[Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Siggislief

Berichten: 15824
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 16:28

We doen er morgen ook nog Geleroom door heen :)

Alleen wat een gedoe met die Muffins zeg...

SheMellon

Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 18:10

Nou dit is niet mijn meest gelukte taart. Mijn hond vond het nml nodig om mijn eerste biscuit op te eten :( Vriend was zo lief een een nieuwe te bakken maar helaas was die veel te droog en eigenlijk mislukt.Maar ja na een lange dag werken had ik eigenlijk geen zin meer om een 3de te bakken. Dus besloot ik die mislukte maar gewoon te gebruiken. Man wat heb ik daar een spijt van gehad zeg!Doe ik ook nooit meer.
Het is echt zo jammer want de bekleding vind ik wel leuk maar de taart zelf.. :(
Het stomme is ook dat ik deze taart voor mijn schoonzusje bakte en iedere keer als ik iets voor mijn schoonfamilie bak is het maar 'mwah mwah'.
Anyway..dit is het misbaksel met de gelukte bekleding :D
Afbeelding
Afbeelding

Lia goed gelukt dat boltaartje!Vertel eens hoe maak je die passievrucht vulling?

123321
Berichten: 4437
Geregistreerd: 05-04-08

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 18:46

Wat een mooie bekleding!
Jammer van je biscuit :(:)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 20:14

Bekleding is idd heel goed gelukt +:)+

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 21:32

jenna, je bekleding is gewoonweg professioneel!
hoe smaakte die uiteindelijk?

SheMellon

Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 22:41

Jeetje bedankt! :o
Wat ik ervan begreep was hij erg lekker.Hij was gevuld met witte hemelse modder en frambozenbotercreme. Maar hij was nogal machtig omdat ik bijna alle botercreme heb moeten gebruiken om de taart enigsins heel te houden :D
En dat terwijl ik anders gewoon de helft overhoud ;)

Lia wil je me verklappen hoe je die passievruchtslagroom maakte?Gebruik je dat die compote van hak?

Anoniem

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 22:56

Nee, ik heb hem gemaakt met Hero Delight, een soort light jam.
Gewoon door de slagroom met klopfix gemengd.

Siggislief

Berichten: 15824
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-09 23:40

Ik zal morgen wat foto's maken van de Muffins/Cupcake's.

We hebben in de eerste vesie alleen banaan in gedaan.
In de 2de versie hebben we banaan + chocolade stukjes gedaan.
En de 3de versie hebben we er cacao erin gegooit..

Erg lekker allemaal :9

Morgen versieren met marsepein enzo.

We zijn vandaag nog bij de bakker geweest, daar verkochten ze geen Marsepein :roll:

Maar toen zijn we maar naar een chocolaterie gegaan in het dorp.
En die hadden dus wel marsepein die ze zelf gemaakt hadden.
Dus erg lekker :9

MMIDV

Berichten: 7357
Geregistreerd: 21-01-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 13:30

wauw!! de biscuit was dan misschien niet wat je wilde, maar de bekleding is fantastisch!!! :j

Anoniem

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 13:56

Ik heb mijn vraag ook gesteld op het forum van "de leukste taarten" maar daar is het toch wat rustiger dan op bokt en ik ben eigenlijk wel snel op zoek naar een antwoord. Daarom ook hier mijn vraag:

Ik ben mijn eerste boltaartje aan het maken.
Het kapsel wordt van chocoladecake en ik gebruik het recept van tartacadabra voor het maken van meringue-botercreme. Als tip staat vermeld om gepureerde frambozen door de botercreme te mengen. Nu heb ik nog wat diepvriesframbozen die ik nu ontdooi en dan pureer voor door de creme.

Kan ik hiermee ook mijn taart afsmeren? Of zou het te nat zijn, door de frambozen?
Ik ga de taart daarna bekleden met rolfondant.

Als het te nat is kan ik denk ik het best een dijkje maken van gewone meringue-botercreme en dan daarbinnen vullen met de frambozen-meringue-botercreme?

_Ananas_

Berichten: 3862
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: Regio Utrecht

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 14:17

Denk idd dat dat te nat is (is het al snel :+ ) dus idd even twee soorten maken, met frambozen en zonder :))

Maak je wel foto's? :D

Siggislief

Berichten: 15824
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 15:11

Zooo de muffins zijn klaar, de foto's staan ook op de computer.
Zal ze eventjes showen :)

Siggislief

Berichten: 15824
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 15:21

Afbeelding Afbeelding
Afbeelding
1e beslag (Witte cups) Banaan
2e beslag (Gekleurdecups normale beslag) Banaan + Stukjes Chocolade
3e beslag (Gekleurdecups bruine beslag) Cacao

Het zijn zo'n 30 Muffins.. O:)

Angelaa2
Berichten: 4305
Geregistreerd: 20-02-06
Woonplaats: Noord-Holland

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 15:25

wat leuk gelukt die muffins!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 16:10

Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje gemaakt!
Het is voor het eerst dat ik een taart heb gemaakt met vulling tussen lagen kapsel, eerder maakte ik wel taarten met vulling bovenop (bv walnotentaart). Ik had ook nog nooit eerder een taart bekleed met rolfondant, het is ook nog niet helemaal strak geworden.

