Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Essie73, Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ClaudiaHS

Berichten: 8158
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-13 17:41

Het is poeder wat je er door kneed.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-05-13 18:30

Het je soms wel gumpaste liggen? Een mengsel van 50% fondant met 50% gumpaste hard ook mooi uit.

SpikkelFire

Berichten: 6834
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-13 18:51

Nee ook niet, echt stom -O- Ik ben nog een paar dingen vergeten te halen gister zie ik nu en ik wil dit weekend eigenlijk alle versieringen enzo wel maken. Stom stom stom..

dancertje

Berichten: 3460
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-13 21:10

Spikkelfire je woont in gouda toch? ik woon in Waarder en heb net een nieuw potje tylose kom anders wat bij mij halen

SpikkelFire

Berichten: 6834
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-13 23:13

Superbedankt voor het aanbod, ik ga het morgen opnieuw proberen en anders kom ik even langs. :D

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 11:20

DIVA2 schreef:
Ik koop gumpaste, kant en klaar.
Bij Ellen verkopen ze ook flowerpaste. Doet het ook prma met beetje fondant erdoor.


Ik ga het toch nog een keertje vragen voor de zekerheid:

gumpaste en flowerpaste is toch hetzelfde?
Mag ik vragen welke gumpaste je gebruikt? Dan weet ik zeker dat het een goede is. ;)

Michelleex

Berichten: 2765
Geregistreerd: 09-05-10
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 12:26

Ik ben een leek, maar wil erg graag leren!
Wat is gumpaste precies en waar gebruiken jullie dit zoal voor?

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 12:28

Wordt -naar mijn weten- voornamelijk gebruikt voor bloemen en detailwerk, omdat je het heel dun kunt uitrollen en omdat het hard wordt.
Als ik me niet vergis is flowerpaste hetzelfde, oftewel bloempasta. Dat woord zegt het al.

Michelleex

Berichten: 2765
Geregistreerd: 09-05-10
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 12:29

Je kan dan een soort bloemmetjes spuiten?

Bij een roosje is dat dan blaadje voor blaadje, dat heb ik wel eens op film gezien.

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 12:30

Nee, ik denk dat jij royal icing in gedachten hebt. Dat bestaat uit eiwit- of meringuepoeder, poedersuiker en water.

Gum-/flowerpaste is kneedbaar. Daar boetseer je dus mee.

Michelleex

Berichten: 2765
Geregistreerd: 09-05-10
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 12:31

Aha, al die mooie geboetseerde poppetjes die hier voorbij zijn gekomen zijn dus helemaal niet van fondant/marsepein?

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 12:32

Oh vast wel. Maar je kúnt gumpaste gebruiken voor het broze en dunne werk.

Michelleex

Berichten: 2765
Geregistreerd: 09-05-10
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 12:35

Aha, oke, dankjewel ben ik weer wat wijzer geworden.

XxGipsy

Berichten: 84
Geregistreerd: 07-02-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 13:23

Maar kan je het dan nog eten? als je er gumpaste in hebt gedaan om het uit te harden? Lees stiekem mee, vind taarten bakken ook heel leuk, maar ik kan het nog niet zo goed...

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 13:31

Inderdaad hetzelfde.
En ja, je kan het nog eten. De bloemen zijn wel zeer breekbaar! Tikje er tegen aan en blaadje is stuk.
Poppetjes zijn bij mij altijd van fondant mét tylose.
Nooit van marsepein.

Jolien87

Berichten: 17780
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 13:34

Welke gumpaste gebruik jij?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-05-13 14:42

Ik gebruik satin ice gum paste. Heb een keer die van wilton geprobeerd, maar die vond ik zelf niet fijn.

Kinke

Berichten: 21294
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 18:55

Die van Squires Kitchen vind ik ook fijn. Wilton is me te zacht (heb hele warme handen)

muppetmayo

Berichten: 3676
Geregistreerd: 25-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-13 20:33

Kinke heb jij dan ook geen last met satin ice fondant dat dat lastig te bewerken is met je warme handen? Dat probleem heb im namelijk heel erg... moet het fondant regelmatig laten liggen omdat het zo aan mn handen plakt... zoek nog altijd naar een fijne fondant voor mii. Vind het erg jammer dat die satin ice zo plwkt aan mn warme handen, vind hem verder erg fijn.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 00:11

Ik heb ook satin ice en een enkele keer SK.
Voor de taarten gebruik ik of Bakels uit de witte emmers of In to Bake emmers(Taartoutlet)

Kinke

Berichten: 21294
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 09:15

Jep, Satin Ice plakt ook bij mij, ik denk niet dat er een merk is wat perfect werkt voor me. Suiker reageert nou eenmaal op warmte :) Ik maak niet voor niets geen taarten met 100% fondant ;)

muppetmayo

Berichten: 3676
Geregistreerd: 25-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 11:28

Kinke gebruik jij alleen marsepein? Mag ik vragen van welk merk? Wellicht is dat ook mijn oplossing dan...

Naomi_Haffie

Berichten: 6948
Geregistreerd: 18-02-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 11:37

Ik wil vandaag graag weer wat gaan maken.. Weet alleen totaal niet wat :x

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 12:26

Kinke schreef:
Jep, Satin Ice plakt ook bij mij, ik denk niet dat er een merk is wat perfect werkt voor me. Suiker reageert nou eenmaal op warmte :) Ik maak niet voor niets geen taarten met 100% fondant ;)

Ik vermoed dat Marina een mengelmoes van fondant en marsepein gebruikt. 1:1
Dan heb je van alle twee de beste eigenschappen :)

YeeeHaw
Berichten: 92
Geregistreerd: 18-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-13 13:09

Ik zit zo even het topic weer door te lezen. (lees meer dan dat ik wat typ eigenlijk).
Diva, ik moest echt een aantal keer kijken naar die roos en kan me nog steeds niet voorstellen dat het een suikerroos is!
Heb je dat jezelf zo aangeleerd of heb je dat vanuit een workshops. Na lang zoeken eindelijk een roos gevonden die is zoals ik ze wens!

Verder weer leuke dingen zijn er voorbij gekomen. De afgelopen week ook druk bezig geweest met twee taarten voor de verjaardag van mijn vriend. Ik zal vanavond eens zien om ze te uploaden.

DIVA2 schreef:
Leuk hoor Nientje.

Enkele maanden geleden kreeg ik via FB het verzoek om een soort van MINI bruidstaartje te maken.
Eigenlijk maar voor 4 personen....
Tja, die zou dan wel heel erg mini zijn. Nu een 18 rond welke 4 keer is gevuld; aardbeicreme, verse aardbeien en lemoncurd. LEKKER!!!
Eind van de middag wordt ie opgehaald.

[ Afbeelding ]

Suikerroos.
[ Afbeelding ]

[ Afbeelding ]

[ Afbeelding ]

Op naar de volgende taartjes.... :D