Havermout ontbijt

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Valerie_V

Berichten: 1748
Geregistreerd: 01-06-07
Woonplaats: Steenwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-14 15:12

jolandje schreef:
bij de jumbo hebben ze nu ook bakjes met chiazaad, gojibessen en al die andere soorten bessen en zaden

Maar die zijn wel echt super duur! Of is dat overal zo?

Warboel
Berichten: 14952
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Leiden

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-14 15:28

Ze hebben het ook bij de grotere Hoogvliet! Daar heb ik een zakje mulberries gehaald, was iets goedkoper dan in de reformwinkel!

Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-14 10:50

Ik heb het vanmorgen gekookt, ipv gisteravond klaar gezet, en het was nu een stuk beter te eten! Nog steeds met cacao nibs en een halve banaan gedaan, zodat ik ook echt verschil zou kunnen proeven. Inderdaad minder slijmerig en het bleef minder lang hangen in mijn mond.
Hopelijk kan ik hier wat meer aan wennen, want ik was wel heel tevreden gisterochtend, ik had pas tegen half 11 weer iets van hongergevoel. Dat is meestal wel al iets eerder!

marrianne
Berichten: 1923
Geregistreerd: 28-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-14 10:52

Sonja_vR schreef:
Aranel schreef:
[

dat ei is niet meer rauw na de magnetron bereiding, maar gewoon gaar.
maak je geen zorgen ,
ik maakte vroeger wel eens spinazie omelet in de magnetron, gewoon ei eren en diepvries spinazie, dat is met een minuut al gaar , dus dat ei in die mugcake is dan ook wel gaar na twee minuten , anders was het geen cake maar een vloeibare prut. :)


en anders moest ik inmiddels wel doodziek zijn van iedere morgen een zacht gekookt eitje :D


Oh dat ei en spinazierecept lijkt me lekker! als je dat in een pan doet, klopt je dan gewoon eieren met wat melk en dan de spinazie erbij in de pan?


even weer ontopic. ik heb gister weer eens mugcake gegeten

3 eetlepels havermout, 1 ei, 1 banaan, scheutje water, kaneel en een snufje zout.
dit gegeten met magere kwark en ontdooide diepvriesaardbeien, dat was echt smikkelen :9

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-14 11:00

Ei, spinazie en wat peper en zout idd... Doe het inmiddels altijs in de pan ivm geen magnetron meer hebben, we gebruikten hem nooit dus heb ik hem op zolder gezet .
Wel met diepvries spinazie er om denken dat je hem uitknijpt ivm vocht. met verse gewoon eerst de spinazie laten slinken in de pan.

Aranel
Berichten: 20325
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-14 18:16

Ik maak de mugcake met een theelepeltje cacao poeder, ook een aanrader! :9

marrianne
Berichten: 1923
Geregistreerd: 28-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-14 11:32

Aranel schreef:
Ik maak de mugcake met een theelepeltje cacao poeder, ook een aanrader! :9



goede aanrader! morgen ga ik hem weer eten :)

Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-14 12:25

Vanmorgen lekker havermout met bruine suiker en kaneel gegeten, was net rijstepap (wat ik wel erg lekker vind). Zo lust ik het wel vaker :Y) Jammer dat de suiker niet zo goed voor je is hihi.

Die mugcake ga ik van het weekend eens maken voor mijn vriend denk ik!

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-03-14 22:52

Als je eenmaal gewend bent aan de havermout kan je het ook wel zonder suiker eten :)

marrianne
Berichten: 1923
Geregistreerd: 28-07-05

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-14 22:59

Ik heb vanochtend nog heerlijk zitten smullen, een beetje cacaopoeder bij mijn mugcake en deze gegeten met aardbeien en magere kwark

Dirndl

Berichten: 2355
Geregistreerd: 15-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-14 04:20

Havermout was gisteren zowel mijn ontbijt als mijn lunch/avondeten. Lekker gevarieerd weer.. :roll:

Als ontbijt als pap met banaan en whole earth pindakaas en een beetje lemon curd. Als avondeten met 'rauw', gemengd met verse mango en wortel/mango/sinaasappel yoghurt (limited edition van yeo valley, mjam :9 ).

