Bedankt voor het linkje! Ik ga zeker eens zoiets proberen als ik de ruimte heb om zelf te koken.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Bedankt voor het linkje! Ik ga zeker eens zoiets proberen als ik de ruimte heb om zelf te koken.
) Enige remedie is zelf boodschappen doen en koken. En even een lijstje maken met wat je wel en niet mag, kan moeder dat in de keuken hangen.
ook zeer effectief
joey_lover schreef:Pfff, vind het soms allemaal wel erg lastig. Had voor vanavond een recept met geprakte aardappels en bloemkool uitgezocht (geen tijd meer voor de pizza). Nu had mijn moeder dus aardappelpuree gebruikt ipv geprakte aardappels. Prima, zou ik denk ik zelf ook doen. Alleen had ze dus 2 soorten, 1tje waarbij ze zelf nog melk bij toe moest voegen en 1tje waarbij ze alleen water toe hoefde te voegen. Dus is zij braaf voor diegene met water gegaan, er niet bij stil gestaan dat de melkpoeder dan dus al in de puree zelf zat. Hoewel ik hier dus best van baal, kan ik het haar moeilijk kwalijk nemen, had daar zelf gewoon rekening mee moeten houden en van te voren aan moeten geven welke puree ze wel en niet kon gebruiken. Dus op zo’n moment eet ik maar braaf m’n bordje leeg, hoewel ik me er niet prettig bij voel.
http://veganstrategist.org/en/2015/09/1 ... e-lasagne/
Simoonzel schreef:Hebben jullie een handig lijstje met dierlijk spul dat in kant en klaar eten zit verstopt? Ik vind het al lastig om vegetarische producten te vinden met al die aroma's en bijv stremsel. Nu is het alternatief natuurlijk je eigen sauzen altijd bereiden, maar daar heb ik denk ik te weinig tijd voor met koken (tenzij iemand hier simpele receptjes voor heeft).

wortel, tomaat, olijf, kruiden
jum!


269_life schreef:Volgens Tobias Leenaert maak je op zo'n moment de juiste beslissinghttp://veganstrategist.org/en/2015/09/1 ... e-lasagne/
Nu scheelt het denk ik ook dat ik nog heel erg in de overgangsfase zit en dat ik geen gezondheidsklachten krijg als ik het wel eet.
Ik denk dat, mits je een beetje gevarieerd en voldoende eet + je B12 bijneemt, je over het algemeen wel goed zit.
Bliksem schreef:Op een doordeweekse dag is pastasaus hier ook gewoon ui + knoflook + gedroogde kruiden + blik/kartonnen pakje gezeefde tomaten + klein blikje tomatenpuree en wat verse tomaten.
Net nog gegeten met champignons, courgette, olijven, zeewier pasta en rucola. Yumm
Oja en edelgistvlokken erover op het laatst
420BlazeIt schreef:Bliksem schreef:Op een doordeweekse dag is pastasaus hier ook gewoon ui + knoflook + gedroogde kruiden + blik/kartonnen pakje gezeefde tomaten + klein blikje tomatenpuree en wat verse tomaten.
Net nog gegeten met champignons, courgette, olijven, zeewier pasta en rucola. Yumm
Oja en edelgistvlokken erover op het laatst
En hoe maken jullie zo'n saus dan als saus die op je pasta blijft liggen ipv soep? Want als ik die saus op deze manier maak is hij of te dun of te dik
slik vitamine B12 bij maar verder (nog) niets. B12 heb ik wel echt nodig, een paar dagen zonder voel ik me echt niet goed.