor dochters verjaardag ipv zelf gebakken, raar volk die Italianen, taart gaat daar per kilo als je besteld en niet zomaar, nee € 15,00 per kg :oo , maar goed, hij was lekker.
Ennnn... een vlaaivorm met losse bodem gescoord :):) .

* gaat bijlezen.

Fee_
Berichten: 6535
Geregistreerd: 22-10-09
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 14:31

Gelukkig was 'ie lekker. Mag ook wel voor die prijs, haha

Mijn eerste lading soesjes staan in de oven. Heb ze alleen te dicht op elkaar gespoten ben ik bang. Ach zien we zo wel. Heb nog een deel beslag dus komt goed!

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 15:10

Lieniminnie: Zo'n nijntje moet wel kunnen denk ik. Zou ze alleen iets kleiner maken, zodat je ook nog wat cheesecake bovenkant ziet.

Jeetje Laurabram, maar goed dat de taart dan wel smaakte! En die vlaaivorm is ook zeker een aanwinst!

Ben benieuwd naar de soesjes. Ik twijfel ook al een poosje of ik ze eens zou maken of dat het erg veel werk zou zijn... Waarmee vul jij ze, slagroom?

Fee_
Berichten: 6535
Geregistreerd: 22-10-09
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 15:12

Ik vul ze met slagroom ja.

Heb ook eens bananen chocolade soezen gemaakt, die vulde ik met een creme van bbr en slagroom volgens mij. Zou dan even het recept op moeten zoeken. Waren wel enorm machtig maar wel heel lekker!
Het is op zich niet heel veel werk vind ik. Ook niet zo moeilijk. Eerste lading is nu uit de oven. Zijn alleen wat te donker. Dus tweede lading maar iets minder lang in de oven.

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 15:13

Hmz, begin door jou wel weer te twijfelen of ik ze toch ook eens zal maken :P

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 15:28

Mijn handen beginnen ook wel weer te jeuken :=

Fee_
Berichten: 6535
Geregistreerd: 22-10-09
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 15:32

Gewoon doen! :D hahaha

zariska
Berichten: 193
Geregistreerd: 21-10-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 17:13

zariska schreef:
Ik had een paar vraagjes!

Kun je ook kokoskoeken maken zonder ouwel?
En ik heb een recept gevonden van een appelkruimel, maar daar heb je 20 gram verse gist voor nodig. Kun je ook in plaats van verse gist, gist uit zo'n zakje doen? En blijven de grammen dan hetzelfde? Wat is dan eigenlijk het verschil tussen verse gist en gedroogde? gist?

Sorry voor de vragen, maar ik moest het even weten :)

Smileyy
Berichten: 1236
Geregistreerd: 10-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 20:43

zariska schreef:
zariska schreef:
Ik had een paar vraagjes!

Kun je ook kokoskoeken maken zonder ouwel?
En ik heb een recept gevonden van een appelkruimel, maar daar heb je 20 gram verse gist voor nodig. Kun je ook in plaats van verse gist, gist uit zo'n zakje doen? En blijven de grammen dan hetzelfde? Wat is dan eigenlijk het verschil tussen verse gist en gedroogde? gist?

Sorry voor de vragen, maar ik moest het even weten :)



Stille meelezer hier :o

Ik heb dezelfde vraag over gist .

KarinW86

Berichten: 5651
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 20:49

Ik las laatst ergens is verse gist gedeeld door 3 is aantal gram uit zo'n zakje

zariska
Berichten: 193
Geregistreerd: 21-10-12

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 21:24

Ah oké, bedankt! :)

KarinW86

Berichten: 5651
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 21:29

Maar voor de Zopf die ik gebakken heb stond

20 gr fresh yeast (or half of a package dry yeast (4,5 gr))
Dus ben er zelf nog niet helemaal over uit

zariska
Berichten: 193
Geregistreerd: 21-10-12

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-13 21:32

Oh, want voor een appelkruimelvlaai heb ik 20 gram verse gist nodig, maar dat hebben we niet, alleen gedroogde...

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-13 10:35

online vind ik de verhouding van 1:2,5
dus als je 25 gram verse gist nodig hebt , is dat 10 gram gedroogde gist.

xStephanie

Berichten: 4067
Geregistreerd: 14-08-08
Woonplaats: Elst (GLD)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-13 19:39

Valt dit onder bakken? Had wel een ritje door de oven :Y)

Vanavond varkenshaas opgerold in katenspek met mosterd en gefruite uitjes en knoflook gegeten, daar weer bladerdeeg omheen gerold. HEER-LIJK <3

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-13 08:07

Haha, eindelijk je nieuwe oven aan het uitproberen stephanie? ;)
Moet zelf even rustig aan doen met bakken, door al mn ge-bak de afgelopen tijd, zijn de koeken uit de winkel die ik in de kast heb nu bijna over datum, dus die moeten nu eerst maar even op :=

xStephanie

Berichten: 4067
Geregistreerd: 14-08-08
Woonplaats: Elst (GLD)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-13 09:34

Ik ben helemaal verliefd op mijn oven <3 Binnenkort cake of brownies maken met mijn stiefzusje. Die is ook gek op bakken :D

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-13 15:28

Heerlijk dat je weer een fijne oven hebt Stefanie.

Hier wordt gewerkt aan een biscuit, nog even draaien en dan kan hij de oven in. Hopelijk wordt hij goed hoog zodat ik er niet weer twee hoef te bakken.
Verjaardags taart voor dochterlief. Die wil een Feyenoord taart, hopen dat het logo een beetje wil lukken.

zariska
Berichten: 193
Geregistreerd: 21-10-12

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-13 17:01

Leuk Laurabram! Wat voor vulling doe je ertussen?

SpikkelFire

Berichten: 6825
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-13 17:26

Hier is ook de bakmarathon begonnen; 120 cupcakes met een bruidstaart. :')

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-13 17:39

Oh SF veel succes. Dat is een hoop werk. Ben benieuwd.

Ik weet het nog niet Zariska, ik denk botercreme en aardbeien jam. Even met dochterlief overleggen.
Ik ben wel vast aan het logo begonnen wat een gepriegel.

Biscuit is trouwens op 5cm hoog uit de oven gekomen >;) , dat vind ik eigenlijk te laag dus ik denk dat ik er nog een moet bijbakken. M'n keukenmachine werkt ook echt niet mee, die stopt er na10 min mee omdat hij warm loopt.

xStephanie

Berichten: 4067
Geregistreerd: 14-08-08
Woonplaats: Elst (GLD)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-13 10:11

Gaat goed bij jou Laura := Hoe is de taart uiteindelijk geworden?

Jeetje Spikkel, dat is nogal niet wat :oo Ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-13 10:32

Lukt het een beetje SF?

Hier nog druk bezig Stefanie nis pas voor dinsdag dus ik heb de tijd. De 2e biscuit staat nu in de oven.
Maar weer op dezelfde manier gedaan anders heb ik straks weer veel te veel als deze wel hoog wordt. Volgende keer eens kijken wat het doet als ik meer beslag maak dan de gebruiksaanwijzing van de mix aangeeft.
En ik was enthousiast beginnen met het logo maar die is afgekeurd door dochterlief, te klein >;)