BigOne schreef:Dat ziet er uit als lekker brood. Heb je het recept voor mij?
Het was zeker lekker.
https://www.maison-viridi.com/volkorenbrood/
Het was dit recept maar met een paar aanpassingen. Ik merk dat de recepten van maison-viridi goed werken voor mij.
Ik moet nog steeds eens de moeite nemen om goed volkorenmeel te vinden. Dus ik gebruikte een mengsel van 400 gr bloem en 100 gr tarwezemelen van de Holland & Barrett. Dat bleek een dorstig mengsel te zijn dus ik heb wat water toegevoegd. Zo'n 380 gr in totaal schat ik.
- Dus het ingredientenlijstje was:
- 400 gr tarwebloem
- 100 gr tarwezemelen
- 9 gr gist
- ~380 gr water
- 5 gr zout
En ik heb het gebakken in een pan in plaats van een bakblik.
Ik gebruikte wat havermoutvlokken en bloem zodat het deeg niet in het rijsmandje bleef plakken.
Ik was ook vergeten om de deksel van de pan te halen. Omdat ik tegelijk jam stond te maken.
Dus de korst was dun en zacht gebleven. Maar het was ook een mals brood. Dus dat paste er ook wel weer bij.Ik krijg honger van al die mooie bakfoto's van jullie.










ik heb een week of twee geleden een broodmachine gehad, dit omdat ik fysiek helaas het niet kan om zelf brood goed te kneden of deeg over te doen vanuit een keukenmachine en dan de oven in. (Mijn handen weigeren vaak dienst).
ik heb al 2 molens gevonden in de buurt waar ik heen kan om goed meel te kopen, maar waar begin je? Ik wil het liefst lekkere volkorenbroden maken, maar ik wil ook dingen als suikerbrood (dan moet ik wel het deeg nog zelf kneden helaas), roggebrood etc maken.