crockpot

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Duhelo

Berichten: 29599
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-16 08:12

KarinvdM schreef:
Duhelo schreef:
karin:op mijn recept? Ik gebruik altijd echte boter...

Er staat "margarine".

Het is een recept van mijn mama. Uiteraard ben jij vrij om te gebruiken wat je wil. Ik ga voor echte boereboter. Maar zelfs olijfolie of kokosolie zou lukken Of zonder. Dient enkel omhet vlees bruin te kleuren.

Cer

Berichten: 32140
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-16 08:41

Duhelo schreef:
Het is een recept van mijn mama. Uiteraard ben jij vrij om te gebruiken wat je wil. Ik ga voor echte boereboter. Maar zelfs olijfolie of kokosolie zou lukken Of zonder. Dient enkel omhet vlees bruin te kleuren.

Ik denk dat ze bedoelt dat in jouw recept 'margarine' staat... dus jij schrijft dat :j
Dan had je 'boter' moeten schrijven.. :')
Ik zou er namelijk gewoon margarine in doen, omdat dat er staat (maar ik kan dan ook niet koken :n ) :P

Duhelo

Berichten: 29599
Geregistreerd: 29-05-03

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-16 09:27

Ohja, nouja, iedereen gebruikt wat ze willen, mijn moeder gebruikt nooit echte boter, ik gebruik zelden margarine oid. Dat is een beetje naar eigen smaak :)

Wel een opmerking: de witte wijn moet wel even uitkoken, dus ofwel op voorhand in een pannetje inkoken, ofwel het vlees aanbraden en blussen met de wijn en eventjes koken en dan in de SC, ofwel de SC een uurtje of twee met het deksel open zetten. Anders smaakt je saus héél erg naar wijn en moet je er heel veel room bij doen om de smaak te verzachten :)

Zunzuncito

Berichten: 1588
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: in de Buurt

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-16 09:49

Ik heb gisteren puntborst klaargemaakt (werkende spier bij de nek/borst van de koe/stier). De slager was helemaal enthousiast; zo vaak wordt dat blijkbaar niet gevraagd. Er werd een blok vlees van 8 kilo uit de koeling getrokken ("Euhhh ik heb maar een kilootje nodig" "Geen prrrrobleem mevrouw") met de vraag of ik even terug kom om te melden hoe het smaakte. Ik hou wel van dat draadjesvlees en het vet geeft echt boordevol smaak mee. Ik moest het zeker een aantal uren opzetten, gaf de slager nog aan, maar ik zei dat ik het in de slowcooker duw en er niet meer naar omkijk en dat uren geen issue zijn. "Boterrrrmals wordt het dan" riep hij nog na. Inderdaad, botermals, na 5 uur viel het vlees helemaal uit elkaar en heb ik de cooker uitgezet. Een soort foodporn ervaring qua geur en smaak :9 .

Kriel

Berichten: 6587
Geregistreerd: 08-07-03

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-16 09:56

IK heb vrijdag ouderwets hachee gemaakt en ook mijn vingers erbij afgelikt :9

Samen met twee vriendinnen en een collega hebben we een 1.5 jaar oud koetje gekocht die liefdevol is groot gebracht.
Deze is gistermiddag in kratjes aangeleverd. Ik heb dus heeeeeeeeerlijk vlees in de vriezer zitten nu :9

Zunzuncito

Berichten: 1588
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: in de Buurt

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-16 10:06

Oh wat slim! En lekker... Ik heb gisteren toevallig zitten kijken of het voor mij loont om met koopeenkoe.nl mee te doen. Dat is ook een koe kopen, met waarschijnlijk collega's en vriendinnen, alleen niet die van mij }:0 .

Kriel

Berichten: 6587
Geregistreerd: 08-07-03

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-16 10:18

Geen idee waar je woont, maar je kan meedoen hoor.

Ceetje_bokt
Berichten: 5644
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-16 11:52

Zunzuncito schreef:
Ik heb gisteren puntborst klaargemaakt (werkende spier bij de nek/borst van de koe/stier). De slager was helemaal enthousiast; zo vaak wordt dat blijkbaar niet gevraagd. Er werd een blok vlees van 8 kilo uit de koeling getrokken ("Euhhh ik heb maar een kilootje nodig" "Geen prrrrobleem mevrouw") met de vraag of ik even terug kom om te melden hoe het smaakte. Ik hou wel van dat draadjesvlees en het vet geeft echt boordevol smaak mee. Ik moest het zeker een aantal uren opzetten, gaf de slager nog aan, maar ik zei dat ik het in de slowcooker duw en er niet meer naar omkijk en dat uren geen issue zijn. "Boterrrrmals wordt het dan" riep hij nog na. Inderdaad, botermals, na 5 uur viel het vlees helemaal uit elkaar en heb ik de cooker uitgezet. Een soort foodporn ervaring qua geur en smaak :9 .

Puntborst, dat ga ik onthouden. Heeft het toevallig ook nog een andere naam?

Ceetje_bokt
Berichten: 5644
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-16 11:54

Zunzuncito schreef:
Oh wat slim! En lekker... Ik heb gisteren toevallig zitten kijken of het voor mij loont om met koopeenkoe.nl mee te doen. Dat is ook een koe kopen, met waarschijnlijk collega's en vriendinnen, alleen niet die van mij }:0 .

