Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kinke

Berichten: 21296
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 13:25

DIVA2 schreef:
Ik vermoed dat Marina een mengelmoes van fondant en marsepein gebruikt. 1:1
Dan heb je van alle twee de beste eigenschappen :)


Ik gebruik inderdaad marsefond. Niet perse 1:1 maar gewoon op de gok :D
En dan uiteraard wel goede marsepein he, Zeelandia :)

immii_clarr

Berichten: 803
Geregistreerd: 16-08-07
Woonplaats: Zuiderwoude

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 14:00

Welke eigenschappen hou je dan over? Vind zelf fondant niet echt lekker heb liever marsepein, dus krijg je dan de smaak van de marsepein ofzo en het beter uitharden van fondant? Wat moet ik me daarbij voorstellen :P

Ethelate

Berichten: 21138
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 14:21

muppetmayo schreef:
Kinke heb jij dan ook geen last met satin ice fondant dat dat lastig te bewerken is met je warme handen? Dat probleem heb im namelijk heel erg... moet het fondant regelmatig laten liggen omdat het zo aan mn handen plakt... zoek nog altijd naar een fijne fondant voor mii. Vind het erg jammer dat die satin ice zo plwkt aan mn warme handen, vind hem verder erg fijn.

Dus eindelijk hebben kouwe poten voordeel? :D
:brr: Zal er voortaan aan denken als ik weer met paarse handen rondloop

Kinke

Berichten: 21296
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 14:49

immii, je krijgt dan inderdaad de smaak van marsepein, maar met een veel gladder en strakker uiterlijk. Uitharden is niet van toepassing omdat je mengt met marsepein.

ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 15:09

Marsepein, juk :r
Mij niet gezien :)

Net leuke stekers binnen van cakes by Bien :#
Jeeh blij mee.
Van de week als t vakantiegeld binnen is ff mijn verlanglijstje bij DLT bestellen.
En das een flinke lijst :D
A.s zaterdag Grolsch bierdoptaart maken.

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 15:15

Oeh welke Claudia?
Ik heb vanmiddag de Wilton Hexagon bakpannenset binnengekregen die ik heb overgenomen via DLT.
Helemaal happy. *\o/*

Ik denk dat ik volgende week eens ga beginnen met de roosjes van gumpaste, ik heb ze pas over een maandje nodig maar dan heb ik tijd zat om te oefenen en mochten ze wel in één keer lukken dan kan ik ze mooi bewaren.
Ik heb er flink wat nodig. Ik ga een topsy turvy stapeltaart maken van 3 lagen (30, 25 & 20 cm) maar ik twijfel nog een beetje hoe ik de bloemen doe. Of ik doe om iedere rand een parelrand van perfect pearls en een waterval van paarse rozen in verschillende formaten. Of ik doe om iedere rand kleine roosjes en bovenop een paar grote rozen.
Dat is nog even iets om over na te denken. Gelukkig heb ik nog eventjes de tijd. O:)

ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 15:23

Oh die hexagonpannen vind ik ook zo leuk.
Dat wordt een nog langer verlanglijstje :D

Ik heb nu het uiltje en de amsterdamse grachtenpandjes van Bien.
Die grachtenpandjes heb ik sowieso nodig voor de bruidstaart 21 juni.
En Bien heeft zoveel leuke stekers pfff.
Moeilijk kiezen is dat. Haha

muppetmayo

Berichten: 3679
Geregistreerd: 25-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 15:54

Haha Ethelate als je het zo wil noemen, ja je hebt heel veel voordeel met je koude handen ;) :D

Kinke wellicht ga ik dat dan eens proberen. Reden waarom ik geen marsepein gebruik is omdat het de 1e keer zo ontzettend rampzalig was, grof naar mijn idee, scheuren, vettig achtig (weet niet zo goed hoe ik het omschrijven moet).
Zeelandia is dat in 1 verhouding te koop of moet ik daarbij ook nog opletten? (1:3 of 1:4?) Ik zie bij taart en decoratie alleen 6 kg verpakkingen, is dat ook in kleinere hoeveelheden te koop? Is ookweer zo wat om gelijk 6 kg te halen om te proberen, als het niet bevalt dan zit ik met al die kilo's...

Claudia ik ben heel benieuwd naar je stekers! Dat vraagt om een foto:p

Jolien nieuwe pannen gekocht :D Foto van de taart volgt snel neem ik aan? ;)

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:05

Nouja, het gebruik van de pannen staat nog niet echt op de planning O:)
Maar ik kon ze voor 30 euro overnemen. ;)

ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:08

Ik heb eigenlijk nooit last van dat fondant aan mijn handen blijft plakken.
Ik heb ook niet echt koude handen ofzo.
Smeer wel altijd Crisco aan mijn handen.

Muppetmayo.kijk maar eens op de site van Cakes by Bien.
Daar word je echt zwaar hebberig van haha.

muppetmayo

Berichten: 3679
Geregistreerd: 25-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:17

Jolien, dat ik een voorbeeld wil zien vind ik een perfect excuus om ze uit te proberen toch? O:)

Claudia wat doe je nu! Nu wordt ik ook hebberig... Kan ik de rekening bij jou indienen? O:) Jou schuld als ik nu wat ga bestellen :P
Wat een onwijs gave uitstekers allemaal zeg!