Knakker

Berichten: 9012
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-14 09:19

Horse_xx schreef:
Als je eenmaal gewend bent aan de havermout kan je het ook wel zonder suiker eten :)



ja inderdaad, dat klopt, dan ga je de pure smaak waarderen en dan heb je alle toevoegingen eigenlijk niet meer nodig!

veneri
Berichten: 1293
Geregistreerd: 08-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-14 15:53

ik heb nog een bakje biogarde staan wat binnenkort op moet.
dat vind ik niet lekker om zo te eten, maar misschien kan ik het voor de havermout gebruiken?
ik maak mijn havermout normaal gesproken altijd sochtens en alleen met water,fruit en kaneel.
mijn idee is om nu met de biogarde overnight oats te maken.
kunnen jullie me tips geven hoe ik dit moet maken?
ik heb verder appels, bananen en kaneel in huis wat er doorheen kan.

420BlazeIt

Berichten: 2106
Geregistreerd: 10-12-12

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-14 08:18

Nou ... ik ben overgestapt van sojamelk (gezoet) naar amandelmelk (dit pak is nog gezoet, maar wil hierna naar een grotere appie/jumbo gaan om te kijken of ze ze ook ongezoet hebben) ... maar die overstap van smaak viel me nog vies tegen :'x
Weer eventjes wennen dus ...

Britt

Berichten: 18999
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-14 16:05

Ik heb het vanmorgen gemaakt met Alpro vanille, ipv met amandelmelk en vond het juist erg zoet nu (en de hele keuken rook er naar :+ ). Dus ik kan me wel voorstellen dat het voor jou andersom ook even wennen is :j
Met amandelmelk vind ik lekkerder, is voor mij net zoet genoeg en ik ben toch eigenlijk wel een enorme zoetekauw.

Knakker

Berichten: 9012
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-14 13:46

Alpro Vanille, heerlijk, beetje kaneel erbij, jammie

marrianne
Berichten: 1923
Geregistreerd: 28-07-05

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-14 14:20

ik had vanochtend geen tijd voor warme havermout dus gister in een meeneembeker, magere kwark, havermout, beetje honing, rozijnen en kaneel.
Warme havermout blijft favoriet maar ik vond dit ook wel smullen :)

Horse_xx

Berichten: 1718
Geregistreerd: 30-01-13

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-03-14 18:26

Ik denk dat als het weer warmer wordt ik de overnight oats maar weer ga maken :D

veneri
Berichten: 1293
Geregistreerd: 08-01-11

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 09:02

hoe kan je dat het beste maken?
in welke verhoudingen meng je het dan?

ik neem nu zo'n 4el havermout met banaan en appel en kaneel erin, verwarmd in een plons water.
kan je de overnight oats ook met water maken of is dat niet lekker?

Knakker

Berichten: 9012
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 13:55

Horse_xx schreef:
Ik denk dat als het weer warmer wordt ik de overnight oats maar weer ga maken :D



Want? dat eet je dan koud uit de koelkast?

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 13:59

je kan het naderhand nog verwarmen , maar dat hoeft niet
over het algemeen bedoeld om koud te eten idd, je zet je havermout met gewenste melk/vloeistof en toevoegingen in de koelkast voor de volgende dag, dan kun je er eventueel 's ochtend nog wat verse dingen in stoffen (banaan of ander fruit) of noten als je die vers er op wil ipv in de week de hele nacht.
en smikkelen maar, vind ik in de warme periodes van het jaar erg lekker, in de herfst en winter vind ik warm lekkerder

420BlazeIt

Berichten: 2106
Geregistreerd: 10-12-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 15:13

veneri schreef:
hoe kan je dat het beste maken?
in welke verhoudingen meng je het dan?


Ik doe altijd 1:4 verhouding.
Dus bij 50g havermout 200ml water/melk.

Many
Berichten: 8341
Geregistreerd: 30-10-04

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 15:27

Ook voor overnight oats Emily? Wordt het dan niet heel dun? Ik gebruik voor overnight oats maar half zoveel vloeistof als voor gekookte havermout. Gekookt gebruik ik een halve cup havermout met 1 cup rijstmelk, voor overnight oats dus maar een halve cup rijstmelk.

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 19:19

Nee, overnight is niet heel dun. Het welt enorm op gedurende de nacht.

Ik gebruik 30 gram havermout en daarbij 200 ml. vocht (melk of yoghurt).

veneri
Berichten: 1293
Geregistreerd: 08-01-11

Re: Havermout ontbijt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 22:46

is de havermout bij overnight oats wel echt zacht, net als wanneer je het sochtends kookt? of blijft het harder?