Havermout ontbijt

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 11:25

Klopt ja, ik weet nog heel goed hoe een bakje yoghurt met plakjes kiwi eruit ging zien :')

Nymeria
Helen Langehanenberg fan

Berichten: 5656
Geregistreerd: 10-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 12:03

KarinvdM schreef:
Je doet heel lang met een zakje chia, zo duur is dat niet. :)


Maar ik moet alsnog dan die 5 euro extra uitgeven ;) Aangezien het ook zonder kan zoals ik het nu doe.
Mijn portemonnee trekt zulk soort dingen op dit moment niet, dus ik vind het wel duur. Of veel geld, net hoe je het wilt zien.

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 13:39

Vanmorgen m'n eerst ontbijtje met havermout en ik vond het een beetje tegenvallen :o
Ik had het een nachtje laten weken, achteraf iets te veel melk (of iets te weinig havermout) en toen 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Het was dus nog 'n beetje te dun, dus wat dikker gemaakt met een beetje brinta. Als smaakmaker had ik er een snufje kaneel door gedaan.
Heb ik iets niet goed gedaan (behalve dan te veel melk)?
Zal morgen eens met een dot pindakaas proberen :Y)

Ik koop altijd lijnzaad bij de molen (heel), €0.95 voor 500gram, daar doe je best lang mee en ik maal dan een kleine voorraad per keer met een koffiemolen.

foxy80

Berichten: 8909
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: mijn dorp

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 13:53

Dat zal idd niet hebben meegevallen, zo zonder smaak. Je moet er wel wat in gooien van fruit, jam, rozijnen of zo. An sich proeft havermout naar niks.

Chanen

Berichten: 1736
Geregistreerd: 03-06-11
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 13:53

Voor havermout met melk gebruik ik één deel havermout, twee delen melk en twee delen water. Vervolgens breng ik het aan de kook met de magnetron op vol vermogen - dat duurt zo'n twee minuten - en kook het daarna op een derde van het vermogen nog drie minuten door. Als je het dikker of minder dik wilt, kun je al naar gelang meer of minder melk/water toevoegen. Voor de smaak doe ik er rozijnen doorheen, om het wat zoeter te maken. Je zou ook honing kunnen gebruiken of, maar dat is minder gezond, suiker. Vaak doe ik er inderdaad nog kaneel doorheen, dan vind ik het vaak al lekker genoeg. ;)

Voor mij is vijf euro ook iets teveel van het goede, dat kan er momenteel niet vanaf voor een zakje zaadjes. Wie weet later een keer, als ik weer wat meer te besteden heb. :)

Nayomie
Berichten: 32854
Geregistreerd: 31-12-10

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 13:54

Ik neem het ook 's ochtends. Niet om af te vallen, maar op school krijg ik heel snel trek :Y)

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 13:56

Ik eet m'n brinta meestal ook met niks, dus dacht dat dit ook wel zou lukken :+
Voor mij hoeft zoetigheid ook niet zo...

Ik ben gewoon geneigd om nog 'n poging te gaan doen nu :')

foxy80

Berichten: 8909
Geregistreerd: 09-07-06
Woonplaats: mijn dorp

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:01

Mijn ervaring is dat geweekte havermout met ongezoete sojamelk, koud uit de koelkast ' s ochtends, naar behangerslijm smaakt en er ook zo uitziet. Ik gooi er dus vanalles gezond in, geraspte kokos, gerapste hazelnoot. Las hier ook iets over cacaopoeder.

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:03

Ik ga nog eens een poging doen!
Ik denk met was pindakaas, kokos, lijnzaad (was op vanmorgen, dus vandaag nieuwe gekocht) en heb nog amandel poeder staan :Y)

Be continued....

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:14

Hmm, pindakaas iets te overheersend, maar verder absoluut 'n verbetering :j

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 114080
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:17

Brinta eet ik met kaneel en banaan en yoghurt, anders krijg ik het echt niet weg.
Havermout kan ik zo alleen met yoghurt eten, heerlijk :D

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:17

Letizia schreef:
Vanmorgen m'n eerst ontbijtje met havermout en ik vond het een beetje tegenvallen :o
Ik had het een nachtje laten weken, achteraf iets te veel melk (of iets te weinig havermout) en toen 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Het was dus nog 'n beetje te dun, dus wat dikker gemaakt met een beetje brinta. Als smaakmaker had ik er een snufje kaneel door gedaan.
Heb ik iets niet goed gedaan (behalve dan te veel melk)?
Zal morgen eens met een dot pindakaas proberen :Y)

Ik koop altijd lijnzaad bij de molen (heel), €0.95 voor 500gram, daar doe je best lang mee en ik maal dan een kleine voorraad per keer met een koffiemolen.