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:21

Ga jij de taarten betalen dan? ;)

muppetmayo

Berichten: 3679
Geregistreerd: 25-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:28

Als je wat dichter bij had gewoond had je van mij biscuitmix/fondant etc gekregen.. :)

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:40

OMG...je word idd echt hebberig bij die site :P
Zie al hele leuke uitstekers voorbij komen :)) ..krijg al leuke ideeen voor de taart van mijn schoonmoeder die binnenkort jarig is :D

Crisco op mijn handen smeren is mss ook wel een goeie, ik krijg ook altijd te warme handen.
Merkte het goed toen ik de bruidstaart maakte en alles bleef kleven....

EDIT; nog een vraagje trouwens.
Als je bijv een hello kitty op een taart maakt, waarmee omlijn je het dan? (zwarte rand)

ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:45

De zwarte rand maak je van fondant.
Uitdrukken met de sugercraftgun of ultimate clay extruder.
Ik heb de laatste en gebruik m heel veel.

Ik vermijd voorlopig de site van Bien :o

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 16:53

Je zou ook een randje met zwarte royal icing kunnen spuiten.

Ethelate

Berichten: 21138
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 17:02

Mijn plan was om langs De Taartwinkel te gaan, maar ook bang dat ik met veel te veel thuis kom O:)

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 18:17

Bedankt, ik zal het eens opzoeken :)


Taartwinkel moet je idd ook niet doen....kwam ook met meer thuis dan dat ik nodig had :P tot groot ongenoegen van manlief O:)

sharonalover
Berichten: 2693
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 19:17

Ik kom me hier ook maar eens melden, na een poosje meegelezen te hebben.
Ik ben niet altijd even fanatiek met bakken, maar vind het wel leuk om zo nu en dan te doen :)
Ik kan alleen nog lang niet aan de meeste hier tippen dus ik moet nog even oefenen ;).

Ik had direct een vraagje, als je een mix gebruikt van marsepein en fondant, kneed je dat dan gewoon door elkaar tegelijk met het kleuren ofzo?

Hoe bewaren jullie marsepein? Ik had het altijd in plastic zakjes, goed dichtgedraaid. Dit ging altijd goed, maar nu was het toch ineens allemaal uitgedroogd. Viel echt niet meer mee te werken.... Nu doe ik het maar in van die hersluitbare zakjes, en dan in een plastic doos.

En nog een vraagje :Y) Heb wel eens vaker mensen gehoord over Zeelandia marsepein, waar haal je dat? En waarom is dat beter dan andere merken?
Ik vind marsepein veel lekkerder dan fondant, dus ik werk altijd met marsepein.

sharonalover
Berichten: 2693
Geregistreerd: 27-12-04
Woonplaats: ergens op een plekje van de wereld

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 19:20

Taartje die ik vorig jaar gemaakt heb:
Afbeelding

Kinke

Berichten: 21296
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 20:17

Muppetmayo, de Zeelandia 1:3 moet je dan hebben. Ik koop het altijd per 5kg bij de Bakzolder :) Ze hebben daar ook kleinere verpakkingen.
http://www.bakzolder.nl/marsepein-fonda ... bakzolder/
Sharonalover, Zeelandia is gewoon de beste en lekkerste :D
Je kneed het inderdaad samen met je eventuele kleurstof. Bewaren in hersluitbare zakjes in een bewaardoos is prima.
Vanmorgen bij de banketbakker langs geweest die in de jury van de taartwedstrijd zat. Bakkerij bekeken, werd nogal hebberig van die mooie RVS werkbanken en enorme mixers en ovens en vriezers :j Mijn Kitchenaid is maar een baby vergeleken bij die grote machines :D Hebben even gebrainstormd over een eventueel taartje of gebakje wat ik mag verzinnen. Had al bedacht dat bekleden met marsepein/fondant niet handig is qua hoeveelheid werk en kosten en had al iets in m'n hoofd met een botercreme/meringuecreme achtig iets....totdat...ik een bakpan van hem kreeg...ding is nog geen 4cm hoog
Leek hem leuk om iets voor vaderdag te verzinnen. Lastig lastig...iets bedenken waarvan ik vind dat het er mooi uitziet maar wat niet bewerkelijk is en qua afmetingen moet passen.

Ethelate

Berichten: 21138
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-13 08:56

Leuk Kinke, is dat nog naar aanleiding van die taart wedstrijd?

Ik moest langs de taartwinkel voor marsepein, is marsepein en fondant geworden, dan had ik de 2 kleuren paars die ik zocht.
En een potje Tylose en de baroque mold van Wilton, best netjes toch :D
Had een heel idee voor roosjes enz. maar denk dat ik vanavond creabea met deze mold aan de slag ga

Afbeelding

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-13 09:15

Jolien87 schreef:
Je zou ook een randje met zwarte royal icing kunnen spuiten.

Heb wel gelezen dat dit nog wel eens uit kan lopen.
Hoe is jullie ervaring ermee?


Die mold is leuk....ik ga pas weer wat shoppen als ik terug kom van vakantie :)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-13 09:42

Als de icing de juiste dikte heeft loopt hetbgeen mm uit.

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-13 09:57

En van welk merk gebruiken jullie deze?