Het is een taartje met chocoladecake als kapsel. Ik heb er twee lagen vulling in gedaan. De onderste laag is merengue-botercreme met gepureerde framboos, de bovenste laag heeft dat ook, maar daar heb ik er ook een paar verse frambozen tussen gedaan.
Om beide lagen vulling zit een dijkje van vanille-botercreme en daar is het ook mee afgesmeerd.

Foto 1: taartje van boven

Afbeelding

foto 2: taartje van opzij, deze kant is het fondant best netjes geworden (voor de eerste keer).

Afbeelding

foto 3: taartje van opzij, deze kant is het wat rommeliger vooral onderaan, met de sterren heb ik er wel wat van kunnen verbloemen.

Afbeelding

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 17:20

De taart is nu officieel goedgekeurd! Hij is echt heel lekker geworden.
Hierbij ook wat foto's van de binnenkant.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Sjimmy

Berichten: 17797
Geregistreerd: 09-03-01

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 17:38

Dat ziet er goed uit!

Jenna, je hond is ook dol op je taarten :=

Ik heb gisterne ook weer 4 taartjes gemaakt.
1 chocolade biscuit, met chocolade mousse ertussen en overgoten met witte chocolade
1 biscuit met slagroom met mandarijn erdoor (2 lagen) en bekleed met marsepein
1 biscuit met amarettekoekjes slagroom 2 lagen en bekleed met marsepein
1 biscuit met 1 laag chocolademousse en 1 laag botercreme bekleed met marsepein

De decoratie erop moet ik nog fixen

Zqw39
Berichten: 1444
Geregistreerd: 08-01-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 18:31

Siggislief schreef:
Zooo de muffins zijn klaar, de foto's staan ook op de computer.
Zal ze eventjes showen :)


Wauw, wat zijn je muffins leuk geworden. Voor valentijnsdag ga ik ook muffins maken, en ik zoek nog wat leuke ideeén. Maar ik heb even een vraagje.

Heb je gewoon normale muffins gemaakt, er soort van creme opgedaan maar wat heb je er vervolgens op gedaan? (marsepein?)
Ik heb mijn bril niet op dus kan het niet zo goed zien :o

Siggislief

Berichten: 15824
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 19:44

Ja heb er Marsepein erop gedaan, en van de Appie heb ik van die schrijfstiften heb ik de tekeningetjes erop gemaakt. :)

Heb het eerst goed uitgerold..

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-09 19:50

die rose vulling spettert er echt uit tussen die bruine cake! heerlijk!

Siggislief

Berichten: 15824
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-09 10:57

@ Mirjam: We hebben dozen van de Appie gehaald (Muffins)

Zqw39
Berichten: 1444
Geregistreerd: 08-01-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-09 21:33

Siggislief schreef:
@ Mirjam: We hebben dozen van de Appie gehaald (Muffins)

Okee, dan ga ik er binnenkort zeker even kijken. Bedankt! :)

johanne

Berichten: 906
Geregistreerd: 20-02-05

Re: [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-09 23:42

Wie kan me vertellen hoe je die strik op de taart maakt.
hier ben ik heel benieuwd naar. Ik moet nog steeds mijn foto's van me taarten hierop zetten maar heb ik nog geen tijd voor gehad.

Bayja

Berichten: 4270
Geregistreerd: 07-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 01:10

johanne schreef:
Wie kan me vertellen hoe je die strik op de taart maakt.
hier ben ik heel benieuwd naar. Ik moet nog steeds mijn foto's van me taarten hierop zetten maar heb ik nog geen tijd voor gehad.


Ik heb deze hele handige howto link als voorbeeld gebruikt :)


http://www.tartacadabra.nl/howtos/strik.html

SheMellon

Berichten: 2948
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-09 21:31

Mijn collega had een valentijns taartje besteld. Dit is het geworden:
Afbeelding
Hij is gevuld met witte..ehh roze.. chocomouse en afgesmeerd met mango/ananas botercreme.
Hij is lekker hoog want ik het een wilton bakblik waarbij je zo'n gevuld hartje in het midden krijgt. Vond het wel even lastig om zo'n hoge taart te bekleden.