Je eigen brood bakken.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
naranja1
Blogger
Berichten: 1063
Geregistreerd: 10-05-18

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 14:15

Ik heb 2 zuurdesem expirimenten lopen. Eens wat anders dan baksels.
Gepickelde wortel van zuurdesemstarter en een alcholoische frisdrank (maar die moet nog in de fles)

Het is dan geen brood, maar ik plaats hier het omdat het ook van zuurdesem is gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lughnassadh

Berichten: 2096
Geregistreerd: 11-08-12

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 16:59

Het tijgerbrood wat ik gisteren maakte. Was voor het eerst dat ik dit brood maakte en het papje mag nog wat beter. Maar verder helemaal blij met de smaak en het resultaat!

Afbeelding

Afbeelding

Veldbloem

Berichten: 534
Geregistreerd: 25-06-15
Woonplaats: Noord Nederland

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 17:03

Dat ziet er prachtig uit! En het smaakt dus ook nog lekker?

Lughnassadh

Berichten: 2096
Geregistreerd: 11-08-12

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 17:15

Ja! Echt heel lekker! Het deed voor mij niet onder voor een wit tijgerbrood van een goede bakker.

Ceetje_bokt
Berichten: 5608
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 18:29

naranja1 schreef:
Ik heb 2 zuurdesem expirimenten lopen. Eens wat anders dan baksels.
Gepickelde wortel van zuurdesemstarter en een alcholoische frisdrank (maar die moet nog in de fles)

Het is dan geen brood, maar ik plaats hier het omdat het ook van zuurdesem is gemaakt.

[ Afbeelding ]
[ Afbeelding ]
[ Afbeelding ]

Wat doe je hiermee?
Ik ga volgende maand een workshop desembrood bakken. Ben benieuwd wat ik bij ga leren.

Granoek

Berichten: 10751
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 18:34

Oooh dat tijgerbrood! Ziet er goed uit!

naranja1
Blogger
Berichten: 1063
Geregistreerd: 10-05-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 18:35

Ceetje_bokt schreef:
naranja1 schreef:
Ik heb 2 zuurdesem expirimenten lopen. Eens wat anders dan baksels.
Gepickelde wortel van zuurdesemstarter en een alcholoische frisdrank (maar die moet nog in de fles)

Het is dan geen brood, maar ik plaats hier het omdat het ook van zuurdesem is gemaakt.

[ Afbeelding ]
[ Afbeelding ]
[ Afbeelding ]

Wat doe je hiermee?
Ik ga volgende maand een workshop desembrood bakken. Ben benieuwd wat ik bij ga leren.


Het ene is om te drinken. De wortels zijn bikvoorbeeld door salade of om te snacken

Marije_jiplover

Berichten: 26461
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 19:29

Afbeelding
Afbeelding

Gisteren weer een heerlijk volkoren brood gebakken.

Deze lukt nu eigenlijk altijd helemaal goed.

Lughnassadh

Berichten: 2096
Geregistreerd: 11-08-12

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-25 20:36

Granoek, dankjewel!

Granoek

Berichten: 10751
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-25 08:02

Ik heb nog een suikerbrood en een chocolade-koffie brood gemaakt.

Vorige keren waren die zo lekker!
Ik had nu het idee om de suikerparels al bij de stretch & folds toe te voegen zodat ze beter verdeeld zouden zijn, maar die zijn nu natuurlijk helemaal opgelost in het deeg. Evengoed een lekker zoet brood! Maar dus geen suikerklontjes er in helaas.
Afbeelding
Afbeelding

Het choco brood is wat open gebarsten opzij maar verder weer echt helemaal top. Deze staat op nr1 voor mij
Afbeelding

Ik had ook nog wat restjes uit de kom geschraapt en voor de leuk een ieniemienie broodje van gevormd:

Afbeelding
Afbeelding

Was zelfs nog best lekker haha

naranja1
Blogger
Berichten: 1063
Geregistreerd: 10-05-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-25 14:29

Afbeelding
Bapao

Kaula

Berichten: 2681
Geregistreerd: 22-09-09
Woonplaats: Aan het einde van de wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-25 20:59

Vlechtbrood met Gochujang.
Afbeelding

Brioche broodjes met sinaasappelfrosting
Afbeelding

Italiaanse bollen
Afbeelding

naranja1
Blogger
Berichten: 1063
Geregistreerd: 10-05-18

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-25 21:23

Oh die zien er heerlijk uit! Heb je een recept van die bovenste twee?

Granoek

Berichten: 10751
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-25 21:53

Oooh lekker

Prairy

Berichten: 10264
Geregistreerd: 28-12-03

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-25 22:32

Die Italiaanse bollen zien eruit alsof je ze zo uit de winkel hebt!

Lughnassadh

Berichten: 2096
Geregistreerd: 11-08-12

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: Gisteren, 00:03

O heerlijk! Ze zien er heel goed uit!

Kaula

Berichten: 2681
Geregistreerd: 22-09-09
Woonplaats: Aan het einde van de wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: Gisteren, 07:29

naranja1 schreef:
Oh die zien er heerlijk uit! Heb je een recept van die bovenste twee?


Bij dat vlechtbrood heb ik maar wat gedaan haha. Combinatie van standaard brood dat ik altijd maak met wat extra.

4 gram gist
200 ml water
50 gram tarwebloem
250 gram volkorenbloem
5 gram zout
Goede eetlepel Gochujang
En ik denk ongeveer 1,5 theelepel knoflookpoeder

Voor de briochebroodjes heb ik het recept voor krentenbollen van Rutger Bakt gebruikt als basis. Daar nog cranberry’s en sinaasappelrasp aan toegevoegd en dan opgerold in plaats van opgebold. De frosting is gemaakt van poedersuiker met sinaasappelsap.
https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/kr ... en-recept/