Ik heb twee keer van koopeenkoe besteld. En daar is het bij gebleven. Tweede koe was minder mals dan eerste, ik vind de porties te groot en in tweeën doen was weer net te weinig ik voor vriendlief en ik vond de worsten te weinig gekruid. Het idee, de bezorging en de verpakking was trouwens top!

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-12-16 18:39

Ik heb mijn cooker eindelijk mogen uitpakken! Maar met wat voor simpels kam ik nu beginnen? Roti?

lor1_1984

Berichten: 12918
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-16 20:44

Geen idee hoe foolproof roti is?

Ik ga vd week weer goulash maken. :9

250-500gr gehakt
stoplicht paprika's
bakje champignons
blikje mais
pakje verse rode pepers
2-3 uien
blikje tomatenpuree
koffiemelk
bouillon/bouillonblokje
knoflook
mix voor goulash (of zelf kruiden samenstellen)
paprikapoeder

Ik rul het gehakt lichtjes in een hapjespan oid en doe het dan in de sc met een schep bloem (dat neemt vocht op).
Dan doe ik de paprika's, uien, mais, pepers en champignons in stukjes in de sc.
Vervolgens meng ik ong 200-250ml bouillon (een halve liter is teveel, dan krijg je soep :+) met de tomatenpuree, een theelepel paprikapoeder, de goulashmix, 3 geperste tenen knoflook, een scheut koffiemelk en doe het mengsel over de groenten.
Sc aan op low en lekker laten sudderen, naar smaak wat gemalen peper en evt zeezout oid toevoegen.
Ik roer af en toe even en proef dan of er wat toegevoegd moet worden.
Kan gegeten worden met aardappels, rijst of stokbrood/ciabatta met kruidenboter, zonder iets erbij kan overigens ook prima. :j

Als ik het 's avonds rond 22u opzet, is het de volgende dag rond 17u perfect.
Uiteraard kun je ook groenten weglaten of toevoegen of ipv gehakt suddervlees oid gebruiken, maar net wat je lekker vindt. :)

LovingTweety

Berichten: 10435
Geregistreerd: 25-11-03

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 05:44

Ik zou beginnen met pulled pork oid. Kan weinig fout aan gaan.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-12-16 11:40

check, gaat dat er morgen in. straks eens boodschappen doen.

Cer

Berichten: 32140
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 12:02

"Als ik het 's avonds rond 22u opzet, is het de volgende dag rond 17u perfect."

Ik kan niet heel goed rekenen, maar hoe lang staat het dan op??
19 uur?

Kriel

Berichten: 6587
Geregistreerd: 08-07-03

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 12:18

Pfoeh......dat lijkt op snot :+

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 13:00

Oh dat kan gerust wel hoor, ik doe het regelmatig!

Vandaag maak ik voor het eerst macaroni in de slowcooker en ik vind dat best wel spannend. Ik heb gelezen dat de pasta er aan het einde maar 30 minuten in hoeft. De duimen gaan draaien, ik krijg eters en wil ze geen zetmeligerige hap snot voorschotelen :+

Duhelo

Berichten: 29599
Geregistreerd: 29-05-03

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 13:11

Dan misschien interessanter om gewoon je saus/vlees te maken in de pot en de macaron even apart te koken? voor die tien minuten dat het dan op het vuur moet?

lor1_1984

Berichten: 12918
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 14:24

Cer schreef:
"Als ik het 's avonds rond 22u opzet, is het de volgende dag rond 17u perfect."

Ik kan niet heel goed rekenen, maar hoe lang staat het dan op??
19 uur?

19u idd. :)

Kriel schreef:
Pfoeh......dat lijkt op snot :+

Valt heel erg mee, wel zijn de groenten natuurlijk steviger (knapperig zelfs nog) als je het 's morgens opzet en dezelfde avond eet.

Needje

Berichten: 19280
Geregistreerd: 02-02-05
Woonplaats: Hoogland

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 15:04

Gister risotto gemaakt in de SC.
Omdat t weinig was met een uurtje klaar.

dejavu

Berichten: 3579
Geregistreerd: 22-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 18:56

Needje schreef:
Gister risotto gemaakt in de SC.
Omdat t weinig was met een uurtje klaar.

En, een aanrader?
Ik maak de pulled pork van Culy.nl en Rote met enige regelmaat. Echt fijn koken zo. 's Ochtends de boel opzetten en 's avonds snel smullen (en... Weinig werk!).

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-12-16 19:00

Ik kon niet wachten. Vanaf 2 uur staat de roti aan
Afbeelding

Anoniem

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 21:38

Ik ben bijzonder benieuwd!

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: crockpot

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-12-16 22:24

Oeh! Zó lekker! Echt veel lekkerder dan uit zo'n pakje van knorr

dejavu

Berichten: 3579
Geregistreerd: 22-03-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 23:46

benangelique schreef:
Oeh! Zó lekker! Echt veel lekkerder dan uit zo'n pakje van knorr

Hoe lang en op welke stand heb jij het laten garen?
Ik maak roti tegenwoordig met de kousenband en aardappelen apart, omdat de kousenband snottig werd en de saus troebel door het zetmeel. Is dus jammer, want een 1pansgerecht is veel handiger.

Roti is zoooo lekker. :)

Duhelo

Berichten: 29599
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-16 23:52

Dan moet je gewoon ovenzakjes gebruiken. alles dat je apart wil in een ovenzakje en samen in de SC. en dan ev mengen bij opdienen.
er bestaan ook speciale plastiekjes die je sc in 2 helften verdeelt.