Poeh ja zo weinig vind ik echt heel lastig, vind t dan echt lastig nog dingen te vinden om te eten. Ik eet bijv veel salades, maar veel van wat ik er normaal in stop, tomaat, paprika etc, zitten alweer best wat khd in. Fruit laten staan ging nog wel, maar voor mijn doen zo weinig groenten eten had ik echt moeite mee, had t idee dat ik alleen nog maar vette dingen naar binnen stopte
Ken ook wel mensen die bij 50 gram khd pas uit ketose raken, daar zou ik t prima mee redden
Gebruiken jullie van die ketose-strips om te controleren of je nog in ketose zit? Ik las op internet dat die bij de apotheek te krijgen zijn. Of weten jullie nu uit ervaring wanner je wel of niet in ketose zit?
fokfanaat
Berichten: 20589
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune
Geplaatst: 21-01-19 15:28
ik denk dat ik ook best wat hhd kan gebruiken in ketose
eet dagelijks Griekse yoghurt, hele bol mozzerella en royaal groente (200 gram sla, paar tomaatjes, 2 courgettes) pecannootjes en ook om de dag eens wat (100 gram) blauwe bessen.
ik merk het vanzelf, als ik weer trek krijg ben ik uit ketose
Je kan daar zo lekker mee variëren Spiegelei vind ik het allerlekkerste
Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 21-01-19 15:54
Ik raak eieren heel snel zat. Ik vind het best lekker voor soms, maar niet zo vaak.
050206051012
Berichten: 27515
Geregistreerd: 21-04-03
Geplaatst: 21-01-19 17:10
Mliiesje schreef:
Gebruiken jullie van die ketose-strips om te controleren of je nog in ketose zit? Ik las op internet dat die bij de apotheek te krijgen zijn. Of weten jullie nu uit ervaring wanner je wel of niet in ketose zit?
Nog nooit gebruikt maar ik herken het gevoel gelijk als ik er in zit of eruit ben. En helaas ook aan de smaak in mijn mond dat vind ik echt een groot nadeel.
Het lijkt me wel heel lastig als je zo beperkt bent dat je zelfs met je hoeveelheid groentes al uit moet kijken.
FatCat
Berichten: 1887
Geregistreerd: 02-01-17
Woonplaats: NB
Geplaatst: 21-01-19 18:50
Katja schreef:
En helaas ook aan de smaak in mijn mond dat vind ik echt een groot nadeel.
Laura, van die pizza’s, ja nee dat klopt. Ik neem dan ook de courgette bodems, niet de voorgemaaktz pizza’s. Beleggen doe ik sowieso liever zelf, smaakt veel beter
Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 21-01-19 21:43
Oh die courgettebodems ken ik niet. Ik heb ooit wel zelf een bloemkoolbodem gemaakt, was best goed te doen, maar geen idee meer welk recept ik daarvoor gebruikt heb.
Edit: ik had t ook over de bloemkoolbodems, niet de belegde pizza's Edit2: zie hier bij de ah geen courgettebodems, misschien alleen in belgie?
Ah die heb ik dan weer nog niet zien liggen! Maar ik keek net nog even naar de gegevens, en 4gr koolhydraten, 5.8gr vezels, dus dat valt heel erg goed mee om eens niet zelf de bodem te moeten maken. Alhoewel dat ook lekker is.
Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 21-01-19 21:47
Van welk merk zijn die? Eens zoeken of ze die hier ook ergens hebben
Ja hoor, 200 gram mozzarella geraspt, 60gram sour crème samen opwarmen, daarna eitje, 100gr amandelmeel erbij. Uitrollen en even in de oven tot licht oranje, paar minuutjes laten afkoelen, alles er op en opnieuw enkele minuten in de oven. Smaakt prima. Maar dacht dat die uit de winkel even dat werk er tussenuit kon halen, maar niet dus.
Je kan een prima pizzabodem maken met geraspte kaas en eieren (recepten op mijn website www.keto-recepten.nl).
Ik weet niet of jullie al eens konjac rijst/pasta/noedels hebben geprobeerd? Heel goed voor je darmflora (wel extra water drinken!).
Ik las dat iemand het moeilijk vond om weer in ketose te komen na koolhydraatrijke voeding. Mijn tip is 24 -48 uur vasten. Afhankelijk van hoe goed je lichaam kan schakelen tussen glucose als brandstof of ketonen als brandstof plus hoe actief je bent. In het algemeen helpt het om altijd eerst te sporten (glycogeen gebruiken) en dan pas eten (dus ook geen snack voor het sporten - dit is voor als je wilt afvallen). Als het goed is heb je geen behoefte aan snacks als je in ketose bent.
Ik zou een bodem maken met amandelmeel en roomboter (eventueel met wat vanille extract (natuurlijke zoetmaker). Daar dan plakjes appel bestrooid met kaneel en daarover reepjes amandeldeeg. Vervolgens bestrijken met eidooier en in oven bakken op 175°C tot hij goudbruin is.