Ik moet zeggen dat het wel heel erg leuk om te doen is. Zit er aan te denken om toch wel spulletjes ervoor aan te schaffen. Maar weet hoe ik ben, heb een tijd geleden een tekencursus gevolgd en helemaal leuk, allerlei spulletjes aangeschaft en nu al in geen maanden meer aangeraakt.
1 x Butterfly Plunger Cutter MED (BU908) = € 5,00 1 x FunCakes Marsepein Starters Pakket (FCSTART_pkt) = € 17,50 1 x Sugarflair Edible Lustre 2gr, PEARL WHITE (E101) = € 2,95
Meteen een beetje voorraad marsepein. Hoe doen jullie dat met 'hergebruiken' zeg maar, want het marsepein wordt bij mij altijd heel erg vies van bijvoorbeeld de vulling of de poedersuiker tijdens het uitrollen en op de taart leggen?
Net trouwens op de leukste taarten site een recept gezien voor een Ben & Jerry's chocolade taart van iemand die volgens mij ook op bokt zit, deze taart zou misschien ook wel ergens in dit topic rond zwerven. Hij lijkt mij iig héél erg lekker!
Onali
Berichten: 19067
Geregistreerd: 16-03-06
Geplaatst: 05-03-09 16:50
Bij mij ligt het in een plastic bakje met een beetje poedersuiker. Mocht ik volgende weer iets groens of roods maken dan heb ik het al gekleurd.
Maar dat vind ik dus vét vervelend want als het zo veel poedersuiker over zich heen heeft zoals bij mij tijdens het uitrollen dan gaat het de volgende keer niet zo lekker meer met bv decoreren want dan plakt het natuurlijk niet zo lekker meer.
SheMellon
Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster
Geplaatst: 05-03-09 18:12
Haha thanks IndianLady!Maar dat valt echt wel tegen hoor!Het geheim is verhullen denk ik
Tinkelbell, ik snij meestal het vuile marsepein weg en doneer dat aan mijn vriend of nichtje om op te eten.De rest doe ik luchtdicht in een plastic zakje.Je moet alleen in de gaten houden dat je de marsepein niet te lang bewaard. En poedersuiker is niet erg op de marsepein.
tinkelbell, je kan ook je marsepein weer wat nat maken als het niet meer plakt door de poedersuiker. werkt prima! vuile restjes idd eraf snijden, anders bederft het.
Anoniem
Geplaatst: 05-03-09 20:57
Thanks voor de tips!
De vorige keer heb ik het wel nog een keer kunnen gebruiken maar omdat ik een vulling had die erg snel heel dun werd ( ) en het er tijdens het bekleden helemaal uitliep heb ik toen geen marsepein kunnen sparen.
Als je vulling een beetje dun is kan je een dijkje van botercreme langs de rand van je taart spuiten, dan houd dat dijkje de dunne vulling tegen en kun je gewoon bekleden
Ja dat weet ik inmiddels, maar het was niet de bedoeling dat het dun was, maar het stond in de koelkast en het was gewoon stevig, toen ik bezig was met bekleden is het denk ik warm geworden door de cake dat het is gaan smelten ofzo. Maar bedankt voor de tip!
Ja, je moet je cake ook wel goed laten afkoelen eerst he Daar is het bij mij ook wel eens mis gegaan, te ongeduldig zijn en al gaan vullen met een niet goed afgekoelde cake...
Wig_love
Berichten: 1198
Geregistreerd: 14-10-08
Geplaatst: 06-03-09 18:23
GEWOON TE LEKKER
SheMellon
Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster
Geplaatst: 06-03-09 23:46
Ik heb een verjaardagtaart voor mn neefje gemaakt..Een thomas Wat een werk zeg dat boetseren.Dacht dat het makkelijker zou zijn dan puzzelen, maar zonder tools is het toch niet handig
die Locomotief is echt super gaaf, heel je taart is super gaaf! Echt knap gedaan!
SheMellon
Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster
Geplaatst: 07-03-09 12:56
Dank jullie wel Word er verlegen van Het is massief marsepein. Ik had echt geen idee wat ik ervan zou maken ik heb maar gewoon het plaatje gevolgd. Echt moeilijk is het niet, wel wat priegelwerk af en toe Ben toch zo benieuwd wat de jarige ervan vind!
Wow jenna, wat een geweldige taart Zonde om op te eten Als ik het vragen mag: Wat zijn de kosten van zo'n taart ongeveer?
SheMellon
Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster
Geplaatst: 07-03-09 15:08
Ehm om te maken of om te bestellen?Heel eerlijk gezegt heb ik het nooit echt goed berekend. Maar voor een kleine ronde 20 cm taart ben ik ongeveer 9 euro kwijt. Op het forum is het ook verschillend.De een zegt 1,50 per persoon. Dus als mijn taart voor bijvoorbeeld 20 personen is *chingching*. Meestal durf ik niet zoveel geld te vragen