Ik ga deze week beginnen aan m'n 65 cupcakes voor het feest van m'n zwagers komende zaterdag. Net de marsepein en cakemix in huis gehaald. In de kleuren en smaken die ze graag wilde hebben.
Ik twijfel alleen nog over de letters die op iedere cupcake moeten komen.
Op 32 cupcakes komt een D te staan (van Dave) en op de overige 33 een N (van Nick). Alleen nog even kijken op welke manier ik dat ga doen. Ik denk dat ik een lekkere creme maak en die er op spuit. Want ik heb er geen uitsteek set voor, en om nou voor die ene keer dat ik 2 letters nodig heb gelijk een uitsteekset van 15 euro te halen vind ik overdreven
branka16
Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden
Geplaatst: 18-06-12 14:14
Patriciavt wat een prachtige taart!! Heb je zelf zo'n vorm of snij je je bescuit in vorm?
Patty wat zit er bij jou allemaal in?
roosje78
Berichten: 2361
Geregistreerd: 10-09-07
Geplaatst: 18-06-12 14:18
LindaV schreef:
@Roosje, daar heb ik nou ook last van. Veel te druk!
Als ik al die leuke taarten voorbij zie komen, dan gaat het zo kriebelen. Misschien als ik die boeken heb, dat ik mijn drang eventjes kan uitstellen Iemand trouwens nog leuke tips voor boeken?
Ook als ze simpel zijn mogen ze geshowd worden hoor! heb je een foto?
NorwayFjord
Berichten: 3406
Geregistreerd: 10-02-08
Geplaatst: 18-06-12 18:24
Nou ik ga me toch ook maar melden, aangezien ik nog iemand langs zie komen die ook alleen cupcakes maakt
Lees al redelijk wat topics mee maar ben sinds kort begonnen met cupcakes maken, en helemaal verslaafd haha Durf nog niet aan taarten te beginnen zelf, hoop na mijn verjaardag dit wel te gaan doen
Ik ben trouwens Sharon, 17 jaar (22 juli wordt ik 18). Vorig jaar hebben we bij iemand cupcakes besteld voor mijn verjaardag, dit jaar komt de vrouw bij ons thuis en dan gaan we samen een verjaardagstaart maken, heb er ontzettend veel zin in!
Hier wat voorbeeldjes van mijn cupcakes:
De 2e keer, van de 1e keer geen foto's..
En de 3e keer, hier had ik mn nieuwe uitstekers binnen, is ook wel te zien
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Volgende week ga ik voor mijn stageklas 36 cupcakes maken, dat wordt nog wat
S_in_Balance
Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!
Geplaatst: 18-06-12 18:28
Leuk! Mooi om te zien dat de juiste spulletjes zoveel mee kunnen brengen in hoe het eruit ziet he, dat heb ik ook Ik ben ook net begonnen (taartjes) en ben ook al verslaafd
NorwayFjord
Berichten: 3406
Geregistreerd: 10-02-08
Geplaatst: 18-06-12 18:31
Ja het is echt al zo'n verschil Ik wil ook maar blijven kopen, zie zoveel dingen die handig kunnen zijn en die ik wil hebben
Oh nog even een vraag, ik las dat Bakels fondant veel beter uithardt dan bijv. de Funcakes. Maar als je je taart hiermee bekleed, is het dan zo dat je een 'harde' laag over de taart krijgt ten opzichte van de zachte van Funcakes? Of valt dit mee?
Vind Bakels en Satin beide erg fijn. Heb vorige week cupcakes gemaakt met funcakes voorgekleurde en vind dat echt niks. Dat blijft gewoon slap. Die van Satin en Bakels wordt om een taart in die tijd niet hard hoor, een taart staat niet lang genoeg om hard te worden.
En welkom voor de nieuwe bakkers!
S_in_Balance
Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!
Geplaatst: 18-06-12 19:27
Wat bedoel je met 'in die tijd'? Dat je aan het bekleden bent? Ik heb nu een beetje het idee dat als je bijv. vanavond bekleed met Bakels, en je geeft de cake morgen dat hij dan een harde laag heeft zeg maar? Of valt dat mee en is het gewoon steviger om mee te boetseren/vormpjes te maken etc.?
Dat valt idd wel mee Bakels wordt uiteindelijk kei en kei hard, tandenbreek hard zeg maar, maar daar gaat nog best wel even overheen. FunCakes zal nooit hard worden, hooguit een beetje stevig.
Ok super, ik heb een emmer staan maar mijn moeder vind dat zachtere lekkerder. Echter heb ik dan weer niet genoeg van funcakes dus ik ga het gewoon zo proberen. Bedankt!
branka16
Berichten: 3874
Geregistreerd: 01-04-05
Woonplaats: Coevorden
Geplaatst: 18-06-12 19:50
Blarhiminn schreef:
Ja het is echt al zo'n verschil Ik wil ook maar blijven kopen, zie zoveel dingen die handig kunnen zijn en die ik wil hebben
Ik beken ook. Ik had laatst voor 50 euro bakspulletjes etc... Daarvoor bij action ook al voor 50 euro, dat gaat hard zeg!!!! En ben nu weer aan het kijken wat ik nu wil
Niet gezond hoor, maar als mensen je taarten "heerlijk" en "lekkerder dan die van de bakker" vinden krijg je wel een heel goed gevoel (Nu wil ik 1 voor mn overbuurvrouw maken (ik kwam er achter dat ze helemaal weg is van marsepijn) en voor de boer waar mn paardjes staan )
Falona, wordt Bakels uit zichzelf zo hard dan? Of alleen in combi met tylose? Ik heb laatst 2 emmertjes fondant meegenomen bij Bouwhuis, deze is merkloos? maar ik vind hem ook niet fijn werken. Dan vind ik Funcakes veeel fijner. Bij de Sligro schijnen ze ook fondant te hebben, deze was het goedkoopste en als beste getest hoorde ik. Ga ik binnenkort maar een neuzen dan. Die van de Xenos is helemaal prut, voor boetseersels wil nog wel, maar in combi met plungers of bekleding
Blarhiminn: Grote sprongen vooruit zeg. Ziet er mooi uit!
Ik heb ondertussen ruim 30 v/d 65 cupcakes gebakken. Ben er de hele middagen avond mee bezig geweest... Want ik kan er maar 6 tegelijk doen omdat m'n oventje zo klein is
S_in_Balance
Berichten: 480
Geregistreerd: 29-05-10
Woonplaats: De Veluwe!
Geplaatst: 18-06-12 20:55
Mijn tweede misbaksel is een feit Ik voor het eerst een groot biscuit maken, voor mams, is jarig vrijdag dus ik dacht, voila! Mooie kans om eens (lekker overmoedig ) aan een 'echte' taart te gaan. Ik biscuit er net uit, prikken = gaar! Mooi! Uit de vorm, op z'n kop op het rooster. Ik helemaal trots, zag er mooi uit! Zakt ie best wel in Kijk ik onder het rooster, loopt er wat beslag uit Echt een laagje van nog geen 2 mm nog niet gaar, daaronder, prachtig biscuit..
Mijn eerste taart is ook een feit! Voor mijn broers verjaardag. Gevuld met banketbakkersroom en verse frambozen. Bekleed met fondant en met marsepein wat lelijke frustels erop gemaakt. Hij was heel erg lekker!