Ik gooi er kokend water op tot het net dik onderstaat (zeg een cm?).

fjordie333
Berichten: 813
Geregistreerd: 09-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:18

ik kook het in een pannetje dan heb ik meer zicht of er wat bij moet ! Ik doe het met een theelepel basterd suiker

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-13 14:19

F_Orumster schreef:
Pas op met kiwi en zuivel. Enzymen in kiwi breken eiwitten in zuivel en dat kan heel ranzig worden :)


Dit wist ik helemaal niet. Maak ook vaak smoothies met youghurt en kiwi.

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-13 14:20

Opnieuw koekjes gemaakt dit keer met een beetje melk, havermout, nootjes en pindakaas. Zijn net uit de oven dus ben benieuwd. Wou er eigenlijk nog een ei door doen, maar eerlijk gezegd durf ik dat niet zo goed een rauw ei.

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:21

En nooit een rare smaak gehad? Ananas hetzelfde overigens.
Met kwark gaat het heel snel, maar daar zitten ook veel meer eiwitten in.

Als je kiwi/fruit kort blancheert is het enzym stuk. Dat zullen ze bij shake-barretjes wel doen denk ik.

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 14:36

Horse_xx schreef:
Opnieuw koekjes gemaakt dit keer met een beetje melk, havermout, nootjes en pindakaas. Zijn net uit de oven dus ben benieuwd. Wou er eigenlijk nog een ei door doen, maar eerlijk gezegd durf ik dat niet zo goed een rauw ei.

Als je de koekjes (met ei dus :P ) bakt, zijn ze toch niet meer rauw?

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 15:09

Karin maakt wel wat los :))

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-13 15:13

F_Orumster schreef:
En nooit een rare smaak gehad? Ananas hetzelfde overigens.
Met kwark gaat het heel snel, maar daar zitten ook veel meer eiwitten in.

Als je kiwi/fruit kort blancheert is het enzym stuk. Dat zullen ze bij shake-barretjes wel doen denk ik.


Neee nog nooit. :D

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-13 15:13

MoonChloe schreef:
Horse_xx schreef:
Opnieuw koekjes gemaakt dit keer met een beetje melk, havermout, nootjes en pindakaas. Zijn net uit de oven dus ben benieuwd. Wou er eigenlijk nog een ei door doen, maar eerlijk gezegd durf ik dat niet zo goed een rauw ei.

Als je de koekjes (met ei dus :P ) bakt, zijn ze toch niet meer rauw?


Haha ja dat is waar, maar gewoon het idee denk ik :P

Bhriseis

Berichten: 6869
Geregistreerd: 22-08-11

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 15:15

Ik eet zo goed als elke dag ananas met kwark of yoghurt, en heb nog nooit wat gemerkt -O-
Ik doe het ook gerust een uur of vier in een bakje om mee te nemen naar het werk, dan smaakt het een beetje meer 'getrokken', maar niet slecht ofzo hoor :P

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 15:29

Horse_xx schreef:
MoonChloe schreef:

Als je de koekjes (met ei dus :P ) bakt, zijn ze toch niet meer rauw?


Haha ja dat is waar, maar gewoon het idee denk ik :P

Bak je ook wel eens een cake/appeltaart o.i.d.?

F_Orumster

Berichten: 15631
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 15:53

Bhriseis schreef:
Ik eet zo goed als elke dag ananas met kwark of yoghurt, en heb nog nooit wat gemerkt -O-
Ik doe het ook gerust een uur of vier in een bakje om mee te nemen naar het werk, dan smaakt het een beetje meer 'getrokken', maar niet slecht ofzo hoor :P

Verse ananas of blik?
Misschien ben ik een pietlut, proef het heel snel.

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-04-13 16:03

MoonChloe, jaa cake zonder ei en appeltaart wel met ei alleen lust ik geen appeltaart dus eet ik het zelf niet :+

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-13 16:08

Horse_xx schreef:
MoonChloe, jaa cake zonder ei en appeltaart wel met ei alleen lust ik geen appeltaart dus eet ik het zelf niet :+

Eet je uberhaupt geen ei dan?